Fehérvári úti és Bartók Béla úti peronok átépítése – Közösségi közlekedés

Akadálymentesítettek 35 dél-budai villamosmegállót, változik a forgalmi rend a Bartók Béla úton, a Fehérvári úton és az Astoriánál augusztus 28-ától

Elkészült harmincöt Bartók Béla úti és Fehérvári úti villamosmegállóhelyi peron akadálymentesítése, valamint a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér közötti villamosvonal-szakasz felújítása. 2016. augusztus 28-ától – ahogy a BKK korábban közölte – átadják a forgalomnak a Szabadság hidat, újra használhatják a dunai átkelőt mind az autósok, mind az ott közlekedő villamosok. A Bartók Béla úton ugyanezen a napon közműépítési munkák kezdődnek, ezért a Szabadság híd irányú forgalmat a Csíky utcától a Budafoki útra terelik; a Móricz Zsigmond körtér irányú forgalom a villamosperonok melletti útszűkülettől eltekintve zavartalanul haladhat. A forgalomkorlátozás miatt változik a 133E busz közlekedése, illetve a Budafoki útra helyezik a 7-es busz Szent Gellért téri megállóját. A Fehérvári út a közúton a városközpont felé újra járható lesz, a Budafok irányú lezárás az Építész utca és a Mezőkövesd út között továbbra is megmarad; szintén folytatódik az útépítés a Lecke utca és a Csurgói út között. A 114-es, a 213-as és a 214-es busz külső végállomása felé továbbra is módosított útvonalon jár. A belvárosban az Astoria csomópontban is visszaáll az eredeti forgalmi rend a villamospótló autóbuszok megfordulását segítő forduló elbontásával, várhatóan augusztus 29-én reggeltől.

Akadálymentesített peronok a Fehérvári úton és a Bartók Béla úton

2016 nyarán a budai fonódó villamoshálózat déli szakaszán, a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton valamennyi villamosmegállóhely peronját akadálymentesítették – beleértve a Budafok kocsiszín megállót is –, továbbá a BKV felújította a Móricz Zsigmond körtér M és a Szent Gellért tér M közötti, leromlott műszaki állapotú villamospályát. A 17-es és a 61-es villamos Móricz Zsigmond körtéri végállomásának átépítése a Villányi út rendezésével együtt történik majd meg.

A korszerűsített, és az akadálymentességi követelményeknek megfelelő 35 megállóhely-peron már alkalmas a biztonságos utasforgalomra, az új esőbeállókat, padokat, korlátokat és utastájékoztató berendezéseket ugyanakkor 2017. január végéig helyezik majd ki. A megállók környezetében még útépítési, forgalomtechnikai és környezetrendezési munkákat is elvégeznek.

Új, akadálymentes megállók a Bartók Béla úton:

 • Szent Gellért tér M,
 • Gárdonyi tér,
 • Móricz Zsigmond körtér M,
 • Kosztolányi Dezső tér,
 • Karolina út,
 • Csóka utca,
 • Szent Gellért templom,
 • Kelenföld vasútállomás M.

Új, akadálymentes megállók a Fehérvári úton:

 • Újbuda-központ M,
 • Csonka János tér,
 • Hauszmann Alajos utca,
 • Kalotaszeg utca,
 • Andor utca,
 • Albertfalva kitérő,
 • Építész utca,
 • Fonyód utca,
 • Budafok kocsiszín,
 • Savoya Park.

Forgalmi rend a Szabadság hídon és a Bartók Béla úton

2016. augusztus 28-ától – ahogy a BKK korábban közölte – átadják a forgalomnak a Szabadság hidat. Teljes, eredeti vonalán jár a hídon a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos és újra használhatják az autósok is a dunai átkelőt.

Ugyanezen a napon közmű-rekonstrukciós munkák kezdődnek a Bartók Béla út Szabadság híd felé vezető oldalán. Az ideiglenes forgalmi rend miatt az érintett közösségi közlekedési járatok forgalma az alábbiak szerint változik:

 • A Pest felé közlekedő 7-es, a 907-es és a 973-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, ezért a Szent Gellért tér M megállóját áthelyezik a Budafoki útra, ahol a 133E járat megállójában lehet felszállni a buszokra. A 7-es busz Gárdonyi téri ideiglenes megállója megszűnik, Albertfalva irányú Móricz Zsigmond körtér M megállóját pedig a Villányi út kereszteződése elé helyezik át.
 • A Budafoki út egyirányúsítása miatt a Nagytétény felé közlekedő 133E busz a Szent Gellért tér–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Karinthy Frigyes út–Budafoki út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Szent Gellért tér M és a Budafoki út/Karinthy Frigyes út megállóit. A terelt vonalszakaszon a 133E buszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:
  • Szent Gellért tér M: a 7-es busz megállóhelye,
  • Móricz Zsigmond körtér M: a 7-es busz megállóhelye,
  • Móricz Zsigmond körtér M: a Karinthy Frigyes úton a Siroki utca kereszteződése után,
  • Budafoki út/Karinthy Frigyes út: a 33-as busz megállóhelye.
 • A 33-as busz is megáll az ideiglenes Móricz Zsigmond körtér M megállóhelyen a Karinthy Frigyes úton a Siroki utca kereszteződése után, hogy a Nagytétény felé a 133E járattal közös megállóhelyen lehessen felszállni.

Forgalmi rend a Fehérvári úton

A Budatétény felé közlekedő 114-es és a Nagytétény irányú 973-as autóbusz továbbra is a Fehérvári út–Építész utca–Szerémi út–Kitérő út–Leányka utcai felüljáró módosított útvonalon közlekedik, a járatra a terelt vonalszakaszon továbbra is az ideiglenes Albertfalva utca és Mezőkövesd út megállóban lehet felszállni. Az autóbuszokra Budafok irányában az Etele út/Fehérvári útnál, az Andor utcánál és Albertfalva kitérőnél továbbra is az eddigi ideiglenes megállóhelyeken lehet felszállni.

A Budatétény irányú 213-as és 214-es autóbusz továbbra is a Tétényi út–Sáfrány utca–Fonyód utca–Vegyész utca–Szerémi út–Kitérő út–Leányka utcai felüljáró módosított útvonalon közlekedik, a járatra a terelt vonalszakaszon a Nyírbátor utca, Herend utca, a Fonyód utca/Sáfrány utca (a 7-es busz megállói), valamint az ideiglenes Fonyód utca, Vegyész utca és Mezőkövesd út megállóban lehet felszállni.

