A III. kerületi Ürömi úton körforgalom-építés miatt forgalomkorlátozás várható

2015. április 1-jétől (szerdától) várhatóan július elejéig a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kivitelezésében a III. kerület, Bécsi út és Ürömi út kereszteződésében – több ütemben – körforgalom épül. A munkálatok befejezéséig az arra közlekedők, az ott lakók megértését és türelmét kérjük.

A munkálatok ütemezése:

  • Április 1-jétől várhatóan három hétig a munkák – a jelenlegi jelzőlámpás szabályozással – az Ürömi úti ágban zajlanak majd, ez idő alatt az út 2x1 sávon lesz járható. A munkaterület melletti szakaszon a Bécsi úton 30 km/h sebességkorlátozást és előzési tilalmat vezetnek be.
  • Ezt követően újabb három hétig a Bécsi úton a forgalom – 30 km/h sebességkorlátozással és ideiglenes jelzőlámpás forgalomirányítással – mindkét irányban a körforgalom már megépített részén haladhat. Az Ürömi úti ágban az autósoknak 2x1 forgalmi sávot biztosítanak.
  • A következő ütemben, várhatóan két hétig a Bécsi úti forgalom a munkaterület mellett ismét 2x1 szűkített sávon haladhat. Az Ürömi úton a Bécsi úti csomópont előtti jobb sávban jelzőlámpás irányítással váltakozó irányban haladhat a forgalom. Az utána következő egy hétben a forgalmat a bal sávba terelik, ahol szintén jelzőlámpás irányítással, váltakozó irányban haladhatnak a járművek.
  • Ezt követően, várhatóan két hétig a munkálatok a körforgalom Bécsi úti ágaiban, a főváros felé haladó irány jobb oldalán folytatódnak. A közúti forgalom a Bécsi úton a munkaterület mellett sávelhúzásokkal, 2x1 sávon, az ideiglenesen szélesített útpályán haladhat.
  • Az ezt követő ütemben a munka továbbra is a Bécsi úti ágakban, de már a főváros felé haladó irány bal oldalán folytatódik. Ez alatt az idő alatt a közúti forgalom szintén a Bécsi úton, a munkaterület mellett sávelhúzásokkal az ideiglenesen szélesített útpályán haladhat.
  • A munka következő ütemében épül meg a körforgalom Üröm felőli belső körgyűrűjének burkolata, ezért ennek idején az autósok már használhatják az újonnan kiépített körforgalmat. Ugyanakkor a be- és a kihajtó ágakon a munkaterület melletti szűkített sávokon haladhat a forgalom.
  • Az utolsó ütemben a körforgalom környezetében elvégzik az útburkolat teljes cseréjét, melynek ideje alatt a forgalom jelzőőrös forgalomirányítással haladhat.

Az  útszűkülettel járó munkálatok a csomópontban a Bécsi út forgalmát lelassítják, ezért a korábbiaknál jelentősebb torlódások várhatók a Bécsi úton. Az Ürömi utat érintő félpályás lezárást okozó munka az Ürömi út kapacitását nagymértékben csökkenti majd, emiatt az arra közlekedők türelmét és megértését kérjük.

Valós idejű közúti közlekedési információk

A BKK honlapján, illetve a http://kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.