Felújítjuk a körvasútsori felüljárót, ezért augusztus 29-étől korlátozásokra kell számítani az M3-as autópálya bevezető szakaszán

2012. augusztus 29-étől, szerdától várhatóan november végéig a Fővárosi Önkormányzat által kijelölt közútkezelőként a BKK felújítási munkákat végez az M3-as autópálya városi bevezető szakaszán a körvasútsori felüljárón. A munkálatokat úgy ütemezzük, hogy mind a közúti forgalom, mind a tömegközlekedési járatok forgalma biztosított legyen, korlátozásokra azonban számítani kell majd.

A fenntartási munkák során elbontjuk a tönkrement, előregyártott vasbeton szegélyelemeket, majd egy új, monolit vasbeton-szegélyt építünk ki és látunk el sóvédelmi bevonattal. A munkákat - a lehető legrövidebb átfutási idő elérése érdekében - az elkerített szélső sávokba telepített eszközökkel végezzük el. A bontás és építés 4 napos ciklusokban, 20 méter hosszú szakaszokban várhatóan november végéig tart majd. A szegélyek átépítése mellett a korrodált acélkorlátok korrózióvédelmi munkáit is elvégezzük. A kivitelezés időtartama alatt a meglévő 2x3 sáv helyett 2x2 sávon lesz biztosított a forgalom. A városközpont irányában a Széchenyi utcai csomópont és a munkaterület között a tömegközlekedési járműveknek külön buszsávot jelölünk ki.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a felújítási munkák idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. A korlátozások okozta kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését!

Budapest, 2012. augusztus 28.

Budapesti Közlekedési Központ