2015. július 7-31. – Gyalogosok, autósok, kerékpárosok, libegő

Gyalogos forgalmat érintő változások

A Margit körút páratlan (a gyorséttermek felőli) oldalán zajló munkák miatt a gyalogosközlekedés továbbra is biztosított lesz, ugyanakkor több szakaszon is a munkagödrök fölé épített ideiglenes, szűkített járdafelületeken lehet majd csak közlekedni.

Közúti forgalomkorlátozások

2015. július 18-án (szombaton) reggeltől módosul a Margit körúton a Dékán utca és a Szilágyi Erzsébet fasor közötti útszakaszon a forgalmi sávok vonalvezetése, továbbá megszűnik a Széna tér felől a Dékán utca irányába az önálló jobbra kanyarodó sáv. A Dékán utcába a Széna tér felől érkező szélső, közös egyenes, illetve jobbra kanyarodó sávból lehet bekanyarodni. Ezért a Dékán utca környékén torlódásokra kell számítani.

A Krisztina körút Déli pályaudvar felé vezető útpályáján, az új gyalogos-átkelőhely és a Csaba utca közötti szakaszon is változik a sávok vonalvezetése, azonban továbbra is két sávon lehet haladni.

2015. július 7-én (kedden) estétől a Széll Kálmán tér felújításához kapcsolódó közműépítési munkák miatt változik a Margit körúton a közúti sávok vonalvezetése a Széna tér és a Dékán utca közötti szakaszon. A sávok száma és kiosztása ugyanakkor változatlan:

  • irányonként továbbra is egy-egy sávon lesz járható a Széna tér és a Széll Kálmán tér közötti átkötőút;
  • a Margit körút Dékán utca előtti szakaszán a Krisztina körút felé közlekedők változatlanul két forgalmi sávon haladhatnak;
  • a Széna tér felé továbbra is egy sávon lehet majd közlekedni;
  • míg a Dékán utca változatlanul minden irányból megközelíthető marad.

Kerékpáros forgalmat érintő változások

Kérjük a kerékpárral közlekedőket, hogy a Széll Kálmán tér felújításának ideje alatt használják a teret elkerülő kerékpárutakat.

A területet 2016 tavaszától vehetik ismét használatba, ekkortól számukra is minden irányban kényelmesen és biztonságosan átjárhatóvá tesszük a teret.

Javasolt kerékpáros útvonal a tértől északra:
Szilágyi Erzsébet fasor (Városmajor)–Retek utca–Széna tér.

Javasolt kerékpáros útvonal a tértől délre:
Szilágyi Erzsébet fasor (Városmajor)–Ignotus utca–Csaba utca–Hajnóczy József utca–Vérmező.

Libegőt érintő változások

Utoljára frissítve: 2015. július 17. péntek, 15 óra 45 perc