Az M3-as metró rekonstrukciója

Projektinformációk

A főváros egyik legjelentősebb közlekedési beruházása a napi mintegy 500 ezer utast szállító M3-as metróvonal rekonstrukciója. A munkálatok több ütemben és több évig tartanak, és ez sok százezer utas napi utazási szokásait érinti.

A metrópótlás 2017. november elejétől várhatóan 2022 végéig tart. Először a metróvonal északi szakaszát újítják fel Újpest-központ és a Lehel tér között. A munkálatok második ütemében a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti déli szakaszt zárják le, ekkor a szerelvények Újpest-központ és Nagyvárad tér között járnak.

További részletek: http://m3felujitas.hu/felujitas

Rövidesen interaktív térképpel frissítjük az oldalt.

AZ M3 METRÓ LEHEL TÉR – NAGYVÁRAD TÉR SZAKASZÁNAK LEZÁRÁSA IDEJÉN ÉRVÉNYES FORGALMI REND

Belváros

A BKK az M3-as metróvonal belvárosi szakaszának lezárása miatt javasolja, hogy a belvárosban utatzók, illetve a belvárosban az M3-as metróra vagy a metróról átszállók – kihasználva a rendelkezésre álló gyors, nagy kapacitású alternatív kötöttpályás járatokat – új utazási irányokat vegyenek igénybe.

 • A belvárost feltárja az üzemelő M1-es, M2-es, M4-es metróvonal, amelyek kedvező átszállási lehetőségeket biztosítanak más kötöttpályás járatokra is.
 • A lezárt metróvonal fölött közlekedő pótlóbuszok helyett a belvároson belüli utazásokhoz kedvező, kényelmes alternatívát jelent a számos forgalmas csomópontot összekapcsoló – az M3-as metró vonalát a Nyugati pályaudvarnál és a Corvin-negyednél elérő – igen sűrűn közlekedő, akadálymentes, nagy befogadóképességű nagykörúti 4-es és 6-os villamos.
 • A Duna, illetve a Bajcsy-Zsilinszky út – Kiskörút által határolt belvárosi célpontokhoz javasolt a metrópótlás idején lényegesen sűrűbben induló 2-es villamosokkal utazni.
 • A Nagyvárad tértől és a Haller utca környékétől a belváros kedvezően elérhetővé válik a Haller utcán és a pesti rakparton át a Jászai Mari térig közlekedő új 2M villamossal.
 • A Kiskörút térségében és a belvárosban közlekedőknek érdemes a 47-es vagy a 49-es villamost igénybe venni.
 • A hétvégente alkalmazott sikeres, környezetbarát megoldást kiterjesztve a 72-es trolibusz 72M jelzéssel ezentúl hétköznap is meghosszabbított útvonalon, Zugló vasútállomástól a Bajcsy-Zsilinszky út – Kiskörút – Baross utca útvonalon az Orczy térig közlekedik, többletszolgáltatást kínálva a metrópótló járat belvárosi útvonalán.
 • A lezárt metróvonalon a Nagykörút és a belső városmag közötti kapcsolat erősítése érdekében – a metrópótló buszok kínálatát tovább bővítve – a 73-as járat továbbra is meghosszabbítva közlekedik: a trolibuszok 73M jelzéssel a Keleti pályaudvartól a Nyugati pályaudvar és az Arany János utca metróállomások érintésével – a Podmaniczky utcán és a Bajcsy-Zsilinszky úton át – a Deák Ferenc térig közlekednek.
 • Az M2-es metróval érkező és a belvárosi szakaszon az M3-as metróval továbbutazók számára a BKK ajánja, hogy a metróról a Blaha Lujza téren a nagy kapacitású és sűrűn közlekedő 4-es, 6-os villamosra szálljanak át.
 • A Dél-Buda és Dél-Pest között a belvárosban átszálló utasok figyelmét a BKK arra hívja fel, hogy a pótolt metrószakaszt elkerülve az 1-es villamossal a Rákóczi híd felé induljanak, majd a villamosokról a Népligetnél közvetlenül a felújított M3-as metróra szálljanak át Kőbánya-Kispest irányába.

