Szerda reggeltől a Margit körút Frankel Leó út és Lipthay utca közötti szakasza egy sávra szűkül, továbbra is biztosítunk kerülőutat a Bem József tér felé

2015. február 18-án (szerdán) reggeltől a Margit körút Frankel Leó út és Lipthay utca közötti részén lezárják a szélső forgalmi sávot, mert folytatódnak a múlt héten megkezdett, a budai fonódó villamoshálózat kiépítéséhez kapcsolódó közműmunkák. A Margit híd budai hídfőjében a Margit körút–Lipthay utca csomópontban a forgalom gyorsítása érdekében ideiglenesen sárga villogó üzemmódra kapcsolják a jelzőlámpát és a Lipthay utca felől érkező járművek önálló forgalmi sávban kanyarodhatnak fel a hídra. A Margit híd Tölgyfa utca felőli megközelítése továbbra sem változik, ezért kérjük az autósokat, hogy a torlódások elkerülése érdekében továbbra is használják a Tölgyfa utca–Fekete Sas utca–Bem József tér–Lipthay utca terelőútvonalat.

A jelenlegi sávlezárás miatt a Tölgyfa utca felől csak a korábbi forgalom fele tud felhajtani a Margit hídra. A kijelölt terelőút használatával megszűnhetnek a torlódások, ugyanannyian tudnának felhajtani az hídra, csak a korábban a Tölgyfa utca felől érkezők egyik fele továbbra is a megszokott útvonalon, a másik fele a terelőúton érné el a Margit hidat. Amennyiben az autósok nem használják a kerülőutat, a torlódások megmaradnak, ezáltal lényegesen hosszabb ideig tart feljutni a hídra; azaz a terelőút használatával gyakorlatilag mindenki időt nyer. Ezért kértük, és kérjük továbbra is, hogy vegyék igénybe az általunk javasolt alternatív útvonalat is, mert a sávlezárást igénylő közműmunkák várhatóan még hetekig tartanak majd.

Valós idejű közúti közlekedési információk

A BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.