Forgalmi rend az Astoriánál

Várhatóan augusztus 29-én reggeltől az Astoria csomópontban is helyreáll az eredeti forgalmi rend. A már nem közlekedő villamospótló buszok közlekedését segítő buszfordulót elbontják. Az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es, a 133E, a 178-as, a 907-es, a 908-as, a 916-os, a 931-es, a 956-os, a 973-as és a 990-es autóbusz Astoria M megállóhelyét visszahelyezik az eredeti helyére.

Visszaáll több közösségi közlekedési járat eredeti forgalmi rendje

Augusztus 28-ától

 • újra a teljes, eredeti vonalán közlekedik a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es, az 56-os és az 56A A dél-budai villamosjáratok forgalmi rendjéről a BKK részletes tájékoztatását ide kattintva olvashatják. A 17-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es pótlóbusz a továbbiakban nem közlekedik.
 • a 9-es, a 15-ös és a 115-ös busz északi irányú Deák Ferenc tér M megállóhelyét eredeti helyére visszahelyezik.
 • a 133E busz nem áll meg a Rudas Gyógyfürdő megállóhelyen.
 • a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es busz újra eredeti útvonalán közlekedik.
 • a 941-es busz Móricz Zsigmond körtér M irányú Pék utca megállóhelyét visszahelyezik az Ady Endre úton az eredeti helyére.

Augusztus 29-étől a 103-as busz Kelenföld vasútállomás M végállomási felszállóhelyét visszahelyezik eredeti helyére.

2016. augusztus 26., péntek

Figyelem! Ideiglenes forgalmi rend a budai villamosvonalakon június 16-ától korszerűsítési munkák miatt

Közlekedés az érintett villamosvonalakon

A tanítási szünet ideje alatt szünetel a villamosközlekedés

 • a Bartók Béla úti villamosok (19-es, 49-es) vonalán Kelenföld vasútállomás és a Rudas Gyógyfürdő (19-es), illetve a Deák Ferenc tér (49-es) között,
 • a Fehérvári úti villamosvonalakon (17-es, 41-es, 47-es, 48-as) pedig a járatok dél-budai végállomása és a Móricz Zsigmond körtér (17-es), Rudas Gyógyfürdő (41-es), illetve a Deák Ferenc tér (47-es, 48-as) között.

A 17-es villamos a Bécsi út/Vörösvári út és a Móricz Zsigmond körtér M között közlekedik, a 19-es és a 41-es villamossal pedig a Bécsi út/Vörösvári út és a Rudas Gyógyfürdő között lehet csak utazni. A 47-es és a 49-es villamost a teljes vonalon autóbusz pótolja. Az 56-os és az 56A villamos Hűvösvölgytől a Rudas Gyógyfürdőig jár, míg a 61-es Hűvösvölgytől a Móricz Zsigmond körtérig, a Villányi úti végállomásig. Az 59-es és az 59A villamos kivételével tehát minden budai villamosjárat közlekedése változik.

Aki a villamosforgalomból kieső dél-budai területekre igyekszik, annak pótlóbuszra kell majd szállnia:

 • A Savoya Park felé a Móricz Zsigmond körtér M-ről induló 17-es jelzésű pótlóbusszal,
 • a Kamaraerdei Ifjúsági Park pedig ugyaninnen a 41-es jelzésű busszal érhető majd el.
 • 47-es jelzéssel indul busz a Deák Ferenc tér M és a Városház tér között – a Szabadság híd lezárása miatt – az Erzsébet hídon át,
 • 49-es jelzéssel Kelenföld vasútállomás M és a Deák Ferenc tér M között, szintén az Erzsébet hídon,
 • továbbá 48-as jelzéssel busz közlekedik a Deák Ferenc tér M és a Fővám tér M között.

A pótlóbuszok jelentős része alacsonypadlós, légkondicionált, korszerű emissziós normákat teljesítő jármű lesz.

A villamospótlás ideje alatt sűrűbben jár majd a villamosforgalom alól kieső szakaszok egy részét lefedő M4-es metró, továbbá dél-Buda felé a kedvezőbb átszállási kapcsolat biztosítása érdekében a 133E autóbuszok a Rudas gyógyfürdő megállónál is megállnak.

A villamos- és a közúti forgalom elől lezárt Szabadság hidat ebben az időszakban csak a gyalogosok és a kerékpárosok (utóbbiak a közúton tekerve) használhatják. A hídon történő átkelésre érdemes igénybe venni a MOL Bubi közbringáit; pesti oldalán a Fővám téren, budai oldalán pedig a Szent Gellért téren található MOL Bubi gyűjtőállomás.

A Fehérvári úton közlekedő buszjáratok és a pótlóbuszok is a Szerémi útra terelve közlekednek. Ennek oka, hogy a Budafok kocsiszín előtt zajló közmű- és vágányépítés miatt a Fehérvári út le lesz zárva a közúti forgalom elől a Mezőkövesd út környezetében. A peronépítési munkák miatt a Fehérvári út a Vegyész utca és az Építész utca között csak a centrum felé lesz járható.

A Budapesti Közlekedési Központ mindent megtesz annak érdekében, hogy a nyáron zajló felújítási munkák a lehetőségekhez képest a legkevésbé okozzanak nehézséget a fővárosban közlekedők számára. A BKK minden érintett járaton és vonalon írásos és hangos utastájékoztatást nyújt, a megállóhelyeken plakátokat helyez ki az ideiglenes eljutási lehetőségekről és a javasolt kerülőutakról, továbbá 30 ezer szórólapot osztanak ki az arra közlekedőknek. Munkatársaink az ideiglenes forgalmi rend első napjaiban az eligazodásban is segítenek.

A jelentősebb csomópontok közösségi közlekedési elérhetőségei

Deák Ferenc tér M

 • A térről Dél-Buda felé legegyszerűbben az M3-as metróval, majd – Kálvin téri átszállással – a sűrűbben közlekedő M4-es metróval lehet a leggyorsabban eljutni.
 • A Fehérvári út felé a 47-es, a Bartók Béla út felé pedig a 49-es villamospótló busz visz, amelyek az Erzsébet hídon át közlekednek.
 • A kiskörúton a Kálvin tér és a Fővám tér felé 48-as jelzéssel közlekedik busz, az Astoria és a Kálvin tér a 9-es busszal is elérhető.