Északi városrészek

Káposztásmegyer és Újpest kertvárosi része

 • A térségből az Újpest-központ vagy Újpest-városkapu állomásokhoz közlekedő autóbusz- és villamosjáratokkal változatlanul elérhető az Újpest és a Lehel tér között üzemelő M3-as metróvonal. A belváros felé a Lehel tértől tovább a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal lehet utazni, valamint alternatívát jelent a 76-os trolijárat is a Jászai Mari tér, illetve a Keleti pályaudvar irányába.
 • Az M3-as metró középső, Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK a IV. kerületből közlekedők a metrópótlás ideje alatt a belvárost közvetlenül a Hősök tere és a Keleti pályaudvar felé indulva is elérhetik. Az északi metrószakasz felújítása során már sikeresen alkalmazott megoldás szerint a BKK jelentősen bővíti az érintett térségből a lezárt M3-as metróvonalat elkerülő, az üzemelő M1-es, M2-es és M4-es metrót és a belvárost közvetlenül elérő 20E gyorsjárat kínálatát. A sűrített menetrend szerint közlekedő 20E buszok mellett rendelkezésre állnak ebbe az irányba a 30-as járatcsalád buszai is.
 • A belváros irányába további alternatívát jelent a Rákospalota-Újpest állomáson, valamint Újpest és Angyalföld állomáson megálló és Budapest-bérlettel igénybe vehető vonatok használata, amelyekkel közvetlenül el lehet érni a Nyugati pályaudvar környékét.
 • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – a pótlóbuszokra történő átszállás helyett az 1-es villamost válasszák. Az alternatív, gyors kötöttpályás 1-es villamosjáratot az M3-as metróról a Göncz Árpád városközpont állomásnál, az észak-újpesti lakóterületek felől pedig közvetlenül a 20E-30-as járatcsalád buszaival a Vágány utca / Róbert Károly körút csomópontnál lehet elérni. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

Újpest központi része

 • A térségből Újpest-központ vagy Újpest-városkapu állomáshoz közlekedő autóbusz- és villamosjáratokkal változatlanul elérhető az Újpest és a Lehel tér között üzemelő M3-as metróvonal. A belváros felé a Lehel tértől tovább a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal lehet utazni, valamint alternatívát jelent a 76-os trolijárat is a Jászai Mari tér, illetve a Keleti pályaudvar irányába.
 • Az M3-as metró középső, a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK a IV. kerületből közlekedők a metrópótlás ideje alatt a belvárost közvetlenül a Hősök tere és a Keleti pályaudvar felé indulva is elérhetik. Az északi metrószakasz felújítása során már sikeresen alkalmazott megoldás szerint a BKK jelentősen bővíti az érintett térségből a lezárt M3-as metróvonalat elkerülő, az üzemelő M1-es, M2-es és M4-es metrót és a belvárost közvetlenül elérő 20E gyorsjárat kínálatát. A sűrített menetrend szerint közlekedő 20E busz kifejezetten a Rózsa utcai és Tél utcai lakótelep térségétől kínál belvárosi kapcsolatot, míg az ugyancsak a Keleti pályaudvar felé közlekedő 30-as járatcsalád buszait Újpest-központ környezetében az István út és a Pozsonyi utca térségében lehet elérni.
  A Rózsa utcai lakótelep jobb kiszolgálása érdekében a 20E buszok – az északi metrószakasz pótlásakor alkalmazott rendhez hasonlóan – megállnak a Keleti pályaudvar irányában a Munkásotthon utca megállóban is.
 • A BKK felhívja az Árpád út és a Tél utcai lakótelep térségéből utazók figyelmét arra is, hogy a metrópótlás ideje alatt a 25-ös járattal a Mexikói út felé is utazhatnak, ahonnan az M1-es metróval gyorsan, kényelmesen elérhető a városközpont.
 • A belváros irányába további alternatívát jelent a Rákospalota-Újpest állomáson, valamint Újpest és Angyalföld állomáson megálló és Budapest-bérlettel igénybe vehető vonatok használata, amelyekkel közvetlenül el lehet érni a Nyugati pályaudvar környékét.
 • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – a pótlóbuszokra történő átszállás helyett az 1-es villamost válasszák. Az alternatív, gyors kötöttpályás 1-es villamosjáratot az M3-as metróról a Göncz Árpád városközpont állomásnál, a Rózsa utcai és Tél utcai lakótelep felől pedig közvetlenül a sűrűbben közlekedő 20E busszal a Vágány utca / Róbert Károly körút csomópontnál el lehet érni. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

