Két egymást követő hétvégén lezárják a pesti alsó rakpartot a Markó utcától a Jászai Mari térig

2015. február 27-én (pénteken) 17 és 22 óra között lezárják a pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tér és Markó utca között csak az északi, majd 22 órától március 2-án (hétfőn) reggel 6 óráig mindkét irányban, mert a turistabuszok megálló- és várakozóhelyének építését kezdik meg ezen az útszakaszon. Március 6-án (pénteken) 22 órától 9-én (hétfőn) reggel 6 óráig ugyanez a forgalomkorlátozás lesz érvényben.

Február 27-én (pénteken) 17 és 22 óra között, a félpályás zárás idején a pesti alsó rakpart Jászai Mari tér és Markó utca közötti részén csak dél felé haladhat majd a közúti forgalom. Az észak felé közlekedőket kérjük, hogy a felső rakparton kerüljenek, amelyet a Markó utcai felhajtón érhetnek el. Innen a Jászai Mari tér északi oldali rámpájánál térhetnek vissza az alsó rakpartra.

Február 27-én (pénteken) 22 órától március 2-án (hétfőn) 6 óráig – a pesti alsó rakpart Jászai Mari tér és Markó utca közötti részének teljes lezárásakor – a rakpart dél felé a Dráva utca és a Szent István park, továbbá az Eötvös tér és a Közraktár utca között, észak felé pedig a Közraktár utca és a Markó utcai felhajtó, illetve a Jászai Mari tér és a Dráva utca között lesz csak autózható. A forgalomkorlátozás miatt mindkét irányban a Váci út–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút–Üllői út kerülő útvonalat javasoljuk. Március 6-án (pénteken) 22 órától 9-én (hétfőn) reggel 6 óráig a turistabuszok várakozóhelyének építése miatt ugyanez a forgalomkorlátozás lép életbe.

Március 2-ától 6-áig a közúti forgalmat nem vagy csak kismértékben akadályozó munkafolyamatokkal zajlik az építkezés.

A BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban autóval közlekedők interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.

Budapest, 2015. február 25.

Budapesti Közlekedési Központ