Dr. Szalai Tibor

Tanulmányok

  • Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
  • Államigazgatási Főiskola
  • Landler Jenő Gépészeti és Híradástechnikai Szakközépiskola

Szakmai tapasztalat

  • 1992– Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala: közterület-használati előadó, Építési és Műszaki Iroda Általános Műszaki Csoport vezetője, Építési és Műszaki Iroda irodavezető-helyettese, Beruházási Iroda vezetője, Vagyonhasznosítási és Ingatlan-nyilvántartási Iroda vezetője, Budapest Főváros II. kerület jegyzője.
  • BHG – Budapesti Híradástechnikai Gépgyár szerszám- és célgépszerkesztő technikus

Bemutatkozó szakmai önéletrajz

1966. május 7-én születtem Dunaújvárosban, egyéves korom óta élek Budapest II. kerületében.

Újpesten, a Landler Jenő Gépészeti és Híradástechnikai Szakközépiskolában érettségiztem, 1984-ben. Az érettségi bizonyítvány mellett a gépi forgácsoló szakmát is megszereztem. Érettségi után a BHG – Budapesti Híradástechnikai Gépgyárban helyezkedtem el, ahol szerszám- és célgépszerkesztő technikusként dolgoztam.

1986–1988 között sorkatonai szolgálatot teljesítettem.

1992-ben az Államigazgatási Főiskolán szereztem igazgatásszervezői diplomát.

1992. október 1-jén Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában helyezkedtem el, ahol a mai napig is dolgozom. Közterület-használati előadóként kezdtem a pályafutásomat, majd közel 11 éven át vezettem az Építési és Műszaki Iroda Általános Műszaki Csoportját, amely részleg a II. kerület közterületeivel, közműveivel, forgalomtechnikájával és mélyépítési beruházásaival foglalkozott. Később az Építési és Műszaki Iroda irodavezető-helyettese lettem. Majd megszerveztem és vezettem a hivatal beruházási irodáját, ekkortól már a mélyépítési munkálatokon kívül a magasépítési beruházásokért is feleltem.

2001-ben közigazgatási szakvizsgát tettem.

2003-ban neveztek ki a vagyonhasznosítási és ingatlan-nyilvántartási iroda vezetőjének.

2004-ben megválasztottak Budapest Főváros II. kerület jegyzőjének, ezt a posztot 2004. március 1-jétől töltöm be.

Jogi tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán folytattam, 2004-ben avattak doktorrá. Nős vagyok, feleségem fogszabályozó fogszakorvos. Két leánygyermekem van, mindketten gimnazisták.

Igazgatóság

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.