Rákospalota és Újpalota

 • A térségből az Árpád úton át Újpest-központ felé közlekedő autóbuszjáratokkal változatlanul elérhető az Újpest és a Lehel tér között üzemelő M3-as metróvonal. A belváros felé a Lehel tértől tovább a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal lehet utazni, valamint alternatívát jelent a 76-os trolijárat is a Jászai Mari tér, illetve a Keleti pályaudvar irányába.
 • Az M3-as metró középső, Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK a XV. kerületből közlekedők számára javasolja, hogy a metrópótlás ideje alatt a belvárost a Thököly út irányába közlekedő járatokkal érjék el. Már az északi metrószakasz pótlása során sikeresen alkalmazott megoldás szerint a BKK jelentősen bővíti az érintett térségből a lezárt M3-as metróvonalat elkerülő, közvetlenül a belvárosba közlekedő 5-ös és 7E gyorsjárat kínálatát.
 • A BKK felhívja a rákospalotai és újpalotai térségéből utazók figyelmét arra is, hogy a metrópótlás ideje alatt a 25-ös vagy a 225-ös buszjárattal, illetve a 69-es villamossal a Mexikói út felé is utazhatnak, ahonnan az M1-es metróval kedvezően elérhető a városközpont.
 • A belváros irányába további alternatívát jelent a Rákospalota-Újpest és Rákospalota-kertváros állomáson megálló és Budapest-bérlettel igénybe vehető vonatok használata, amelyekkel közvetlenül el lehet érni a Nyugati pályaudvar környékét.
 • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – a pótlóbuszokra történő átszállás helyett az 1-es villamost válasszák. Az alternatív, gyors kötöttpályás 1-es villamosjáratot a Mexikói útig közlekedő autóbuszjáratokkal, az Erzsébet királyné útján közlekedő 5-ös és 69-es járattal, illetve a Thököly úton végighaladó autóbuszokkal Zugló vasútállomásnál lehet elérni. A metró északi és déli üzemelő szakaszát a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.
 • Angyalföld térsége

  • A rekonstrukció soron következő ütemében a metró Újpest felől csak a Lehel térig közlekedik, a Lehel tértől tovább a belváros felé az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal lehet utazni, valamint alternatívát jelent a 76-os trolijárat is a Jászai Mari tér, illetve a Keleti pályaudvar irányába.
  • A Béke utca és a Lehel utca környékéről a Lehel térre a nagykapacitású 14-es villamossal változatlanul el lehet jutni, ahol közvetlenül a villamosvégállomás mellől – kifejezetten a villamossal érkező és a belváros felé továbbutazókat segítve – M14 jelzésű sűrítő pótlóbuszok indulnak a Nagykörút vonaláig, a Nyugati pályaudvarhoz.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – a lakótérségből a Népliget állomás felé indulva az 1-es villamost válasszák. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.
  • A Népfürdő utcai lakótelep közvetlen kapcsolatait fejlesztve a 79-es trolijárat szolgáltatását a BKK bővíti. A XIII. kerületből a Dózsa György úton át közvetlenül a Keleti pályaudvarig közlekedő 79-es trolijárat Népfürdő utcai lakótelepet bővebben szolgálja ki: a metrópótlás során biztosított alternatív eljutási lehetőségre jobban utalva a trolibuszok 79M jelzéssel meghosszabbított útvonalon, a Népfürdő utcán át a Dagály utcáig közlekednek, érintve a Dunavirág utca – Esztergomi út nyomvonalat.
  • A BKK felhívja az Angyalföldről utazók figyelmét arra is, hogy a belváros felé alternatív eljutási lehetőség nyílik a 15-ös buszcsalád járműveivel, valamint az Andrássy út felé közlekedő 105-ös busszal is, ami a legforgalmasabb időszakban sűrűbben indul. A belvárosi közlekedés egyszerűsítése és gyorsítása érdekében a Buda felé közlekedő 105-ös busz – ahogy az Angyalföld felé vezető irányban is – az Andrássy útról egyenesen a József Attila utca irányába halad tovább, nem járja körbe az Erzsébet teret. Az Apor Vilmos tér felé közlekedő 105-ös buszra így a Deák Ferenc tér csomópontban a József Attila utca és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél kijelölt új megállóhelyen lehet felszállni.

