Társadalmi egyeztetés

A 2-es és 2A járatok közlekedésének módosításáról

A BKK Zrt. társadalmi egyeztetésre bocsátotta a 2-es és 2A járatok közlekedésének tervezett módosítását, mely alapján a Boráros téri indulások kiszámíthatósága érdekében tervezzük a 2A viszonylat megszüntetését.

A társadalmi egyeztetés során érkezett vélemények
főbb észrevételtípusok intézkedés
A levélírók kiemelkedő többségben támogatták a változást. 2013. február 23-ától a 2A villamos megszűnik.
Több észrevételben a Közvágóhíd végállomás torlódását jelezték problémának. A torlódás megszüntetése érdekében új szükségleszállóhely került kijelölésre, illetve 2013 tavaszán felújításra kerül a végállomás vágányhálózata. Mindemellett a 24-es villamos menetrendje is kismértékben módosításra kerül.
Számos észrevételben megjelent kérésként a villamos és a hév hangolt közlekedésének biztosítása. A hangolást az új menetrendek kialakításakor kiemelt szempontként kezeli a BKK.

Az egyeztetés alapján 2013. február 23-ától a 2A villamos megszűnik, ezzel egyidejűleg a 2-es villamosok a jelenlegi követési idejükhöz képest jelentősen sűrűbben közlekednek majd, így a 2-es villamos önálló szakszán, a Soroksári út térségében megnövekedett utazási igény is kielégíthető. A változással egyidejűleg a kora esti órákban is sűrítjük villamosainkat, ezzel javítva az adott időszakban jellemző zsúfoltságon, utazási komfortérzeten.

A módosításról bővebb információ a Társadalmi egyeztetés oldalunkon található.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.