A Szentendrei úton útszűkületre kell számítani nyár végéig

Az esztergomi vasútvonal átépítéséhez kapcsolódva 2014. augusztus 15-én (pénteken) kezdődik és augusztus 31-éig, az iskolakezdésig tart a III. kerületi Szentendrei út pályájának szélesítése 137 méter hosszban a NIF Zrt. beruházásában. Ezenkívül a vasúti felüljáró építésekor megrongálódott útburkolatot is helyreállítják. A forgalomterelés két ütemben zajlik.

  • Az első ütemben a munkát a Szentendrei út városközpont felé vezető oldalán végzik a Pók utcánál, a vasúti felüljáró környezetében, ahol eddig nagyon szűk forgalmi sávon közlekedhettek. A vasúti híd átépítését követően szabvány szerinti szélességű lesz az alatta átvezető útpálya is.
  • A második ütemben a munkavégzés szintén a Szentendrei út városközpont felé vezető oldalán lesz a Pók utcánál. Ekkor a belső két forgalmi sáv sávonkénti marását és aszfaltozását végzik. A munkaterület mellett két sávon biztosítjuk a forgalmat.

A Szentendrei út forgalomkorlátozásával járó munkák a tervek szerint 2014. augusztus 31-éig, iskolakezdésig befejeződnek. Ezt követően, szeptember 10-éig a közúton kívüli, forgalomkorlátozással már nem járó munkát végzünk.

Közlekedési változásokról percről percre – már mobilalkalmazáson is!

A közösségi közlekedési változásokról, folyamatosan frissülő naprakész információk a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen találhatók, mobiltelefonról pedig a BKK Info alkalmazáson keresztül érhető el a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatása. A járatfigyelő funkcióra feliratkozva a felhasználó által tetszőlegesen kiválasztott járattal vagy járatokkal kapcsolatos valamennyi információt azonnal eljuttatjuk e-mailben is. Így indulás előtt tájékozódni lehet a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.