  Óbuda térsége

  • Az M3-as metró középső, a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK azt javasolja a III. kerületi utasok számára, hogy a metrópótlás idején a Vörösvári út és a Bécsi út környékéről indulva a budai fonódó villamoshálózat 17-es, 19-es vagy 41-es járatával, míg az északi kerületrész és a Szentlélek tér vonzáskörzetéből a H5-ös HÉV-vel utazzanak a belváros felé. Az említett járatokkal közvetlenül elérhető a nagykörúti 4-es, 6-os villamosvonal a Margit hídnál, illetve az M2-es metró.
  • A Bécsi út térségétől a Nagykörút, a Batthyány tér, illetve Dél-Buda felé a BKK sűríti a fonódó villamosok közlekedését: ezentúl a kamaraerdei 47B járat helyett is 41-es villamosok indulnak.
  • A Szentendrei út belső szakaszáról és a Flórián tér környékéről utazók számára további lehetőség, hogy a Pacsirtamező utca – Lajos utca útvonalon közlekedő és a nagykörúti 4-es, 6-os villamosvonalat, valamint az M2-es metrót is elérő 9-es vagy 109-es busszal közelítsék meg a belvárost. Az alternatív belvárosi eljutást segítve a BKK megerősíti a belső Szentendrei út – Pacsirtamező utca útvonalon a Margit híd felé közlekedő buszjáratok kínálatát a 109-es járat sűrítésével.
  • A III. kerületből a belváros felé további eljutási lehetőséget jelent többek között az Aquincum vasútállomáson megálló, Budapest-bérlettel is igénybe vehető és a Nyugati pályaudvarig közlekedő elővárosi vonatok használata.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – Óbuda felől közvetlenül az 1-es villamost válasszák. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

  Déli városrészek

  Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert térsége

  • Az M3-as metró középső, a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK a XVII. kerületből közlekedők figyelmét arra hívja fel, hogy a metrópótlás ideje alatt a belváros az Örs vezér tere felé indulva, az M2-es metróval érhető el a legkedvezőbben. A déli metrószakasz felújítása során már sikeresen alkalmazott megoldás szerint a BKK bővíti Rákoscsaba és Rákoskeresztúr térségéből a lezárt M3-as metróvonalat elkerülve az M2-es metró megközelíthetőségét, a metrópótlás idejére bevezetett 161E gyorsjárat a továbbiakban is közlekedik. A 201E és a 202E busz ezentúl is összevontan, 202E jelzéssel közlekedik.
  • A belváros irányába további alternatívát jelent a Rákoskerten, valamint Rákoscsabán és Rákosligeten megálló és Budapest-bérlettel igénybe vehető, a Keleti pályaudvarig közlekedő elővárosi vonatok használata.

