Változik az egyirányú utcák rendje az V. kerületben

A Belváros átmenő forgalmának csökkentése érdekében 2013. március 12-től módosul néhány belvárosi utca forgalmi iránya a Veres Pálné utca környezetében.

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának kezdeményezése és a BKK forgalomtechnikai kezelői döntése alapján az V. kerületben a Veres Pálné utca - Szerb utca - Fejér György utca - Bástya utca - Királyi Pál utca útvonal átmenő forgalmának csökkentése érdekében megváltozik az eddigi forgalmi rend a Veres Pálné utca Szerb utca és Só utca közötti szakaszán, a Szerb utca Fejér György utca és Veres Pálné utca közötti szakaszán, valamint a Só utca teljes szakaszán.  A módosítások életbe lépéséhez szükséges munkálatokat 2013. március 12-én, kedden 8:00 és 16:00 óra között végzik el az V. kerületi önkormányzat munkatársai, ezért az erre közlekedőket arra kérjük, fokozottan figyeljék a közúti jelzéseket.

2013. március 12-től tehát

  • a Veres Pálné utca átjárhatóvá válik az Irányi utcától a Vámház körútig, azonban a Vámház körútnál csak jobbra, a Fővám tér felé lehet továbbhaladni;
  • a Só utca a Veres Pálné utcától a Belgrád rakpart felé lesz egyirányú;
  • a Szerb utca Fejér György utca és Veres Pálné utca közötti szakasza a Veres Pálné utca felé lesz egyirányú, ezért a Fejér György utca a továbbiakban csak az Egyetem tér felől lesz elérhető.

A forgalmi rend megváltozása miatt kérjük a járművezetőket, hogy ne megszokásból vezessenek, az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Egyirányú utcák forgalmi rendjének változása (térkép)