Forgalomkorlátozás a Könyves Kálmán körúton a Mester utcánál, villamospótlás az 51-es vonal déli szakaszán augusztus 17-18-19-én

Korlátozzák a közúti forgalmat a Könyves Kálmán körúton a Mester utca kereszteződésénél augusztus 17-én, 18-án és 19-én éjszaka, mert elbontják az út felett húzódó közúti tartószerkezetet. A bontási munkák miatt 17-én este, valamint 18-án és 19-én egész nap módosul az 51-es és az 51A villamos közlekedése: a villamosok rövidített útvonalon, a Mester utca / Ferenc körút és a Mester utca / Könyves Kálmán körút között járnak, a Nagysándor József utca és a Mester utca / Könyves Kálmán körút között pótlóbusz viszi az utasokat.

Korlátozások a közúti forgalomban

A Könyves Kálmán körút és a Mester utca kereszteződésénél, a körút felett húzódó tartószerkezet elbontására augusztus 17-e, péntek és 20-a, hétfő között, éjszakai munkavégzéssel kerül sor, ezért péntekről szombatra, szombatról vasárnapra és vasárnapról hétfőre virradóra 21 óra és várhatóan hajnali 4 óra között teljes szélességében lezárják a forgalom elől a Könyves Kálmán körút Rákóczi híd felé vezető oldalát a Mester utca és a Máriássy utcai felhajtó között. A lezárt útszakasz elkerülésére a Könyves Kálmán körút–Mester utca–Vágóhíd utca–Soroksári út/Lechner Ödön fasor útvonalat érdemes követni. (A Vágóhíd utca felől a Soroksári úton és a Lechner Ödön fasoron keresztül is elérhető az a csomópont, amelyből fel lehet hajtani a Rákóczi hídra.) A javasolt kerülőútvonalon a gyorsabb haladást hosszabb zöldjelzés segíti. Aki nem a Rákóczi híd felé tart, annak érdemes a Könyves Kálmán körút–Mester utca–Ferenc körút–Petőfi híd útvonalat választania.

Szombatról vasárnapra és vasárnapról hétfőre virradóra 21 óra és várhatóan hajnali 4 óra között a Könyves Kálmán körút Rákóczi híd felől Pest felé vezető oldalát is lezárják a forgalom elől a benzinkút melletti útszakaszon. A lezárt szakasz könnyen, kis kerülővel elkerülhető a Rákóczi híd felől érkezve a Külső Mester utca felé vezető szárnyhídon keresztül, majd a Külső Mester utcából a Könyves Kálmán körútra visszatérve. A Gubacsi út felől érkezők a benzinkúton áthaladva tudják elérni a Külső Mester utcát, majd onnan a Könyves Kálmán körutat.

A forgalomkorlátozások idején a Könyves Kálmán körút és a Mester utca csomópontjában rendőrök irányítják majd a forgalmat. Napközben az érintett útszakaszokon a korlátozások megszűnnek.

Közösségi közlekedési változások

2018. augusztus 17-én, pénteken 22:10-től 19-én, vasárnap az utolsó járatindulásig az 51-es és az 51A villamos rövidített útvonalon, a Mester utca / Ferenc körút és a Mester utca / Könyves Kálmán körút között közlekedik, 51-es jelzéssel. Augusztus 18-án, szombaton és 19-én, vasárnap pótlóbusz jár a Mester utca / Könyves Kálmán körút és a Nagysándor József utca között 51-es jelzéssel.

Az 51-es pótlóbusz az 51-es villamos útvonalát követi:

  • A Nagysándor József utca felé a pótlóbuszra a Mester utca / Könyves Kálmán körút csomópontban a 103V busz megállójában a bevásárlóközpont előtt, majd ezt követően az 51-es villamos megállóiban, vagy azok közvetlen közelében lehet felszállni.
  • A Mester utca / Könyves Kálmán körút felé a pótlóbuszra az 51-es villamos megállóiban, vagy azok közvetlen közelében lehet felszállni.

A 103V autóbusz augusztus 17-én (pénteken), 18-án (szombaton) és 19-én (vasárnap) 21 órától  üzemzárásig Buda felé módosított útvonalon közlekedik a Mester utca és a Rákóczi híd között, ideiglenesen megáll a 23-as autóbusz Boráros tér irányú Közvágóhíd megállóhelyén. Itt lehet átszállni a H6-os HÉV-re, a 2-es, 24-es villamosra és a Pesterzsébet, Pestszentimre felé közlekedő 23-as, 54-es vagy 55-ös autóbuszokra.

Közlekedési változások a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan friss információkat nyújt a BKK INFO alkalmazáson keresztül. A www.bkkinfo.hu weboldalon, illetve a BKK INFO iOS és Android rendszerű mobileszközökre is elérhető alkalmazásában a közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el: a járatfigyelő funkcióra feliratkozók az általuk sűrűn igénybe vett vonalakról az összes közlekedési információt azonnal megkapják.

A weben a futar.bkk.hu címen, illetve mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR applikáció segítségével valós idejű adatok alapján tervezhetik meg utazásukat. Az alkalmazás a közösségi közlekedési járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetők el: a fővárosban közlekedők interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk; az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a fenti címen.

Budapest, 2018. augusztus

Budapesti Közlekedési Központ