  Kőbánya-Kertváros és Akadémiaújtelep térsége

  • Az M3-as metró középső, Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK a Kőbánya-Kertvárosból, illetve Akadémiaújtelepről közlekedők figyelmét arra hívja fel, hogy a metrópótlás ideje alatt a belváros az Örs vezér tere felé indulva, az M2-es metróval érhető el a legkedvezőbben. Kőbánya-Kertváros felől a BKK továbbra is intenzív gyorsjárati kapcsolatot biztosít az Örs vezér tere metróvégállomásig a Rézvirág utcánál megálló 161E és 261E gyorsjáratokkal.
  • A térségben a Pesti út – Jászberényi út nyomvonal valamennyi megállóhelyétől egész nap rendelkezésre áll a 161-es alapjáratok szolgáltatása az M2-es metró felé.
  • A kőbánya-kispesti gyorsjáratok egységesen 202E jelzéssel közlekednek. A térségből a 68-as busszal, illetve a 202E járattal Kőbánya-Kispest változatlanul elérhető, ahol a Nagyvárad térig közlekedő M3-as metrószerelvényekre is át lehet szállni.

  Rákoshegy térsége

  • Az M3-as metró középső, Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK a Rákoshegyről közlekedők figyelmét arra hívja fel, hogy a metrópótlás ideje alatt a belváros az Örs vezér tere felé indulva, az M2-es metróval érhető el a leggyorsabban.
  • Rákoshegy M2-es metrókapcsolatának bővítése érdekében továbbra is nagyobb kapacitással indul a 168E gyorsjárati autóbusz az Örs vezér tere felé.
  • A belváros felé további alternatívát jelent a Rákoshegyen megálló és Budapest-bérlettel igénybe vehető, a Keleti pályaudvarig közlekedő elővárosi vonatok használata.
  • A térségből a 98-as, 98E járattal továbbiakban is elérhető Kőbánya-Kispest, ahol a Nagyvárad térig közlekedő M3-as metró szerelvényeire is át lehet szállni.

  Óhegyi és Újhegyi lakótelep térsége

  • Az M3-as metró középső, Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK az Óhegyi és Újhegyi lakótelepről közlekedők figyelmét arra hívja fel, hogy a metrópótlás ideje alatt a belváros az Örs vezér tere felé indulva, az M2-es metróval érhető el a legkedvezőbben.
  • Az Újhegyi lakótelepről a 85-ös, 85E autóbuszok a reggeli időszakban a továbbiakban is gyakrabban indulnak az Örs vezér tere felé, kedvezőbb kapcsolatot kínálva az M2-es metróhoz.
  • A 201E és a 202E járat a továbbiakban is összevontan, 202E jelzéssel közlekedik.
  • Az Óhegyi és Újhegyi lakótelep felől a belváros eléréséhez további alternatívát jelent Kőbánya-Kispest felé indulva és ott Zugló érintésével a Nyugati pályaudvarig közlekedő – Budapest-bérlettel igénybe vehető – vonatokra átszállni.
  • A térségből a déli szakaszon ismét közlekedő M3-as metrót Kőbánya-Kispesten lehet elérni, ahová a 68-as, a 85-ös, a 85E és a 202E busszal változatlanul el lehet jutni. A belváros felé a Nagyvárad tértől tovább a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamossal lehet utazni.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

  A Gyömrői út térsége

  • Figyelembe véve, hogy az M3-as metró a pótlás következő ütemében már közlekedik Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között, így a 200E autóbusz újból Kőbánya-Kispest végállomásig közlekedik, biztosítva az M3-as metró elérését.
  • A Gyömrői út térsége felől a déli szakaszon ismét közlekedő M3-as metrót Kőbánya-Kispesten lehet elérni, ahová a 98-as, a 98E, a 193E, a 200E, a 282E és a 284E busszal változatlanul el lehet jutni. A belváros felé a Nagyvárad tértől tovább a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M metrópótló villamossal lehet utazni.
  • Az M3-as metró középső, Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK a Gyömrői út térségéből közlekedők figyelmét felhívja arra, hogy a belváros közvetlenül elérhető a Blaha Lujza tér felé közlekedő 217E busszal is, ami a reggeli csúcsidőszakon kívül továbbra is közlekedik hétköznap délután is.
  • A belváros felé további alternatívát jelent a Szemeretelepen és Pestszentlőrincen megálló – Budapest-bérlettel is igénybe vehető –, Zugló érintésével a Nyugati pályaudvar felé közlekedő elővárosi vonatok használata is.
  • A Gyömrői út térségében a 98-as és a 98E járat ezentúl is egységesen az összes érintett megállóhelyet kiszolgálva közlekedik.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közlekedési kapcsolata

