A közösségi közlekedés szabályai

Budapest lakosságának nagy része igénybe veszi a közösségi közlekedést, ami annyit jelent, hogy több százezer ember fordul a metrón, villamosokon, buszokon nap mint nap. A Budapesti Közlekedési Központ számára kiemelten fontos, hogy a nagy forgalom ellenére ügyfelei mindennap tiszta járműveken és kényelmes körülmények között utazhassanak. Ahhoz azonban, hogy ez megvalósuljon, mindenki segítsége szükséges és fontos, hiszen közösségi értékeink megóvása mindannyiunk érdeke.

Ahogy az autós közlekedésnek, úgy a közösségi közlekedésnek is megvannak az alapvető szabályai. Ezeknek a betartása nemcsak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is teszi az utazást. A BKK most induló kampánya a villamosmegállókban és a járműveken kihelyezett plakátokkal hívja fel a figyelmet a közösségi közlekedés alapvető szabályaira és arra, hogy milyen apróságokon múlik az egymásra figyelés.

Hogyan utazzunk kutyával?
Ahogy az autós közlekedésnek, úgy a közösségi közlekedésnek is megvannak az alapvető szabályai. Ezeknek a betartása nemcsak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is teszi az utazást. A BKK kampánya a villamosmegállókban és a járműveken kihelyezett plakátokkal hívja fel a figyelmet a közösségi közlekedés alapvető szabályaira és arra, hogy milyen apróságokon múlik az egymásra figyelés.
A kutyás közlekedés szabályairól az alábbi szórólapról tájékozódhatnak.

A legforgalmasabb közlekedési csomópontokban az alábbi plakátokkal találkozhatnak

 • Vigyázzon értékeire!
  A zsúfolt járművek jó lehetőséget biztosítanak a zsebtolvajoknak, ezért fontos a megelőzés. Soha ne hagyja csomagjait őrizetlenül, ügyeljen arra, hogy táskája mindig zárva legyen. Így nem hívja fel magára a tolvajok figyelmét, és elkerülheti, hogy meglopják.
 • Ne a villamos után fusson, jön másik.
  A villamosok a Nagykörúton sűrű követési idővel járnak, ügyfeleink ezért hamar célba érhetnek még akkor is, ha a szerelvény éppen elmegy az orruk előtt. Kérjük, a figyelmeztető csengőhang után már ne nyomja meg a gombot, hagyja továbbmenni a járművet! A következő villamos úgyis perceken belül érkezik.
 • Kutyáját csak Ön ismeri, tegyen rá szájkosarat.
  A legtöbben szeretik a kutyákat. Vannak azonban olyan embertársaink, akikben még a kulturáltan viselkedő állatok is félelmet keltenek. Kérjük, mindig tegyen szájkosarat a kutyára az utazás idejére!
 • Mi tisztán szeretjük, reméljük Ön is.
  Várakozni igényes megállókban, utazni pedig tiszta járműveken szeretne? Kérjük, segítsen megőrizni közös értékeink épségét, tisztaságát, és figyelmeztesse utastársait is erre!
 • Adj helyet magad mellett…
  A járműveken akár több száz utas elfér, mégis sokszor gond a fel- és a leszállás. Kérjük, felszállás után egyből haladjon a jármű belseje felé, hogy mások is felférjenek!

Köszönjük együttműködését!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.