Astoria M

 • A Bartók Béla út felé, illetve a Fehérvári út felé az Erzsébet hídon át közlekedő villamospótló buszokra a Kossuth Lajos utcában a Semmelweis utca kereszteződése előtt lehet felszállni.
 • A kiskörúton a Kálvin tér és a Fővám tér felé közlekedő 48-as jelzésű pótló buszra a Kálvin tér irányú villamos megállóban lehet felszállni.
 • A Rákóczi úton nappal közlekedő buszok Astoria M megállóhelyét mindkét irányban áthelyezik annak érdekében, hogy azok ne akadályozzák a villamospótló buszok Rákóczi úti megfordulását. A Keleti pályaudvar felé közlekedő buszokra a Rákóczi úton, a Puskin utca kereszteződése előtt lehet felszállni. A Buda felé tartó buszok Astoria M megállóhelyét kb. 25 méterrel hátrébb helyezik.

Kálvin tér M

 • A térről Dél-Buda felé a sűrűbben közlekedő M4-es metróval lehet a leggyorsabban eljutni.
 • A 47-es és a 49-es villamospótló busz a Szabadság híd helyett az Erzsébet hídon közlekedik, ezért azok nem érintik a Kálvin teret! A villamospótló buszokról a Kálvin téren megálló M4-es metróra a Móricz Zsigmond körtéren ajánlott átszállni.
 • A 47-es és a 49-es villamos pesti kiskörúti szakaszán 48-as jelzéssel közlekedik busz a Fővám tér M és a Deák Ferenc tér M között.
 • A Deák Ferenc tér az M3-as metróval, illetve a 9-es busszal is megközelíthető.

Fővám tér M

 • A térről Dél-Buda felé a sűrűbben közlekedő M4-es metróval lehet a leggyorsabban eljutni.
 • A 47-es és a 49-es villamospótló busz a Szabadság híd helyett az Erzsébet hídon közlekedik, ezért azok nem érintik a Fővám teret! A villamospótló buszokról a Fővám téren megálló M4-es metróra a Móricz Zsigmond körtéren ajánlott átszállni.
 • A 47-es és a 49-es villamos pesti kiskörúti szakaszán 48-as jelzéssel közlekedik busz a Fővám tér M és a Deák Ferenc tér M között.

Móricz Zsigmond körtér M

 • A Fővám tér és a Kálvin tér felé csak az M4-es metróval lehet utazni.
 • Aki a Deák Ferenc térre vagy az Astoriára tart, annak a 47-es vagy a 49-es villamospótló buszok egyikére kell felszállnia.
 • A Savoya Park felé a 17-es, Kamaraerdő felé a 41-es, a Városház tér felé a 47-es, Kelenföld vasútállomás felé a 49-es villamospótló busz visz tovább a körtérről.

A jelenleg zajló villamosmegálló-korszerűsítési munkákról

2016 nyarán és őszén 55 dél-budai villamosmegállót korszerűsítenek az Alkotás utcában, a Bartók Béla úton, a Fehérvári úton és a Villányi úton úgy, hogy azok akadálymentes közlekedési lehetőséget nyújtsanak. Az új CAF villamosok beszerzéséhez kapcsolódik emellett azok járműkarbantartó üzeme, a Budafoki kocsiszín átalakítása, amely jelenleg is zajlik, és várhatóan 2017 áprilisáig tart. Az új megállóhelyi peronok – igazodva az új villamosok padlómagasságához és hosszúságához – egységesen 26 centiméter magasak és legalább 36 méter hosszúak lesznek. A megállók átépítésével egy időben praktikusan egyéb kapcsolódó, kiegészítő munkákat is elvégeznek:

 • egyes peronok környezetében megnövelik a zöldfelületet, valamint új peronberendezést – esőbeállót, padokat, szemetest stb. – helyeznek el.
 • az érintett villamosvonal-szakaszok egy részén – összehangolva a peronépítéssel – elvégzik a szükséges vágány-, valamint felsővezeték-karbantartási, illetve a villamosok üzembiztonságát fokozó földkábel-építési munkákat is.
 • az Albertfalva kitérő megállóhely közelében elbontják a használaton kívüli végállomást, átépítik a vágányokat, új kitérőt építenek.
 • a villamosmegállók kényelmesebb megközelítése érdekében több helyszínen a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek átépülnek. A Déli pályaudvar megállóhelynél az akadálymentes megközelítés érdekében új zebrát létesítenek.
 • felújítják a Fehérvári utat a Lecke utca és a Csurgói út közötti szakaszon.

Közösségi közlekedési változások járatonkénti bontásban

Közlekedés a 17-es villamos vonalán

 • A 17-es villamos rövidített útvonalon közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út végállomás és a Móricz Zsigmond körtér M (Villányi út) megállóhely között.
 • A Móricz Zsigmond körtér M és a Savoya Park között 17-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik. A villamosvonal Fehérvári úti szakaszán (a körtér és az Építész utca között) egyúttal a 41-es és a 47-es pótlóbusz is alternatívát jelent az eljutáshoz.
17

A Móricz Zsigmond körtér M felől a Savoya Park felé közlekedő 17-es pótlóbusz a a Móricz Zsigmond körtér–Fehérvári út–Kondorosi út–Sáfrány utca–Fonyód utca–Vegyész utca–Szerémi út–Kitérő út–Fehérvári út–Feltáró út–Savoya Park útvonalon közlekedik, az alábbi megállók érintésével:

 • Móricz Zsigmond körtér M: a Móricz Zsigmond körtér 13. előtt kialakított megállóhelyen,
 • Újbuda-központ M: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Csonka János tér: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Hauszmann Alajos utca: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Etele út/Fehérvári út: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Kalotaszeg utca: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Andor utca: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye a Fehérvári úton az Andor utca kereszteződése előtt,
 • Albertfalva kitérő: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye a Fehérvári úton a Zsombor utca kereszteződése után,
 • Nyéki Imre Uszoda: a 213-as és a 214-es autóbusz Móricz Zsigmond körtér M irányú megállóhelye,
 • Nyírbátor utca:a 7-es, a 213-as és a 214-es autóbusz megállóhelye,
 • Herend utca: a 7-es, a 213-as és a 214-es autóbusz megállóhelye,
 • Fonyód utca/Sáfrány utca: a 7-es, a 213-as és a 214-es autóbusz megállóhelye,
 • Fonyód utca: a 213-as és a 214-es autóbusz megállóhelye a Fonyód utcában a Fehérvári út kereszteződése előtt,
 • Vegyész utca: a Vegyész utca 15. előtt, a Karcag utca kereszteződés után kialakított megállóhelyen,
 • Mezőkövesd út: a Szerémi úton a Mezőkövesd út kereszteződése után,
 • Savoya Park: a Feltáró úton a 17-es villamos végállomása mellett kialakított megállóhelyen.

