Forgalomkorlátozásra kell számítani a Dombóvári úton július 30-tól

A Dombóvári úton 2018. július 30-ától a Budafoki út és a Pázmány Péter sétány között építési munkálatokat, valamint közmű-kiváltásokat végeznek, ezért a Dombóvári úton a következő hetekben forgalomkorlátozásra kell számítani.

Az első napokban, július 30-tól a terelés megkezdéséhez szükséges középsziget átvágást végeznek; majd augusztus 27-től a Rákóczi hídi felhajtó és a Pázmány Péter sétány közötti területen a forgalmat mindkét irányban az útpálya északi oldalán vezetik.

  • A Budafoki út felől a budai rakpart felé haladókat, a Rákóczi hídi csomópontban egy sávon a szembe oldalra terelik. Ők a korábban előkészített átvágáson a Kopaszi gát bejárata előtt jutnak vissza a helyes oldalra. A híd felé a balra kanyarodás továbbra is biztosított lesz.
  • A Pázmány Péter sétány felől érkezők továbbra is két sávot használhatnak a Budafoki út felé. A Rákóczi hídra felhajtók jobbra kiváló sávja rövidül, a Vízpart utca felé a balra kanyarodó sáv ideiglenesen megszűnik. A Dombóvári út-Rákóczi híd felhajtó csomópontban a jelzőlámpa módosított programokkal működik majd.

Várhatóan augusztus végén ütemváltás történik és a kétirányú forgalom a déli útpályán haladhat majd, minden irányban egy sáv lesz járható. A Rákóczi hídra jobbra felhajtóknak a hídi csomópont előtt már 100 méterre ki kell sorolni jobbra egy külön vezetett sávba, erre táblák hívják fel a figyelmet.

A munkálatok befejeztével:

  • a Dombóvári úton a Rákóczi híd és a Pázmány Péter sétány között új jelzőlámpás szabályozású csomópont létesül;
  • a Rákóczi hídi csomópont átalakul, itt új gyalogoskapcsolatok létesülnek;
  • a Budafoki út és Rákóczi híd között egy új jobb kisíves elérhetőséget alakítanak ki a BudaPart területe felé.