Átépítés miatt három hétre lezárják a Duna utcai aluljárót a XXII. kerületben

2013. november 21-én (csütörtökön) kezdődik a XXII. kerületi Duna utcában az aluljáró útpályájának átépítése, ezért a korábbi terelési gyakorlatnak megfelelően az várhatóan december 15-éig teljes szélességében le lesz zárva.

A felújítás idejére kerülőútként a közúti forgalom számára a Leányka utcai felüljárót és a Vágóhíd utcai aluljárót, a gyalogosoknak pedig a Városház téri aluljárót ajánljuk. A Horgásztelep ez idő alatt a 6-os számú fő forgalmi út–Növény utca útvonalon keresztül közelíthető meg.

Az átépítést követően a Duna utcai aluljáróban 2 x 1 sávon lehet majd közlekedni, és megszűnik a váltakozó irányú jelzőlámpás szabályozás.

A felújítás részletei

A Budapest-Kelenföld–Tárnok vasúti vonalszakasz átépítésekor, 2013 augusztusában a XXII. kerületi Duna utcai aluljáró út- és járdaburkolatának helyreállítása ideiglenesen készült el, az aluljárót 2013. augusztus 29-én szintén ideiglenesen adták át a forgalomnak.

Az útpálya és a járdaburkolat helyreállításának, valamint a csapadékvíz elvezetésének végleges kiviteli terveit 2013 őszén – a megváltozott körülmények figyelembevételével, illetve a XXII. kerületi önkormányzattal egyeztetve – a kivitelező DSE Konzorcium készítette el.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés idejére a lehetőségekhez képest zavartalan forgalmat biztosítson. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérjük az arra közlekedők türelmét, és egyúttal köszönjük megértésüket.