A Savoya Park felől a Móricz Zsigmond körtér felé közlekedő 17-es pótlóbusz a Savoya Park–Feltáró út–Hunyadi János út–Vegyész utca–Fehérvári út–Móricz Zsigmond körtér útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:

 • SAVOYA PARK: a Feltáró úton a 17-es villamos végállomása mellett kialakított megállóhelyen,
 • Vegyész utca: a Vegyész utca 17-tel szemben kialakított megállóhelyen,
 • Fonyód utca: a 213-as, a 214-es és a 973-as autóbusz ideiglenes megállóhelye,
 • Albertfalva utca: a 213-as, a 214-es és a 973-as autóbusz ideiglenes megállóhelye,
 • Albertfalva kitérő: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Andor utca: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Kalotaszeg utca: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Etele út/Fehérvári út: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Hauszmann Alajos utca: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Csonka János tér: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Újbuda-központ M: a 33-as és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Móricz Zsigmond körtér M: a 33-as autóbusz leszállóhelye,
 • Móricz Zsigmond körtér M: a Bartók Béla úton, a Móricz Zsigmond körtér 2. előtt kialakított megállóhelyen.

Közlekedés a 19-es és a 49-es villamos vonalán

 • A 19-es villamos rövidített útvonalon, a Bécsi út/Vörösvári út és a Rudas Gyógyfürdő között közlekedik.
 • A 49-es villamos ebben az időszakban nem jár.
 • Pótlóbusz viszi az utasokat 49-es jelzéssel a Deák Ferenc tér M és a Kelenföld vasútállomás között, a Szabadság híd lezárása miatt az Erzsébet hídon keresztül. Figyelem! Ez a villamospótló busz nem érinti a Kálvin teret és a Fővám teret.
 • A belváros és Újbuda, Kelenföld között a leggyorsabb eljutási lehetőséget az M4-es metró biztosítja, illetve csak az M4 metróval lehet a Fővám térre és a Kálvin térre utazni Dél-Buda felől. A buszjárat a 19-es villamos kieső szakaszát is pótolja a Rudas Gyógyfürdő és Kelenföld vasútállomás M között.
 • A 49-es villamos pesti szakaszán, a Deák Ferenc tér M és a Fővám tér M között 48-as jelzéssel közlekedik pótlóbusz.
49

A Deák Ferenc tér M felől a Kelenföld vasútállomás M felé közlekedő 49-es pótlóbusz a Deák Ferenc tér–Károly körút–Astoria–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Szent Gellért rakpart–Szent Gellért tér–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Bartók Béla út–Somogyi út–Etele tér–Kelenföld vasútállomás útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:

 • Deák Ferenc tér M: a Károly körúton a Király utca kereszteződése előtt, a 9-es autóbusz megállóhelyén,
 • Deák Ferenc tér M: a 909-es, a 979-es és a 979A autóbusz Astoria irányú megállóhelye,
 • Astoria M: a Kossuth Lajos utcában a Semmelweis utca kereszteződése előtt kialakított megállóhely,
 • Ferenciek tere M: az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz megállóhelye,
 • Rudas Gyógyfürdő: a 7-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Szent Gellért tér M: a 7-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Gárdonyi tér: a Bartók Béla út 25. előtt, a gyalogos-átkelőhelynél kialakított megállóhely,
 • Móricz Zsigmond körtér M: a 7-es autóbusz megállóhelye,
 • Kosztolányi Dezső tér: a 7-es, az 58-as, a 114-es, a 153-as, a 213-as és a 214-es autóbusz megállóhelye,
 • Karolina út: a 918-as éjszakai autóbusz megállóhelye,
 • Csóka utca:a 918-as éjszakai autóbusz megállóhelye,
 • Szent Gellért-templom: a 918-as éjszakai autóbusz megállóhelye,
 • Kelenföld vasútállomás M: a 103-as autóbusz leszállóhelye.

A Kelenföld vasútállomás M felől a Deák Ferenc tér M felé közlekedő 49-es pótlóbusz a Kelenföld vasútállomás M–Etele tér–Somogyi út–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Bartók Béla út–Szent Gellért tér–Szent Gellért rakpart–Erzsébet híd–Szabad sajtó út–Kossuth Lajos utca–Rákóczi út–Károly körút–Deák Ferenc tér útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:

 • Kelenföld vasútállomás M: a 103-as autóbusz és a 907-es éjszakai autóbusz végállomási felszállóhelyén,
 • Szent Gellért-templom: a Somogyi úton a Bartók Béla útra kereszteződése előtt kialakított megállóhely,
 • Csóka utca: a 918-as éjszakai autóbusz megállóhelye,
 • Karolina út: a 7-es, az 58-as, a 114-es, a 153-as, a 213-as és a 214-es autóbusz megállóhelye,
 • Kosztolányi Dezső tér: a 7-es, a 114-es, a 213-as és a 214-es autóbusz megállóhelye,
 • Móricz Zsigmond körtér M: a 7-es autóbusz megállóhelye,
 • Gárdonyi tér: a Bartók Béla út 32. előtt, a Bertalan Lajos utca kereszteződése előtt létesített megállóhelyen,
 • Szent Gellért tér M: a 7-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Rudas Gyógyfürdő: a 7-es, a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Ferenciek tere M: az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz megállóhelye,
 • Astoria M: a Rákóczi úton az Astoria kereszteződése után, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz megállóhelyén,
 • Deák Ferenc tér M: a Károly körúton a Király utca kereszteződése előtt, a 9-es autóbusz megállóhelyén.
48

A Deák Ferenc tér M felől a Fővám tér M felé közlekedő 48-as pótlóbusz a Deák Ferenc tér–Károly körút –Múzeum körút–Kálvin tér–Vámház körút–Fővám tér útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:

 • Deák Ferenc tér M: a 9-es autóbusz Kőbánya irányú megállóhelye,
 • Astoria M: a 9-es autóbusz megállóhelye,
 • Kálvin tér M: a Kálvin téren a Kecskeméti utca torkolata után kialakított megállóhely,
 • Fővám tér M: a villamosmegálló mellett.