  • Figyelembe véve, hogy az M3-as metró a felújítás következő ütemében már közlekedik Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között, a 200E autóbusz újból Kőbánya-Kispest végállomásig közlekedik, biztosítva az M3-as metró elérését.
  • A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a belváros eléréséhez alternatívát jelent Ferihegy vasútállomás felé indulva és ott Zugló érintésével a Nyugati pályaudvarig közlekedő – Budapest-bérlettel igénybe vehető – vonatokra átszállni.

  Alacskai úti lakótelep és a Nemes utca térsége

  • Figyelembe véve, hogy a metrórekonstrukció következő ütemében a Nagyvárad tértől a metró helyett pótlóbusszal lehet a belváros felé utazni, az Alacskai úti lakótelep és Pestszentimre térségéből közlekedő 254M gyorsjárat a lezárt metrószakasz elérése helyett a Nagykőrösi út – Illatos út – Soroksári út útvonalon közvetlenül a Nagykörút vonaláig, a Boráros tér felé közlekedik, ahol a sűrűbben közlekedő 2-es és a 4-es, 6-os villamosra is át lehet szállni. Az autóbuszokról az 1-es villamosra ezentúl a Közvágóhídnál lehet átszállni.
  • A lakótérségből a 182-es, a 184-es, a 282E és a 284E busszal Kőbánya-Kispest változatlanul elérhető, ahol a Nagyvárad térig közlekedő M3-as metrószerelvényre is át lehet szállni. A belváros felé a Nagyvárad tértől tovább a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló busszal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M metrópótló villamossal lehet utazni.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.
  • Az Alacskai úti lakótelep és a Nemes utca térségéből a belváros eléréséhez további alternatívát jelent Ferihegy vasútállomás felé indulva és ott Zugló érintésével a Nyugati pályaudvarig közlekedő – Budapest-bérlettel igénybe vehető – vonatokra átszállni.

  Ganzkertváros, Béke tér térsége

  • Az M3-as metró középső, Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK a Ganzkertváros és Béke tér felől közlekedők figyelmét arra hívja fel, hogy a metrópótlás ideje alatt a 166-os, a 236-236A és a 266-os busszal Ferihegy vasútállomás felé indulva és ott a Nyugati pályaudvar felé közlekedő vonatokra átszállva is elérhető a belváros. A metrópótlásban érintett dél-pesti térségben a felárköteles vonatokat (InterCity, gyorsvonat) a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest, illetve Ferihegy között a Budapest-bérlettel rendelkező utasok felár nélkül vehetik igénybe.
  • A térségből az 50-es villamossal a Határ út, illetve a 182-es, a 193E és a 282E busszal Kőbánya-Kispest változatlanul megközelíthető, ahol a Nagyvárad térig közlekedő M3-as metróra is át lehet szállni. A belváros felé a Nagyvárad tértől tovább a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamossal lehet utazni.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

  Pestszentlőrinc központi része, Üllői út és a Szarvas csárda tér térsége

  • Pestszentlőrinc központi térsége felől a déli szakaszon ismét közlekedő M3-as metrót Kőbánya-Kispesten és Határ út metróállomásnál lehet elérni, ahová az 50-es villamossal, valamint a 182-es, a 184-es, a 193E, a 282E vagy a 284E busszal változatlanul el lehet jutni. A belváros felé a Nagyvárad tértől tovább a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamossal lehet utazni.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.
  • Az M3-as metró középső, a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK Pestszentlőrinc térségéből közlekedők figyelmét felhívja arra, hogy a belváros közvetlenül elérhető a Blaha Lujza tér felé közlekedő 217E busszal is, ami reggeli csúcsidőszakon kívül továbbra is közlekedik hétköznap délután is.
  • Pestszentlőrinc központi térsége felől közlekedők számára alternatívát jelent, hogy a metrópótlás ideje alatt a Pestszentlőrinc vasútállomás felé indulva és ott Zugló érintésével a Nyugati pályaudvarig közlekedő – Budapest-bérlettel is igénybe vehető – vonatokra átszállva is elérhető a belváros.

