Az M2-es metró nem áll meg a Kossuth Lajos téren július végétől augusztus végéig építési munkák miatt

2018. július 28-tól (szombattól) várhatóan augusztus végéig az M2-es metró megállás nélkül halad át a Kossuth Lajos tér állomáson a tavaly lebontott, egykori MTESZ székház helyén létesülő irodaház építési munkálatai miatt. A Kossuth Lajos tér ebben az időszakban a Deák Ferenc tér felől az M2A jelzésű metróállomás-pótló busszal, a Batthyány tér felől pedig a D12-es járattal és az amellett közlekedő átkelőhajóval érhető el. A Kossuth tér és környéke a többi, megszokott közösségi közlekedési járattal – a szokásosnál sűrűbben induló 2-es villamossal, a 15-ös, a 115-ös busszal, a 70-es és a 78-as trolibusszal, továbbá az Arany János utca felől az M3-as metróval – a város minden pontjáról továbbra is elérhető.

Az M2-es metró július 28-tól (szombattól) várhatóan augusztus 31-ig mindkét irányba megállás nélkül halad át a Kossuth Lajos tér állomáson a tavaly lebontott MTESZ székház helyén létesülő irodaház építési munkái miatt.

A metróállomás és környezete elérése érdekében M2A jelzésű metróállomás-pótló busz jár majd a Kossuth Lajos tér és a Deák Ferenc tér között. A Batthyány tér felől hajójárattal is elérhető lesz a Kossuth tér: a D12-es járaton kívül a BKK 7 és 19 óra között átkelőhajót indít a két kikötő között. A Kossuth Lajos tér és környéke a többi, megszokott közösségi közlekedési járattal – a szokásosnál sűrűbben induló 2-es villamossal, a 15-ös, a 115-ös busszal, a 70-es és a 78-as trolibusszal, valamint az Arany János utca felől az M3-as metróval – a város számos pontjáról továbbra is elérhető.

A korlátozás időtartama alatti közlekedési lehetőségekről a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.

Budapest, 2018. július 17.

Budapesti Közlekedési Központ