A Fővám tér M felől a Deák Ferenc tér M felé közlekedő 48-as pótlóbusz a Fővám tér–Vámház körút–Kálvin tér–Múzeum körút–Károly körút–Deák Ferenc tér útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:

 • Fővám tér M: a 15-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a 83-as trolibusz megállóhelye,
 • Kálvin tér M: a 9-es autóbusz megállóhelye,
 • Astoria M: a 9-es autóbusz megállóhelye,
 • Deák Ferenc tér M: a Károly körút 13-15. előtt (a Madách tér előtt) kialakított megállóhely.

Közlekedés a 41-es villamos vonalán

 • A 41-es villamos ebben az időszakban nem közlekedik.
 • Pótlására 41-es jelzéssel indul autóbusz a Móricz Zsigmond körtér M és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között. A Bécsi út/Vörösvári út és a Rudas Gyógyfürdő között a 19-es villamos jár, a Fehérvári út környékéről a Rudas Gyógyfürdőig a 47-es pótlóbusszal utazhatnak. Észak-Buda felé a Móricz Zsigmond körtérről induló 17-es villamost ajánlott igénybe venni.
41

A Móricz Zsigmond körtér M felől a Kamaraerdei Ifjúsági Park felé közlekedő 41-es pótlóbusz a Móricz Zsigmond körtér–Fehérvári út–Építész utca–Szerémi út–Kitérő út–Leányka utca–Anna utca–Ady Endre út–Horogszegi határsor–Péterhegyi út–Egér út–Balatoni út–Kánai út–Tóberek utca–Repülőtéri út–Budaörs, Vasút utca–Kamaraerdei út–Kamaraerdő, forduló–Kamaraerdei út–Kamaraerdei Ifjúsági Park útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:

 • Móricz Zsigmond körtér M: a Móricz Zsigmond körtér 13. előtt kialakított megállóhelyen,
 • Újbuda-központ M: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Csonka János tér: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Hauszmann Alajos utca: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Etele út/Fehérvári út: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Kalotaszeg utca: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Andor utca: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye a Fehérvári úton az Andor utca kereszteződése előtt,
 • Albertfalva kitérő: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye a Fehérvári úton a Zsombor utca kereszteződése után,
 • Albertfalva utca: az Építész utcában a Fehérvári út kereszteződése után,
 • Mezőkövesd út: a Szerémi úton a Mezőkövesd út kereszteződése után kialakított megállóhelyen,
 • Leányka utcai lakótelep: a 33-as, a 114-es, a 133-as, a 141-es, a 158-as, a 213-as, a 214-es, a 233-as, a 241-es, a 250-es és a 251-es autóbusz megállóhelye,
 • Vihar utca: az Anna utcában a Vihar utca előtti gyalogos-átkelőhely előtt,
 • Rózsavölgy alsó: a 941-es autóbusz megállóhelye,
 • Rózsavölgy felső: a 941-es autóbusz megállóhelye,
 • Pék utca: a 941-es autóbusz megállóhelye,
 • Kelenvölgy-Péterhegy: a 150-es, a 250-es, a 251-es, a 251A és a 258-as autóbusz megállóhelye,
 • Kápolna út: a 150-es, a 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A autóbusz megállóhelye,
 • Olajfa utca: a 150-es, a 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A autóbusz megállóhelye,
 • Bolygó utca: a 150-es, a 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A autóbusz megállóhelye,
 • Régi vám (Kánai út): a 187-es autóbusz megállóhelye,
 • Tippan utca: a 187-es autóbusz megállóhelye,
 • Kőérberek: a 187-es autóbusz megállóhelye,
 • Budaörsi repülőtér: a 187-es autóbusz megállóhelye,
 • Repülőgépes Szolgálat: a 87-es és a 187-es autóbusz megállóhelye,
 • Vasút utca: a 87-es, a 187-es és a 287-es autóbusz megállóhelye,
 • Kamaraerdei Ifjúsági Park: a 87-es, a 187-es és a 287-es autóbusz megállóhelye,
 • Szociális Otthon: a 87-es, a 187-es és a 287-es autóbusz megállóhelye,
 • Kamaraerdő: a 87-es, a 187-es és a 287-es autóbusz megállóhelye,
 • Szociális Otthon: a 87-es, a 187-es és a 287-es autóbusz megállóhelye,
 • Kamaraerdei Ifjúsági Park: a 87-es, a 187-es és a 287-es autóbusz megállóhelye.

A Kamaraerdei Ifjúsági Park felől a Móricz Zsigmond körtér M felé közlekedő 41-es pótlóbusz a Kamaraerdei Ifjúsági Park–Kamaraerdei út–Budaörs, Vasút utca–Repülőtéri út–Tóberek utca–Kánai út–Balatoni út–Egér út–Péterhegyi út–Horogszegi határsor–Ady Endre út–Anna utca–Leányka utca–Kitérő út–Szerémi út–Építész utca–Fehérvári út–Móricz Zsigmond körtér útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:

 • Kamaraerdei Ifjúsági Park: a 87-es, a 187-es és a 287-es autóbusz megállóhelye,
 • Vasút utca: a 87-es, a 187-es és a 287-es autóbusz megállóhelye,
 • Repülőgépes Szolgálat: a 87-es és a 187-es autóbusz megállóhelye,
 • Budaörsi repülőtér: a 187-es autóbusz megállóhelye,
 • Kőérberek: a 187-es autóbusz megállóhelye,
 • Tippan utca: a 187-es autóbusz megállóhelye,
 • Régi vám (Kánai út): a 187-es autóbusz megállóhelye,
 • Régi vám: a 141-es és a 187-es autóbusz megállóhelye,
 • Bolygó utca: a 150-es, a 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A autóbusz megállóhelye,
 • Olajfa utca: a 150-es, a 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A autóbusz megállóhelye,
 • Kápolna út: a 150-es, a 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A autóbusz megállóhelye,
 • Kelenvölgy-Péterhegy: a 150-es, a 250-es, a 251-es, a 251A és a 258-as autóbusz megállóhelye,
 • Pék utca: a 941-es autóbusz megállóhelye,
 • Rózsavölgy felső: a 941-es autóbusz megállóhelye,
 • Rózsavölgy alsó: a 941-es autóbusz megállóhelye,
 • Vihar utca: az 58-as és a 258-as autóbusz megállóhelye,
 • Leányka utcai lakótelep: a Leányka utcában az Anna utca kereszteződése után,
 • Albertfalva utca: a Fehérvári úti kereszteződés előtt, az Építész utca 4. előtt kialakított megállóhelyen,
 • Albertfalva kitérő: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Andor utca: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Kalotaszeg utca: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Etele út/Fehérvári út: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Hauszmann Alajos utca: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Csonka János tér: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Újbuda-központ M: a 33-as és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Móricz Zsigmond körtér M: a 33-as autóbusz leszállóhelye,
 • Móricz Zsigmond körtér M: a Móricz Zsigmond körtér 2. előtt (a Bartók Béla úton) kialakított megállóhelyen.

