Forgalomkorlátozások az Üllői út és a Könyves Kálmán körút csomópontjában július 14-től

2018. július 14-től, szombattól – ahogy a BKK korábban közölte – közúti forgalomkorlátozásokat vezetnek be az Üllői út / Könyves Kálmán körút csomópontban, ahol várhatóan egy hónapig a Rákóczi híd felől érkezők a Könyves Kálmán körúton a Nagyvárad tér felé egy sávon kanyarodhatnak, illetve megszűnik a Nagyvárad tér felől érkezőknek a balra kanyarodási lehetőség a Könyves Kálmán körútra, a Stadionok irányába. A Stadionok felől érkezők a Könyves Kálmán körútról nem tudnak balra, az Üllői útra kanyarodni, csak egyenesen és jobbra haladhatnak tovább.

A Határ út felől az Üllői útról változatlanul két sávon lehet balra, a Rákóczi híd irányába, a Könyves Kálmán körútra kanyarodni.

A Rákóczi híd felől érkezve a Nagyvárad tér felé tartóknak a Kőbányai út felé, illetve az M5-ös autópálya bevezetője felé ajánlott elkerülni a korlátozást. A Nagyvárad tér felől a Kőbányai út felé az Orczy út–Elnök utca útvonal igénybevétele javasolt.

Figyelem! A Könyves Kálmán körút és az M5-ös autópálya bevezetőjének csomópontjában jelenleg is, és a továbbiakban is két sávról lehet balra kanyarodni az autópálya-bevezető felé. Tapasztalatok szerint az arra közlekedők döntő többsége a belső sávot használja, azonban a csomópont hatékonyságát jelentősen növelné mindkét sáv hasonló terhelésű használata.