Keddtől ismét változik a forgalmi rend az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán

Október 6-ától, keddtől várhatóan 15-éig az M1-M7-es autópálya belváros irányába tartó bevezető szakaszán – közvetlenül a Lapu utcai felhajtó környezetében – az őrmezői csomópont építéséhez kapcsolódóan a korábban megkezdett tábla építése mellett egy másik változtatható jelzésképű portáltábla építését végzik. A BKK kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Az építés idején, a belváros irányába haladó oldalon a legbelső sávot október 6. és 8. között (keddtől csütörtökig) napközben 10:30-tól várhatóan este 20 óráig, október 9-én, pénteken 10:30-tól 17 óráig lezárják a forgalom előtt.

Október 9-én, pénteken 17 órától 20 óráig, majd október 10-én, szombaton és október 12. és 15. között (hétfőtől csütörtökig) délelőtt 10:30-tól 20 óráig szintén ezen a szakaszon a buszsávot zárják le.

A városból kifelé haladó oldalon az építés teljes ideje alatt a munkavégzéssel érintett terület után eredetileg kinyíló harmadik forgalmi sávot lezárják, így a korábbi lezárás miatt csak két sávon járható szakasz hossza újabb, kb. 70 méterrel nő.

A BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.