Közlekedés a 47-es villamos vonalán

 • A 47-es villamos ebben az időszakban nem közlekedik.
 • Pótlására 47-es jelzéssel indul autóbusz a Deák Ferenc tér M és a Városház tér között, a Szabadság híd lezárása miatt az Erzsébet hídon át. Figyelem! Ez a villamospótló busz nem érinti a Kálvin teret és a Fővám teret.
 • A belváros és Újbuda, Kelenföld között a leggyorsabb eljutási lehetőséget az M4-es metró biztosítja, illetve Dél-Buda felől csak az M4-es metróval lehet a Fővám térre és a Kálvin térre utazni.
 • A 47-es villamos pesti szakaszán, a Deák Ferenc tér M és a Fővám tér M között 48-as jelzéssel közlekedik pótlóbusz.
47

A Deák Ferenc tér M felől a Városház tér felé közlekedő 47-es pótlóbusz a Deák Ferenc tér–Károly körút–Astoria–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Szent Gellért rakpart–Szent Gellért tér–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Fehérvári út–Építész utca–Szerémi út–Kitérő út–Leányka utca–Kossuth Lajos utca–Városház tér útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:

 • Deák Ferenc tér M: a Károly körúton a Király utca kereszteződése előtt, a 9-es autóbusz megállóhelyén,
 • Deák Ferenc tér M: a 909-es, a 979-es és a 979A autóbusz Astoria irányú megállóhelye,
 • Astoria M: a Kossuth Lajos utcában a Semmelweis utca kereszteződés előtt kialakított megállóhely,
 • Ferenciek tere M: az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz megállóhelye,
 • Rudas Gyógyfürdő: a 7-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Szent Gellért tér M: a 7-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Gárdonyi tér: a Bartók Béla út 25. előtt, a gyalogos-átkelőhelynél kialakított megállóhely,
 • Móricz Zsigmond körtér M: a Móricz Zsigmond körtér 2. előtt kialakított megállóhely,
 • Móricz Zsigmond körtér M: a Móricz Zsigmond körtér 13. előtt kialakított megállóhely,
 • Újbuda-központ M: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Csonka János tér: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Hauszmann Alajos utca: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Etele út/Fehérvári út: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Kalotaszeg utca: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Andor utca: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye a Fehérvári úton az Andor utca kereszteződése előtt,
 • Albertfalva kitérő: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye a Fehérvári úton a Zsombor utca kereszteződése után,
 • Albertfalva utca: az Építész utcában a Fehérvári út kereszteződése után,
 • Mezőkövesd út: a Szerémi úton a Mezőkövesd út kereszteződése után kialakított megállóhelyen,
 • Leányka utcai lakótelep: a 33-as, a 114-es, a 133E, a 141-es, a 158-as, a 213-as, a 214-es, a 241-es, a 250-es és a 251-es autóbusz megállóhelye,
 • Savoyai Jenő tér: a 33-as, az 58-as, a 114-es, a 133E, a 141-es, a 158-as, a 213-as, a 214-es, a 241-es, a 250-es és a 251-es autóbusz megállóhelye,
 • Városház tér: a 33-as, az 58-as, a 114-es, a 133E, a 141-es, a 158-as, a 213-as, a 214-es, a 241-es, a 241A, a 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A autóbusz megállóhelye.

A Városház tér felől a Deák Ferenc tér M felé közlekedő 47-es pótlóbusz a Városház tér–Mária Terézia utca–Leányka utca–Kitérő út–Szerémi út–Építész utca–Fehérvári út–Móricz Zsigmond körtér M–Bartók Béla út–Szent Gellért tér–Szent Gellért rakpart–Erzsébet híd–Szabad sajtó út–Kossuth Lajos utca–Rákóczi út–Károly körút–Deák Ferenc tér útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:

 • Városház tér: a 33-as, az 58-as, a 114-es, a 133E, a 141-es, a 158-as, a 213-as, a 214-es, a 241-es, a 250-es és a 250B autóbusz megállóhelye,
 • Savoyai Jenő tér: a 33-as, az 58-as, a 114-es, a 133E, a 141-es, a 158-as, a 213-as, a 214-es, a 241-es, a 241A, a 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A autóbusz megállóhelye,
 • Leányka utcai lakótelep: a Leányka utcában az Anna utca kereszteződése után,
 • Albertfalva utca: a Fehérvári úti kereszteződés előtt, az Építész utca 4. előtt kialakított megállóhelyen,
 • Albertfalva kitérő: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Andor utca: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Kalotaszeg utca: a 114-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Etele út/Fehérvári út: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Hauszmann Alajos utca: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Csonka János tér: a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Újbuda-központ M: a 33-as és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Móricz Zsigmond körtér M: a 33-as autóbusz leszállóhelye,
 • Gárdonyi tér: a Bartók Béla út 32. előtt, a Bertalan Lajos utca kereszteződése előtt létesített megállóhelyen,
 • Szent Gellért tér M: a 7-es és a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Rudas Gyógyfürdő: a 7-es, a 973-as autóbusz megállóhelye,
 • Ferenciek tere M: az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz megállóhelye,
 • Astoria M: a Rákóczi úton az Astoria kereszteződése után, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz megállóhelyén,
 • Deák Ferenc tér M: a Károly körúton a Király utca kereszteződése előtt, a 9-es autóbusz megállóhelyén.
48

A Deák Ferenc tér M felől a Fővám tér M felé közlekedő 48-as pótlóbusz a Deák Ferenc tér–Károly körút –Múzeum körút–Kálvin tér–Vámház körút–Fővám tér útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:

 • Deák Ferenc tér M: a 9-es autóbusz Kőbánya irányú megállóhelye,
 • Astoria M: a 9-es autóbusz megállóhelye,
 • Kálvin tér M: a Kálvin téren a Kecskeméti utca torkolata után kialakított megállóhely,
 • Fővám tér M: a villamosmegálló mellett.
 • A Fővám tér M felől a Deák Ferenc tér M felé közlekedő 48-as pótlóbusz a Fővám tér–Vámház körút–Kálvin tér–Múzeum körút–Károly körút–Deák Ferenc tér útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:

  • Fővám tér M: a 15-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a 83-as trolibusz megállóhelye,
  • Kálvin tér M: a 9-es autóbusz megállóhelye,
  • Astoria M: a 9-es autóbusz megállóhelye,
  • Deák Ferenc tér M: a Károly körút 13-15. előtt (a Madách tér előtt) kialakított megállóhely.

