Forgalomkorlátozások a Várkert Bazár és a budai Vár környékén augusztus 4-én és 5-re virradóra éjszakai futóverseny miatt

2018. augusztus 4-én, szombaton egész nap, valamint az 5-re, vasárnapra virradó éjszaka forgalomkorlátozásokra kell számítani a Várkert Bazár és a budai Vár környékén a Generali Night Run Budapest futóverseny, illetve annak előkészületi és bontási munkái miatt. A korlátozások miatt a 19-es, a 41-es villamos, az 5-ös, a 16-os, a 105-ös, a 109-es, a 178-as, a 916-os és a 956-os busz forgalmi rendje megváltozik.

Közúti forgalomkorlátozások

Augusztus 4-e, szombat reggeltől 5-e, vasárnap kora reggelig lezárják az Apród utcát, az Ybl Miklós teret, a Lánchíd utcát és a Várkert rakpartot. Emellett, várhatóan szombaton 19 órától éjjel 1 óráig korlátozzák a Clark Ádám tér Lánchíd utca és Alagút közötti ága, az Alagút, a Hunyadi János út, a Palota út, valamint az Attila út Erzsébet híd és Alagút utca közötti szakaszának forgalmát. A Clark Ádám téren a Lánchíd–Fő utca útvonalon ebben az időszakban is biztosított lesz a kétirányú közlekedés.

Közösségi közlekedési változások

Augusztus 4-én, szombaton

  • a 19-es villamos egész nap Bécsi út/Vörösvári út végállomásától a Batthyány tér M+H megállóhelyig, Kelenföld vasútállomás M végállomásától pedig csak a Rudas Gyógyfürdő megállóhelyig visz utasokat.
  • a 41-es villamos egész nap a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő között a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút útvonalra terelve, a 17-es és az 56A villamos megállóinak érintésével közlekedik.
  • a 109-es busszal este 19 óráig meghosszabbított útvonalon, a Clark Ádám térig utazhatnak, ezáltal a buszjárat részben pótolja a kimaradó villamos-szakaszt.

Ezen kívül a futóverseny idején, várhatóan 19 órától hajnali 1 óráig:

  • az 5-ös és a 956-os busz
    • budai végállomása felé nem érinti a Szarvas tér és a Dózsa György tér megállóhelyet, mert az Erzsébet híd–Hegyalja út–Csap utca–Aladár utca–Mészáros utca–Alagút utca–Attila út módosított útvonalon halad, az érintett megállókban megállva.
    • pesti, illetve péceli végállomása felé nem érinti az Alagút utca megállóhelyet, mert a Mikó utca–Krisztina körút–Dózsa György tér módosított útvonalon halad, megállva az 56A villamos Krisztina téri megállóhelyén.
  • a 16-os busz nem közlekedik, a 16A buszjárat ugyanebben az időszakban a szokásosnál sűrűbben indul. A 916-os busz szombatról vasárnapra virradóra rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között jár. A belvárosból a Széll Kálmán tér a 0:30-ig közlekedő M2-es metróval közelíthető meg a leggyorsabban.
  • a 178-as busz
    • a Naphegy tér felé nem érinti a Szarvas tér és a Zsolt utca közti megállókat, mert a Döbrentei tér–Hegyalja út–Csap utca–Aladár utca módosított útvonalon halad, a 8E a 110-es és a 112-es járat megállóinak érintésével.
    • a Keleti pályaudvar M felé nem érinti az Alagút utca megállóhelyet, mert a Mészáros utca–Krisztina körút módosított útvonalon halad, megállva a Mészáros utcában a Gellérthegy utca kereszteződése előtt.
  • a 105-ös busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik,
    • az Apor Vilmos tér felé nem érinti a Deák Ferenc tér M és az Ág utca közötti megállókat, mert a Károly körút–Erzsébet híd–Hegyalja út–Csap utca–Aladár utca–Mészáros utca módosított útvonalon halad, az érintett megállókban megállva. A Deák Ferenc téren a 105-ös buszra a 9-es busz Kőbánya irányú megállójában lehet felszállni.
    • a Gyöngyösi utca M felé nem érinti a Clark Ádám tér megállóhelyet. A buszjáratra a Krisztina térnél a Mészáros utcában, a Széchényi István térnél pedig a rakparton, a 2-es villamos Eötvös téri megállóhelye mellett lehet felszállni.

Közlekedési változások a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan friss információkat nyújt a BKK INFO alkalmazáson keresztül. A www.bkkinfo.hu weboldalon, illetve a BKK INFO iOS és Android rendszerű mobileszközökre is elérhető alkalmazásában a közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el: a járatfigyelő funkcióra feliratkozók az általuk sűrűn igénybe vett vonalakról az összes közlekedési információt azonnal megkapják.

A weben a futar.bkk.hu címen, illetve mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR applikáció segítségével valós idejű adatok alapján tervezhetik meg utazásukat. Az alkalmazás a közösségi közlekedési járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetők el: a fővárosban közlekedők interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk; az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a fenti címen.

Budapest, 2018. augusztus 2.

Budapesti Közlekedési Központ