Taxiszolgáltatással kapcsolatos tájékoztatás

 

Tájékoztatjuk, hogy ügyfeleink és munkatársaink egészségének megóvása, a koronavírus terjedésének megelőzése, megfékezése érdekében a nyílt légterű, nyitott pultos BKK Központi ügyfélszolgálaton (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19-21) az ügyfelek kiszolgálása
2020. március 19-étől átmenetileg szünetel!

Taxi szolgáltatással kapcsolatos ügyekben a lentiekben felsorolt telefonos és levelezési ügyfélszolgálat kereshető, továbbá elektronikus levél a [email protected] e-mail címre is továbbítható.

 

Előzetes igazolás kiadása személytaxi-szolgáltató vállalkozásoknak és személytaxi-szolgáltatást közvetítő és szervező szolgálatoknak

Tisztelt Ügyfeleink!

2016. április elsejétől megváltozott a gépjárművek arculati minősítése és az ehhez tartozó feladatok ügyintézése jogszabályváltozás miatt.

A feladatok egy részét a Budapest Közút Zrt. vette át a BKK Zrt.-től.
A gépjárművek minősítése, a díjfizetés, az engedélykártya és matrica átvétele, a szerződéskötés az eddig megszokott módon és helyen történik a 1087 Budapest, Asztalos Sándor utca 16. szám alatt, de a Budapest Közút Zrt. ügyintézésében.

A taxiállomás-használati hozzájárulások kiadásával összefüggő kérdésekben bővebb információért, és az időpontfoglalásért, kérjük, keresse fel a http://budapestkozut.hu/taxisoknak honlapot.

Az előzetes igazolásokat a gépjármű minősítését, a díjfizetést és a szerződés megkötését követően a BKK Zrt. mint közlekedésszervező adja ki a személytaxi-szolgáltatást végző vállalkozásoknak az ügyintézést követő 24 órán belül. A kiállított előzetes igazolásokat feltöltik a TaxiDroszt nyilvántartó rendszerébe. Budapest Főváros Kormányhivatala Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya – az ügyintézés megkönnyítése érdekében 2016. április 12-én küldött tájékoztatása szerint – a jövőben mind a tevékenységi engedély, engedélykivonat kiadásánál, mind a taxigépjárművek műszaki vizsgáztatásakor elfogadja a nyilvántartó rendszerbe feltöltött, általuk is megtekinthető előzetes igazolást. Tehát a Főosztálynál történő ügyintézéshez nincs szükség az eredeti előzetes igazolás bemutatására.

Amennyiben a vállalkozás az eredeti előzetes igazolást mégis szeretné megkapni, átveheti a BKK Központi Ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben.

BKK Ügyfélszolgálat

Személyes ügyfélfogadás: 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19–21.

Nyitvatartás

hétfő, kedd 9.00–17.00 óráig
szerda 9.00–19.00 óráig
csütörtök 9.00–17.00 óráig
péntek 9.00–15.00 óráig
szombat–vasárnap zárva

Ügyfélszolgálati telefonszámok:

Az előzetes igazolások átvételével kapcsolatban hétfőtől péntekig 9.00–13.00 között a +36 70 390 3276 telefonszámon érdeklődhetnek.

Az ellenőrzésekkel kapcsolatban hétfőtől péntekig 9.00–13.00 között a +36 70 455 1549 telefonszámon kapnak tájékoztatást.

A személytaxi-szolgáltatást közvetítő és szervező szolgálatok (taxitársaságok) részére az előzetes igazolásokat változatlanul a BKK Zrt. mint közlekedésszervező adja ki. Az előzetes igazolás iránti kérelmet és ennek mellékleteit a BKK Központi Ügyfélszolgálatán, ügyfélfogadási időben lehet benyújtani.

A fővárosi Taxirendelet alapján minősített taxitársaságok:

Utasoknak: panaszok bejelentése

Az utasok a panaszukat a következő helyeken jelenthetik be:

1. BKK Zrt. Ügyfélszolgálata
1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19–21.
e-mail: [email protected]
Tel.: +36 1 3 255 255

2. Budapest Főváros Kormányhivatala V. kerületi Hivatala
Fogyasztóvédelmi Főosztály
1051 Budapest, Sas utca 19.
[email protected]
+36 1 450 2598

Az utasok a személytaxi-szolgáltatást nyújtó vállalkozások elleni panaszaikkal a Budapesti Békéltető Testülethez is fordulhatnak. A Budapesti Békéltető Testület elérhetőségei: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99., +36-1-488-2131, [email protected].

Fontosabb jogszabályok, szabályzatok

Hatályos fővárosi TaxirendeletPDF formátumban (3,5 MB)

Főv. Kgy. rendelet a taxiszolgáltatások árának megváltozásáról PDF formátumban (0,7 MB)

Kormányhivatali tájékoztatás – taxi járművek rendszámozásával kapcsolatosanPDF formátumban (0,3 MB)

Hatályos országos hatáskörű kormányrendeletPDF formátumban (0,5 MB)

Ellenőrzést szabályozó munkautasításPDF formátumban (7 MB)

Ellenőrzést szabályozó munkautasítás, 1. számú mellékletPDF formátumban (0,3 MB)

Ellenőrzést szabályozó munkautasítás, 2. számú mellékletPDF formátumban (0,7 MB)

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.