  Közlekedés az 56-os és az 56A villamos vonalán

  • Az 56-os és az 56A villamosvonalon rövidített útvonalú villamos közlekedik 56A jelzéssel Hűvösvölgy és a Rudas Gyógyfürdő között.
  • Az 56-os és az 56A villamos által nem érintett vonalszakaszon a Rudas Gyógyfürdő és a Városház tér között a 47-es pótlóbusszal (közlekedése részletesen a 47-es villamosról szóló fejezet alatt), a Rudas Gyógyfürdő és a Móricz Zsigmond körtér között pedig 49-es pótlóbusszal (részletesen a 49-es villamosról szóló fejezetben) vagy a 7-es busszal lehet utazni.

  Közlekedés a 61-es villamos vonalán

  A 61-es villamos ebben az időszakban is Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között közlekedik, azonban a körtéren csak a Villányi úti megállóig visz utasokat.

  M4

  A villamosforgalom alól kieső vonalszakaszok egy részét – a Kálvin tér és a Kelenföld vasútállomás közötti szakaszt – lefedi az M4-es metró, ezért a BKK javasolja, hogy aki teheti, használja ezt a felszín alatti, gyors, kötöttpályás közlekedési lehetőséget nyújtó vonalat. Mivel az M4-es metró forgalma a villamospótlás ideje alatt várhatóan megnő, a kényelmes utazás érdekében a vonalon a megszokottnál sűrűbben közlekednek majd a vonatok.

  Változások a kapcsolódó buszjáratok közlekedésében

  A villamospótlás ideje alatt több, kapcsolódó buszjárat közlekedése is úgy módosul, hogy kedvezőbbek legyenek átszállási kapcsolataik a rövidített útvonalú villamosokra, illetve a pótlóbuszokra.

  Áthelyezik a Rákóczi úti buszjáratok Astoria megállóhelyét

  Az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as busz Astoria M megállóhelyét mindkét irányban áthelyezik annak érdekében, hogy azok ne akadályozzák a villamospótló buszok Rákóczi úti megfordulását.

  • A Keleti pályaudvar felé közlekedő buszokra a Rákóczi úton, a Puskin utca kereszteződése előtt lehet felszállni.
  • A Buda felé tartó buszok Astoria M megállóhelyét kb. 25 méterrel hátrébb helyezik.

  A 7-es busz megáll a Gárdonyi téren

  A villamospótlók mellett a 7-es busz is részt vesz a Bartók Béla úti villamosjáratok pótlásában, ezért – valamint a villamospótló buszokra történő átszállás kényelmesebbé tétele érdekében – a buszjárat mindkét irányban megáll a Gárdonyi téren.

  • Az Albertfalva vasútállomás felé közlekedő 7-es buszra a Gárdonyi téren a 47-es és a 49-es pótlóbusszal közösen használt megállóhelyen, a Bartók Béla út 25. előtt, a gyalogos-átkelőhelynél lehet felszállni.
  • Az Újpalota felé közlekedő 7-es buszra a Gárdonyi téren a 47-es és a 49-es pótlóbusszal közösen használt megállóhelyen, a Bartók Béla út 32. előtt, a Bertalan Lajos utca kereszteződése előtt lehet felszállni.

  A 9-es busz Deák Ferenc téri megállóját áthelyezik

  Az Óbuda felé tartó 9-es járat Deák Ferenc tér M megállóját előrébb helyezik, a buszokra az Anker köz kereszteződése után, a Bajcsy-Zsilinszky út elején lehet felszállni.

  A Kőbánya felé tartó 9-es busz megállóhelye nem változik.

  A 15-ös és 115-ös busz Deák Ferenc téri megállóját is áthelyezik

  A Gyöngyösi utca M felé közlekedő 15-ös és az Árpád híd M irányú 115-ös busz Deák Ferenc tér M megállóját hátrébb helyezik, a buszokra a Madách Imre tér előtt, a Károly körút 13-15-nél lehet felszállni.

  A Boráros tér H irányú buszok megállóhelye nem változik.

  87-es, 187-es és 287-es busz

  A Kelenföld vasútállomás M, illetve a Budaörsi lakótelep irányú 87-es, a 187-es és a 287-es busz Kamaraerdei Ifjúsági Park megállóját kissé előbbre helyezik, mert menetrend szerinti megállóhelyük a 41-es pótlóbusz végállomásául szolgál majd.

  A Mechanikai Művek, a Kamaraerdő és a Budatétény vasútállomás (Campona) felé tartó buszok megállóhelye nem változik.

  114-es busz: az Építész utca–Szerémi út–Kitérő út kerülőútvonalon

  A 114-es busz a Fehérvári út lezárása miatt mindkét irányban a Kitérő út–Szerémi út–Építész utca kerülőútvonalon közlekedik.

  • A Móricz Zsigmond körtér felé közlekedő buszok nem érintik a Budafok kocsiszín, a Fonyód utca, az Albertfalva utca megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 114-es buszra az Albertfalva utca ideiglenes megállóban, az Építész utcában a Fehérvári út kereszteződése előtt lehet felszállni.
  • A Baross Gábor-telep felé közlekedő buszok továbbra sem érintik az Albertfalva utca, a Fonyód utca és a Budafok kocsiszín megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 114-es buszra az ideiglenes Albertfalva utca megállóban (az Építész utcában a Fehérvári út kereszteződése után), majd a Mezőkövesd út megállóban (a Szerémi úton a Mezőkövesd út kereszteződése után) lehet felszállni.

