2015. november 30–december 12. – Gyalogosok, autósok, kerékpárosok, libegő

Gyalogos forgalmat érintő változások

A gyalogos közlekedés ebben az ütemben változatlan.

Közúti forgalomkorlátozások

December 7-étől a Széll Kálmán téri villamosjáratok is a tér belsejéig közlekednek, előtte egy hétig azonban csak a Déli a pályaudvarig

2015. november 30-án (hétfőn) reggeltől a Széll Kálmán tér felújításához kapcsolódó közmű- és útépítési munkák kezdődnek több ütemben a Krisztina körút és a Csaba utca csomópontjában, ezért elsőként – várhatóan két hétig – a Krisztina körúton sávelhúzással irányonként két-két forgalmi sávban haladhat majd a közúti forgalom. A Csaba utca Krisztina körúti torkolata csak egy sávon lesz járható, ezért a Csaba utca Ignotus utca és Krisztina körút közötti szakaszát a Krisztina körút felé egyirányúsítják. A Krisztina körút felől érkezőknek a Krisztina körút–Maros utca–Csaba utca kerülőútvonal használata javasolt.

Kerékpáros forgalmat érintő változások

Kérjük a kerékpárral közlekedőket, hogy a Széll Kálmán tér felújításának ideje alatt használják a teret elkerülő kerékpárutakat.

A területet 2016 tavaszától vehetik ismét használatba, ekkortól számukra is minden irányban kényelmesen és biztonságosan átjárhatóvá tesszük a teret.

Javasolt kerékpáros útvonal a tértől északra:
Szilágyi Erzsébet fasor (Városmajor)–Retek utca–Széna tér.

Javasolt kerékpáros útvonal a tértől délre:
Szilágyi Erzsébet fasor (Városmajor)–Ignotus utca–Csaba utca–Hajnóczy József utca–Vérmező.

Libegőt érintő változások

Utoljára frissítve: 2015. november 27. péntek, 11 óra 45 perc