Közvetlen repülőtéri járat indulása

Az M3 metró felújításának kezdete és a 100E repülőtéri járat bevezetése. Megújítottuk a peronokat a Bartók Béla úton, a Fehérvári úton, az Alkotás utca–Villányi úton.

M3 metróvonal felújítása

A BKV 2017-ben kezdte el a főváros egyik legjelentősebb közlekedési beruházását, a naponta mintegy 500 ezer utast szállító M3 metróvonal rekonstrukcióját. Az M3 metróvonal (észak–déli metróvonal) eredetileg a budapesti metróhálózat leghosszabb vonala, amely Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között üzemel.

A munkálatok több ütemben és több évig zajlanak. A metrópótlás 2017. november elején kezdődött, és várhatóan 2022 végéig tart. Először a metróvonal északi szakaszát újították fel Újpest-központ és a Lehel tér között.

 

 

Új repülőtéri járat

2017. július 8-án 100E jelzéssel új autóbuszt indítottunk útjára, amellyel könnyen, gyorsan és átszállás nélkül is elérhetővé vált a belvárosból a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér. Az egyedi arculatú 100E autóbusz 30 percenként közlekedett a Deák Ferenc tér, valamint Budapest repülőtere között kizárólag egyedi vonaljeggyel.

 

 

Villamosvonalak akadálymentesítése

2017-ben megújult a villamosvasúti infrastruktúra azokon a vonalakon, amelyeken az új, alacsony padlós CAF villamosok közlekednek. A Bartók Béla úton, a Fehérvári úton, az Alkotás utca–Villányi úton akadálymentessé váltak a peronok, illetve megújult az áramellátási rendszer is.