Az id. Antall József rakparton forgalomkorlátozással járó építési munkák kezdődnek holnaptól

Az id. Antall József rakpart Garibaldi utca és Markó utca közötti szakaszán, valamint a Markó utcai felhajtóban holnaptól gázvezeték építése kezdődik. A kivitelezés 2012. október 3-án, szerdán kezdődik és várhatóan november 30-án, péntekig tart. A munkavégzés több ütemben zajlik majd. A forgalmi sávok szűkítése és a sebességkorlátozás bevezetése miatt az alsó rakparton forgalomlassulásra, kisebb torlódások kialakulására lehet számítani.

Az id. Antall József rakpart Garibaldi utca és Markó utca közötti szakaszán, valamint a Markó utcai felhajtóban holnaptól gázvezeték építése kezdődik. A munkákat 2012. október 3., szerda és november 30., péntek között több ütemben végzik.

Az első ütemben a Széchenyi rakpart – Markó utca kereszteződésben mind a Széchenyi rakparton, mind a felhajtó felső végében félpályás útlezárás lép életbe, ezért felhajtót a felső rakpart felé egyirányúsítják, a kereszteződésben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A második ütemben a Markó utcai felhajtóban továbbra is félpályás útlezárás mellett dolgoznak, a munkavégzés azonban már az alsó rakpartot is érinti.

A felhajtó továbbra is egyirányú marad a felső rakpart felé. Az alsó rakparton a munkaterület kiterjed az észak felé vezető forgalmi sávra, azonban a forgalmat a munkagödör lefedésével és sebességkorlátozás bevezetésével fenntartják.

A Markó utcai felhajtó egyirányúsítása miatt az első két ütemben az alsó rakpartra nem lehet lehajtani, helyette a Garibaldi utcai lehajtót érdemes igényben venni.

Az építési munkák utolsó ütemében az id. Antall József rakpart Markó utca és Garibaldi utca közötti szakaszán, az útpálya Duna felőli oldalán dolgoznak.

A munkavégzés miatt az alsó rakpart forgalmi sávjai szűkebbek lesznek, sávelhúzásra is számítani kell a Parlament épülete felé. A Markó utcai rámpa alsó végében a becsatlakozó sáv megszűnik, az alsó rakparton 30 km/órás sebességkorlátozás lép életbe.

A forgalmi sávok szűkítése és a sebességkorlátozás bevezetése miatt az alsó rakparton lassabb haladásra, kisebb torlódások kialakulására lehet számítani.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés idején a forgalom a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen. A változások okozta esetleges kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését!

Budapest, 2012. október 2.

Budapesti Közlekedési Központ