A Budaörsi úton épülő csomópontnál kismértékben változik a forgalmi rend

A munkálatok idején a Budaörsi út Rahó utca és Pannonhalmi út közötti szakaszán a két szélső munkaterület között csak a középső két forgalmi sávot és a szemközti útpályára terelt sávot lehet használni. Az ezt követő szakaszon, a Bozókvár utcánál mintegy 15 méter hosszban sávelhúzással a két szélső sávban lehet majd haladni, mivel a harmadik és negyedik sáv munkaterület lesz. Az útvonalon a munkaterületek melletti sávkiosztás lényegében nem változik: a jobb oldali haladó sávban a 7-es út felé, a második sávból a 7-es út és az autópálya felé, az átterelt sávon pedig az autópálya felé lehet továbbhaladni.

A Budaörsi úton a Beregszász utcai kereszteződés után a szélső sávban is csatornaépítés lesz 10 méter hosszon, ezért csak a belső sávon és 30 km/órás sebességkorlátozással lehet a munkaterület mellett elhaladni.

Kérjük az autósokat, hogy a munkavégzés idején az említett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A Budaörsi úton 2015 végéig megvalósuló új, kétszintes közúti csomópont ésszerűbbé és biztonságosabbá teszi a közlekedést, megkönnyíti az M4-es metróvonal elérését, akadálymentes gyalogos- és kerékpáros kapcsolatot biztosít Sasad és Őrmező, illetve az Etele tér között.

Valós idejű közúti közlekedési információk

A BKK honlapján, illetve a http://kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.