Módosul a forgalmi rend az Újpest rakpart déli részén a Pozsonyi Piknik idején, szeptember 3-án és 4-én

2016. szeptember 3-án és 4-én (szombaton és vasárnap) rendezik a Pozsonyi Pikniket a XIII. kerületi Újpest rakpart Jászai Mari tér és Szent István park közötti szakaszán. Emiatt változik a forgalmi rend várhatóan péntek éjjel 22:00-tól hétfő kora reggelig.

A Dráva utca és a Népfürdő utca csomópontjában csatornázási és útépítési munkákat végeznek, így a rendezvény ideje, valamint az építés és bontási munkák ideje alatt az építkezés alatti ideiglenes forgalmi rend az alábbiak szerint módosul:

  • A rendezvény idejére az Újpest rakpart Jászai Mari tér és Szent István park közötti szakaszát, valamint a Radnóti Miklós utca és a Katona József utca Pozsonyi út és Újpest rakpart közötti szakaszát teljes szélességben lezárják. Így a csatornázási munkálatok miatt északi irányba terelve haladó forgalmat az Újpest rakpartról e hétvégére az alsó rakpartra vezetik vissza.
  • A korábban bevezetett pesti alsó rakpartot (Carl Lutz rakpartot) érintő déli egyirányúságot a rendezvény ideje alatt megszüntetik, így a Jászai Mari téri északi rámpa forgalmi iránya ismételten megfordul, és eredeti irányába lefelé lesz egyirányú. Ezért a Margit híd irányából érkező járművek a rendezvény területét kikerülve el tudják érni az alsó rakpartot.
  • A rakparton a kétirányú forgalom a Szent István parki rámpáig tart, amelyet szintén csak a rendezvény idejéig az Újpest rakpart felé egyirányúsítanak.