  Kispesti lakótelep térsége

  • Kispest felől a déli szakaszon ismét közlekedő M3-as metrót Kőbánya-Kispesten és a Határ út metróállomásnál lehet elérni, ahová a 42-es vagy az 50-es villamossal, valamint a Simonyi Zsigmond utcán át közlekedő buszjáratokkal változatlanul el lehet jutni. A belváros felé a Nagyvárad tértől tovább a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamossal lehet utazni.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.
  • Az M3-as metró középső, a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK a Kispest térsége felől közlekedők figyelmét arra hívja fel, hogy a metrópótlás ideje alatt Kőbánya-Kispest vasútállomás felé indulva és ott a Nyugati pályaudvar felé közlekedő vonatokra felszállva is elérhető a belváros. A metrópótlásban érintett dél-pesti térségben a felárköteles vonatokat (InterCity, gyorsvonat) a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest, illetve Ferihegy között a Budapest-bérlettel rendelkező utasok felár nélkül vehetik igénybe

  Gloriett-lakótelep térsége

  • A Gloriett-lakótelep felől a déli szakaszon ismét közlekedő M3-as metrót a legegyszerűbben a Határ út metróállomásnál lehet elérni. A BKK a Gloriett- és a Havanna-lakótelep térségéből az M3-as metró gyors elérését az Ady Endre úton át továbbra is biztosítja: a déli metrópótlás idején már sikeresen bevált, népszerű 194M gyorsjárat ezentúl a XVIII. kerületi lakótelelepek és a Határ út metróállomás között közlekedik.
  • Az M3-as metróval érkezve a belváros felé a Nagyvárad tértől a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamossal lehet utazni.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.
  • A Gloriett lakóteleptől további eljutási lehetőséget kínál a 194-es és a 194B busz Kispest-Kertváros, Wekerletelep, illetve a Határ út metróállomás térsége felé.

  Havanna-lakótelep térsége

  • A Havanna-lakótelep felől a belváros a déli szakaszon újra közlekedő M3-as metró felé érhető el a legegyszerűbben. A BKK a Gloriett- és a Havanna-lakótelep térségéből az M3-as metró gyors elérését az Ady Endre úton át továbbra is biztosítja: a déli metrópótlás idején már sikeresen bevált, népszerű 194M gyorsjárat ezentúl a XVIII. kerületi lakótelelepek és a Határ út metróállomás között közlekedik.
  • Az M3-as metróval érkezve a belváros felé a Nagyvárad tértől tovább a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamossal lehet utazni.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.
  • Az érintett lakótérségből a 136E busszal Kőbánya-Kispest továbbra is elérhető, a belváros eléréséhez további alternatívát jelent Kőbánya-Kispest felé indulva és ott Zugló érintésével a Nyugati pályaudvarig közlekedő – Budapest-bérlettel igénybe vehető – vonatokra átszállni.

