Az id. Antall József rakparton forgalomkorlátozással járó építési munkák miatt korlátozásokra kell számítani

2012. október 3-án óta gázvezeték építése zajlik az id. Antall József rakpart Garibaldi utca és Markó utca közötti szakaszán, valamint a Markó utcai felhajtóban. A munkálatok soron következő ütemében várhatóan november 30-án, péntekig tartanak. A munkavégzés több ütemben zajlik. A forgalmi sávok szűkítése és a sebességkorlátozás bevezetése miatt az alsó rakparton forgalomlassulásra, kisebb torlódások kialakulására lehet számítani.

Gázvezeték építése folyik az id. Antall József rakpart Garibaldi utca és Markó utca közötti szakaszán, valamint a Markó utcai felhajtóban. A munkálatok várhatóan november 30-áig, péntekig tartanak.

A Markó utcai felhajtóban továbbra is félpályás útlezárás mellett dolgoznak, a munkavégzés azonban már az alsó rakpartot is érinti. A felhajtó továbbra is egyirányú marad a felső rakpart felé. Az alsó rakparton a munkaterület kiterjed az észak felé vezető forgalmi sávra, azonban a forgalmat a munkagödör lefedésével és sebességkorlátozás bevezetésével fenntartják.

Október 17-én, szerda délutántól a Garibaldi utcai felhajtót észak felől lezártuk, ami miatt nem lehet felhajtani az alsó rakpartról a Kossuth Lajos tér és a Széchenyi rakpart irányába. Ez a lezárás a dél felől érkezőket nem érinti, ők tehát továbbra is használhatják ezt a felhajtóágat is. Az ideiglenesen megszűnő rakparti kapcsolat helyett az északi irányból érkezők számára a Széchenyi István téri felhajtó használható.

Az építési munkák az id. Antall József rakpart Duna felőli oldalát is érintik. A Markó utca és Garibaldi utca közötti szakaszon sávelhúzásra kell számítani a Parlament épülete felé. A Markó utcai rámpa alsó végében a becsatlakozó sáv megszűnik, az alsó rakparton 30 km/órás sebességkorlátozás lép életbe.

A forgalmi sávok szűkítése és a sebességkorlátozás bevezetése miatt az alsó rakparton lassabb haladásra, kisebb torlódások kialakulására lehet számítani.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés idején a forgalom a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen. A változások okozta esetleges kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését!

Budapest, 2012. október 17.

Budapesti Közlekedési Központ