Változások januárban a teherforgalmi ügyintézésben

Teherforgalmi rend
Teherforgalmi rendTeherforgalmi rend
 

Januárban új teherforgalmi rendelet lépett életbe
A Fővárosi Közgyűlés 2011 decemberében elfogadta a budapesti teherforgalmi rendet szabályozó új rendeletet, illetve módosította a parkolási rendelet védett övezetekre érvényes részeit. Az új teherforgalmi rend kialakítására a fuvarozó és civil szervezetek, a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), valamint a Parking Kft. együttműködésével került sor még a tavalyi év során. Tavaly decemberben döntöttek a képviselők arról is, hogy 2012. január 1-től a BKK látja el a Parking Kft. parkolási és behajtási közszolgáltatási feladatait.
A Közgyűlés arról is határozott, hogy kezdeményezik azon jogszabályok megváltozatását, amelyek lehetővé teszik, hogy a rendőrség és a közterület-felügyelet mellett a BKK is végezhessen ellenőrzéseket, valamint a parkoláshoz hasonlóan pótdíjjal is szankcionálható legyen a behajtási hozzájárulás kiváltásának elmulasztása.
Az új rendelet alapján januártól bevezettük az online rendszert, februártól az új díjstruktúrát, a regisztrációs költséget, valamint az új kedvezményrendszert, amelyekkel egy-egy következő cikk foglalkozik részletesebben. 2013. január 1-től lép életbe az első változás a célforgalmas úthálózatok visszafejtéséhez kapcsolódóan, melyet szintén a teherforgalmi rendelet szabályoz.