Keddtől változik a forgalmi rend az épülő Ürömi úti körforgalomnál, csökkennek a torlódások

2015. június 9-étől jelentősen változik a Bécsi út és az Ürömi út elágazásánál épülő körforgalom közlekedési rendje: az ideiglenes jelzőlámpát megszüntetik, és mostantól a járművek az új körforgalomban haladhatnak egyelőre szűkített sávon, azonban a körforgalomra érvényes KRESZ-szabályok szerint.

A Bécsi út körforgalomhoz csatlakozó, fővároson belüli szakaszán tovább folytatódnak az útépítési munkák, ezért a kétirányú forgalom továbbra is csak szűk forgalmi sávokon haladhat. Ezért a BKK kéri a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozások betartásával haladjanak a munkaterület mellett.

A várhatóan július 5-éig tartó építkezés hátralévő részében várhatóan csökkennek a Bécsi úti torlódások a csomópont közelében mind a centrum, mint a városból kifelé vezető irányában.

A BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.

Budapest, 2015. június 8. Budapesti Közlekedési Központ