Az 51A villamos helyett pótlóbusz jár augusztus 14-én este

Változik az 51-es és az 51A villamos, valamint a 923-as autóbusz közlekedése 2018. augusztus 14-éről (keddről) 15-ére (szerdára) virradó éjjel, mert 22 órától hajnali 4 óráig a IX. kerületi Mester utcában a Lenhossék és a Viola utca közötti szakaszon filmet forgatnak. A forgatás miatt az érintett útszakaszt részlegesen lezárják.

A Mester utca érintett szakaszát a filmforgatás idejére, várhatóan alkalmanként 5 percre zárják le a közúti forgalom elől. A lezárt szakaszt dél felé a Mester utca–Tinódi utca–Vaskapu utca útvonalon; észak felé pedig a Vágóhíd utca–Soroksári út–Ipar utca útvonalon lehet elkerülni.

Az 51A villamos 22 órától nem jár, helyette az 51A pótló autóbusz az alábbiak szerint közlekedik:

Az 51A pótlóbusz a Koppány utca felé a Boráros tér H–Boráros tér–Soroksári út–Haller utca–Mester utca–Könyves Kálmán körút–Gubacsi út–Koppány utca útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

  • Boráros tér H: a 23E autóbusz megállóhelylén;
  • Haller utca/Mester utca: a Haller utca 15. szám előtt;
  • Vágóhíd utca: a villamospótló autóbusz megállóhelyén a Mester utca 77. szám előtt;
  • Mester utca/Könyves Kálmán körút: a villamospótló autóbusz megállóhelyén a Könyves Kálmán körúton a Praktiker mellett;
  • Koppány utca: az 51-es villamos megállóhelyén.

Az 51A pótlóbusz a Boráros tér H felé a Koppány utca–Gubacsi út–Koppány utca–Mester utca–Haller utca–Soroksári út–Boráros tér–Boráros tér H útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

  • Koppány utca: a villamospótló autóbusz megállóhelyén a Koppány utca kereszteződése előtt;
  • Mester utca/Könyves Kálmán körút: a villamospótló autóbusz megállóhelyén a Mester utcában a Lurdy Ház mellett;
  • Vágóhíd utca: a 923-as autóbusz megállóhelyén;
  • Haller utca/Mester utca: az 51-es villamos megállóhelyén;
  • Haller utca/Soroksári út: a 23-as autóbusz megállóhelyén;
  • Boráros tér H: a végállomási leszállóhelyen.

A 923-as autóbusz az első járatindulástól az utolsóig a Békásmegyer H felé nem érinti a Haller utca/Mester utca és a Bokréta utca megállót, és ideiglenesen az 51-es villamos Haller utca/Mester utca; a 23-as autóbusz Haller utca/Soroksári út és a 4-6-os villamospótló autóbusz Boráros tér H megállóhelyén áll meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.