A 87-es autóbuszcsalád átalakítása

Az őrmezői lakótelep kiszolgálásának módosítása

Az őrmezői lakóteleptől a Sasadi útig a reggeli csúcsidőben tapasztalható zsúfoltság kezelése érdekében a Kamaraerdő felől érkező 187-es autóbuszok helyett új, 287-es viszonylat közlekedtetését vetette fel a BKK, mely a Balatoni útról az Egér útra letérve feltárja az őrmezői lakótelepet is a kritikus reggeli órákban. A 15 percenként közlekedő 287-es autóbuszok a Régi vám megállóhelyet követően az Egér út – Péterhegyi út – Neszmélyi út – Kérő utca útvonalon keresztül a 150-es és 250-es viszonylatok megállóhelyeit használva tárnák fel a lakótelepet.

A lakótelep kiszolgálásának módosításra vonatkozó főbb észrevételeket és a tervezett megoldást az alábbiakban olvashatják:

A társadalmi egyeztetés során érkezett vélemények
főbb észrevételek intézkedés
A levélírók többsége örömmel fogadta a lakótelep kiszolgálásának javítására vonatkozó szándékot, azonban erre a 87-es család módosítását nem tartja alkalmasnak, elsősorban a járat egyenetlensége, valamint a többi viszonylattal történő hangolási nehézségek miatt. Az észrevételek alapján a 87-es járatcsalád módosítása nem kerül bevezetésre. A továbbiakban a 150E viszonylat módosításának lehetőségeit vizsgáljuk.

Az egyeztetés alapján a 87-es járatcsalád módosítása nem kerül bevezetésre. Az őrmezői lakótelep tömegközlekedési kiszolgálásának javítása érdekében a 150E viszonylat fejlesztési lehetőségét vizsgáljuk, amely az üzemeltetési költségek szempontjából magasabb ráfordítást igényel, azonban utasforgalmi szempontból egyértelműen előnyösebb megoldás.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.