Szombat délutántól vasárnap délutánig lezárjuk a Budai alsó rakpartot a Rákóczi hídtól a Margit hídig

Június 14-én, szombaton 17:00-tól június 15-én, vasárnap várhatóan 18:00-ig mindkét irányban lezárjuk a budai alsó rakpart Rákóczi híd és Margit híd közötti szakaszát, mert a rakpart felújítási programja keretében – a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjeként – új kopóréteget építünk ki a Firedrich Born és a Sztehlo Gábor rakparti szakasz Duna felőli sávjának egy részén. A forgalomkorlátozás miatt vasárnap délután kisebb torlódások várhatóak a Műegyetem rakparton, a Szent Gellért rakparton, az Attila úton, a Fő utcában és a Bem rakparton, ezért terelőútként a pesti alsó rakpart használatát javasoljuk az autósoknak.

Folytatjuk a budai alsó rakpart útpályájának korábban megkezdett felújítási programját, amelynek keretében 2014. június 14-én, szombaton 17:00-tól várhatóan június 15-én, vasárnap 18:00-ig a Friedrich Born és a Sztehlo Gábor rakpart Duna felőli sávján az útpálya új kopóréteget kap a Várkert Bazár magasságában lévő korábbi gyalogátkelőtől a Halász utcai felhajtó közeléig, összesen mintegy 600 méter hosszon. A rakpart Duna felőli sávjának ez a része jelenleg igen rossz állapotú, ezért a május végén a Várkert Bazár előtt megújult útpályához kapcsolódva itt is megújítjuk az útburkolatot. A munkavégzés során a kopóréteget eltávolítjuk, a nagy teherbírású kockakövet útalapként meghagyjuk, és kiegyenlítő, majd új kopóréteget építünk rá.

A felújítási munka ideje alatt, június 14-én 17:00-tól várhatóan június 15-én 18:00-ig lezárjuk a budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és a Margit híd között, ezért csak a Margit híd és a Mozaik utca közötti szakasz lesz változatlanul járható. A forgalomkorlátozás miatt vasárnap kisebb torlódások alakulhatnak ki a Műegyetem rakparton, a Szente Gellért rakparton, az Attila úton, a Fő utcában és a Bem rakparton. Alternatív útvonalként a pesti alsó rakpart használatát javasoljuk. A lezárás a közösségi közlekedés forgalmát nem érinti.

Budapest, 2014. június 13.

Budapesti Közlekedési Központ