  213-as és 214-es busz: szintén módosított útvonalon

  A 213-as és a 214-es busz a Fehérvári út lezárása miatt

  • a Móricz Zsigmond körtér M felé a Leányka utcai felüljárótól a Kitérő út–Hunyadi János út–Vegyész utca kerülőútvonalon éri el a Fehérvári utat, ezért nem érinti a Budafok kocsiszín megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a Vegyész utca ideiglenes megállóban (a Vegyész utca 17-tel szemben, a Szerémi út és a Karcag utca között) lehet felszállni a buszra.
  • A dél-budai végállomások felé a Tétényi úttól továbbra is a Sáfrány utca–Fonyód utca–Vegyész utca–Szerémi út–Kitérő út kerülőútvonalon éri el a Leányka utcai felüljárót, ezért nem érinti a Nyéki Imre Uszoda, az Albertfalva utca, a Fonyód utca és a Budafok kocsiszín megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 7-es autóbuszok Nyírbátor utca, Herend utca, Fonyód utca/Sáfrány utca megállóhelyein, valamint Fonyód utca (Fonyód utcában a Fehérvári út kereszteződése előtt), a Vegyész utca (Vegyész utca 15. számnál a Karcag utca kereszteződése után), majd a Mezőkövesd út (a Szerémi úton a Mezőkövesd út kereszteződése után) ideiglenes megállókban lehet felszállni a buszra.

  A 133E autóbusz megáll a Rudas Gyógyfürdőnél

  A 133E autóbusz a villamospótlás ideje alatt mindkét irányban megáll a Rudas Gyógyfürdőnél, a 7-es busszal, valamint a villamospótlókkal közös megállóban. Ezen átszállási pont által az Észak-Buda felé utazóknak kevesebb átszállásra lesz szükségük.

  A Szent Gellért téri építkezések miatt a Nagytétény felé közlekedő 133E busz a Szent Gellért tértől a Bartók Béla út–Csíky utca módosított útvonalon éri el a Budafoki utat, ezért a Szent Gellért téren a 7-es busz megállójában lehet felszállni rá.

  907-es éjszakai busz

  A 907-es járat a Gárdonyi téren mindkét irányban a közúton, a villamospótló buszok megállójában áll meg.

  973-as éjszakai busz

  A Budafoki kocsiszín felújítása, azaz a Fehérvári út Mezőkövesd út–Fonyód utca közötti lezárása, továbbá a peronépítési munkák, valamint a Móricz Zsigmond körtéri villamospálya-felújítás miatt a 973-as autóbusz

  • Nagytétény felé a Szent Gellért tér és a Leányka utcai felüljáró között a Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Fehérvári út–Építész utca–Szerémi út–Kitérő út módosított útvonalon halad, ezért a terelt vonalszakaszokon az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni rá:
   • Gárdonyi tér: a Bartók Béla úton a közúton, a pótlóbuszokkal közös megállóhelyen,
   • Móricz Zsigmond körtér M: a Bartók Béla úton, a Móricz Zsigmond körtér 2. előtt,
   • Móricz Zsigmond körtér M: a Móricz Zsigmond körtér 13. előtt,
   • Újbuda-központ M és Andor utca között menetrend szerinti megállóhelyein,
   • Andor utca: az Andor utca kereszteződése elé áthelyezett, saját megállóhelye,
   • Albertfalva kitérő: a Zsombor utca torkolata utánra áthelyezett, saját megállóhelye,
   • Albertfalva utca: az Építész utcában, a Fehérvári útról való bekanyarodás után,
   • Mezőkövesd út: a Szerémi úton, a Mezőkövesd út kereszteződése után.
  • Újpalota felé a Leányka utcai felüljáró és a Szent Gellért tér között a Kitérő út–Hunyadi János út–Vegyész utca–Fehérvári út–Móricz Zsigmond körtér–Bartók Béla út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Budafok kocsiszín megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni rá:
   • Vegyész utca: a Vegyész utca 17-tel szemben (a Szerémi út és a Karcag utca között),
   • Fonyód utca: a Fehérvári úton a Vegyész utca kereszteződése után,
   • Albertfalva utca: körülbelül 50 méterrel hátrébb helyezett, saját megállóhelye,
   • az Albertfalva kitérő és Újbuda-központ M között menetrend szerinti megállóhelyein,
   • Móricz Zsigmond körtér M: a 33-as busz leszállóhelye,
   • Gárdonyi tér: a Bartók Béla úton a közúton, a pótlóbuszokkal közösen használt megállóhelyen.

  2016. június 15., szerda

  Elkezdődik a dél-budai villamosperonok átépítése a Fehérvári út külső szakaszának egyirányúsításával

  114,214
  973

  A Baross Gábor-telep felé közlekedő 114-es és a 214-es, valamint a Nagytétény, ipartelep irányú 973-as busz az Építész utca és a Leányka utcai felüljáró között az Építész utca–Szerémi út–Kitérő út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti az Albertfalva utca, a Fonyód utca és a Budafok kocsiszín megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 114-es és a 214-es buszra ideiglenesen az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Albertfalva utca: az Építész utcában a Fehérvári út kereszteződése után kialakított ideiglenes megálló,
  • Mezőkövesd út: a Szerémi úton a Mezőkövesd út kereszteződése után kialakított ideiglenes megálló.

  A Kosztolányi Dezső tér felé tartó 114-es és 214-es, illetve az Újpalota irányú 973-as busz Fonyód utca és Albertfalva utca megállóhelyét áthelyezik.

  213

  A Mátyás király utca felé közlekedő 213-as busz a Kondorosi út és a Leányka utcai felüljáró között a Sáfrány utca–Fonyód utca–Vegyész utca–Szerémi út–Kitérő út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Nyéki Imre Uszoda, az Albertfalva utca, a Fonyód utca és a Budafok kocsiszín megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 213-as buszra ideiglenesen az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Nyírbátor utca: a 7-es autóbusz megállóhelye,
  • Herend utca: a 7-es autóbusz megállóhelye,
  • Fonyód utca/Sáfrány utca: a 7-es autóbusz megállóhelye,
  • Fonyód utca: a Fonyód utcában a Fehérvári út kereszteződése előtt kialakított ideiglenes megállóhely,
  • Mezőkövesd út: a Szerémi úton a Mezőkövesd út kereszteződése után kialakított ideiglenes megállóhely.

  A Kosztolányi Dezső tér felé tartó 213-as busz Fonyód utca és Albertfalva utca megállóhelyét áthelyezik.

  2016. május 23., hétfő