A hétvégére lezárják a Margit körút Frankel Leó és Lipthay utca közötti szakaszát a Margit híd irányába

2015. július 10-én (pénteken) 20 órától 13-án (hétfőn) reggel 6 óráig teljes szélességében lezárják a Margit körút Pest felé vezető útpályáját a Frankel Leó utca környékén a gyalogos aluljáró budai fonódó villamoshálózat kiépítéséhez kapcsolódó elbontása miatt. A hétvégén tehát a Margit körút felől a Margit hidat kizárólag a Tölgyfa utca–Fekete sas utca–Bem tér–Lipthay utca útvonalon át, a Margit utca felől pedig a Margit körút–Henger utca–Fekete sas utca–Bem tér–Lipthay utca útvonalon lehet megközelíteni.

Július 13-án (hétfőn) reggeltől a Margit körút Pest felé vezető oldalán megnyílik mindkét forgalmi sáv, és a továbbiakban ezen a területen már nem várható a budai fonódó villamosközlekedés miatti forgalomkorlátozás. A Margit körút és a Lipthay utca csomópontjában visszakapcsolják a jelzőlámpát, és két sávon lehet majd a hídra kanyarodni. A Pestről Buda felé vezető oldalon ugyanakkor még tartanak az építési munkák, ezért továbbra is megmarad a sávlezárás.

A BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.

Budapest, 2015. július 9.

Budapesti Közlekedési Központ