Az V. kerületi Kossuth Lajos utcában két hétvégén aszfaltozást végeznek

2015. július 10. és 12. között, valamint július 17. és 19. között felújítják az V. kerületi Kossuth Lajos utca aszfaltburkolatát. A felújítás első hétvégéjén a Kossuth Lajos utca az Astoria és a Városház utca közötti Buda felé vezető két forgalmi sávján végeznek munkákat, ezért az érintett szakaszon július 10-én, pénteken 22 órától, várhatóan július 12-én, vasárnap 17 óráig forgalomkorlátozásra kell számítani. Ez alatt az idő alatt mindkét irányban – a buszsávok ideiglenes megszüntetésével – 2x2 sáv lesz járható.

A munkálatok idején a Buda felől a Városház utca az Irányi utca - Szép utca útvonalról nem közelíthető meg, így a Kossuth Lajos utca – Rákóczi út – Urániánál lévő szervizút útvonalon keresztül tudnak megfordulni az arra közlekedők és továbbhaladni a Kossuth Lajos utca ideiglenesen megszüntetett buszsávján a Városház utcába.

A BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.

Budapest, 2015. július 8.

Budapesti Közlekedési Központ