A Clark Ádám téri körforgalomban korlátozások kezdődnek

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

2015. március 16-án, hétfőn kezdődött a Lánchíd budai hídfőjénél lévő villamosalagút átépítése annak érdekében, hogy az új, alacsonypadlós CAF villamosok a budai fonódó villamoshálózat Bem rakparti ágán is tudjanak majd közlekedni. A beruházást a budai fonódó villamoshálózat kiépítéséhez kapcsolódva és azzal összehangolva valósítja meg a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában a Budapesti Közlekedési Központ (BKK Zrt.). Várhatóan 2015 decemberéig  a 19-es és a 41-es villamos helyett a Clark Ádám tér és a Batthyány tér között a meghosszabbított útvonalon megnövelt üzemidővel közlekedő 17-es villamospótló busszal, illetve a 86-os autóbusszal lehet utazni.

A kényelmetlenségekkel járó korlátozások miatt ügyfeleink türelmét kérjük, valamint a segítségüket abban, hogy a megváltozott forgalmi helyzetnek megfelelően figyelmesen vezetnek, illetve közlekednek. A BKK Zrt. a kommunikációs felületein a továbbiakban is minden aktuális forgalmi információt megad az átépítés kapcsán.

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járataikról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.