Korlát-felújítási munkák miatt továbbra is forgalomkorlátozásokra kell számítani a Rákóczi hídon

A BKK beruházásában a Duna felett átívelő Rákóczi hídon és a kapcsolódó – Soroksári út feletti – közúti hídszerkezeteken felújítási munkák kezdődtek augusztus 1-jén, a munkákat forgalomkorlátozások mellett végzik a szakemberek. Augusztus második felében az alábbi változásokra kell számítani.

Ahogy arról korábban tájékoztattunk, olyan korlát-felújítási munkák kezdődtek 2012. augusztus 1-jén a Rákóczi hídon, valamint a kapcsolódó hídszerkezeteken, amelyek a közúti forgalom korlátozását is szükségessé tették.

  • A munkák jelenlegi fázisában szükségessé válik majd a járda lezárása a következő napokban, emiatt a gyalogosok csak a kerékpárúton közlekedhetnek majd. Ugyancsak a munkavégzés miatt a budai oldalon a hídra felhajtó autósoknak mintegy száz méterrel előrébb kell besorolniuk a belsőbb sávokba.
  • Augusztus 17-étől, péntektől augusztus 27-éig, hétfőig a munkavégzés miatt lezárjuk a Könyves Kálmán körúti, Gubacsi út feletti hídon a Buda irányából az Üllői út felé vezető külső sávot.
  • Augusztus 21-étől, keddtől a Rákóczi hídon Buda felé két szűkített sávban, sávelhúzással haladhat majd a forgalom.
  • Augusztus 27-étől, hétfőtől a Soroksári út feletti hídon ugyancsak két szűkített sávban, sávelhúzással haladhat majd a forgalom a munkavégzés miatt.
  • Mindezek mellett az éjszakai órákban rövid időszakokra egy-egy sávot lezárunk majd a munka előrehaladásának függvényében.

Szeptember 1-je után a forgalomkorlátozással járó munkákat napközben sávszűkítés mellett, éjszakánként és hétvégén pedig sávlezárás és sebességkorlátozás mellett végzik a szakemberek. A munkálatok várhatóan október közepéig tartanak majd. A munkavégzés idején a 103-as autóbusz menetideje a kialakuló torlódások miatt továbbra is néhány perccel megnövekedhet.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a felújítási munkák idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. Az alkalmanként kialakuló torlódások miatt az erre közlekedők megértését és türelmét kérjük és köszönjük!

Budapest, 2012. augusztus 16.

Budapesti Közlekedési Központ