  Kispest-Kertváros térsége

  • A térségből közlekedők figyelmét a BKK arra hívja fel, hogy az M3-as metró középső, a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása ideje alatt belvárost a Nagykőrösi út felé indulva, a Boráros tér felé közlekedő 54-es és 55-ös járattal érdemes megközelíteni. A belváros belső részének eléréséhez a Boráros téren a sűrűbben közlekedő 2-es és a 4-es, 6-os villamosra is át lehet szállni.
  • Kispest-Kertváros felől a déli szakaszon újra közlekedő M3-as metrót a Határ út metróállomásnál lehet elérni, ahová a 194-es, a 194B vagy a 199-es busszal változatlanul el lehet jutni. A belváros felé a Nagyvárad tértől tovább a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamossal lehet utazni.
  • Gyál és Pestszentimre felől a VOLÁNBUSZ továbbra is fenntartja a Nagyvárad teret közvetlenül elérő 84M, 94M és 294M gyorsjáratot, amelyekről a belváros felé történő továbbutazáshoz közvetlenül át lehet szállni az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokra, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamosra.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

  Wekerletelep térsége

  • Az M3-as metró középső, a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK a Wekerletelepről közlekedők figyelmét arra hívja fel, hogy a belváros a 99-es járattal indulva közvetlenül is elérhető. Ezért a BKK azt javasolja, hogy a XIX. kerületben a 99-es buszra felszállók közvetlenül a Blaha Lujza térig utazzanak a belvárosi célpontok eléréséhez. Az alternatív belvárosi eljutást segítve BKK továbbra is megerősített kínálatot biztosít a 99-es vonalon.
  • Wekerletelep felől a déli szakaszon újra közlekedő M3-as metrót a Határ út állomásnál lehet elérni, ahová a 99-es, a 194-es, a 194B vagy a 199-es busszal változatlanul el lehet jutni. A belváros felé a Nagyvárad tértől tovább a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamossal lehet utazni.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

  Mártírok útja és a Lázár utca térsége

  • Az M3-as metró középső, a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK a térségből közlekedők figyelmét arra hívja fel, hogy a metrópótlás ideje alatt a belváros a Lázár utca felé indulva a Boráros tér felé közlekedő 23-as járatcsaláddal is elérhető. Az alternatív belvárosi eljutást segítve a BKK továbbra is megerősített kínálatot biztosít Pesterzsébet térségéből a Soroksári úton át közvetlenül a Nagykörút felé: továbbra is közlekedik a 223M jelzésű közvetlen gyorsjárat Soroksár-Újtelep felől a XX. kerületen át a Boráros térre. A belváros belső részének eléréséhez a Boráros téren a sűrűbben közlekedő 2-es és a 4-es, 6-os villamosra is át lehet szállni.
  • A belvárosba további eljutási lehetőséget jelent a Mártírok útja felé indulva a közvetlenül a Blaha Lujza térig közlekedő 99-es buszjárat használata. Az alternatív belvárosi eljutást segítve a BKK továbbra is megerősített kínálatot biztosít a 99-es vonalon.
  • Az érintett lakótérségből a déli vonalszakaszon ismét közlekedő M3-as metrót a Határ út metróállomásnál lehet elérni, ahová a 99-es, illetve a 123-as vagy a 123A busszal továbbra is el lehet jutni. A belváros felé a Nagyvárad tértől a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamossal lehet utazni.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

  Eperjes utca környéke

  • Az M3-as metró középső, a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt az Eperjes utca térségéből a BKK továbbra is biztosít kedvező, alternatív belvárosi kapcsolatot: hétköznap csúcsidőszakokban a már korábban bevezetett 223M gyorsjárattal közvetlenül elérhető a Boráros tér, ahol a sűrűbben közlekedő 2-es és a 4-es, 6-os villamosra is át lehet szállni.
  • Az érintett lakótérségből a déli vonalszakaszon újra közlekedő M3-as metrót a Határ út metróállomásnál lehet elérni, ahová a 123-as és a 123A busszal továbbra is el lehet jutni. A belváros felé a Nagyvárad tértől tovább a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamossal lehet utazni.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

  Pesterzsébet központi része

  • Az M3-as metró középső, a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK a térségből közlekedők figyelmét arra hívja fel, hogy a metrópótlás ideje alatt a belvárost továbbra is a Soroksári út felé indulva, a Boráros tér felé közlekedő 23-as járatcsaláddal érdemes megközelíteni. Az alternatív belvárosi eljutást segítve a BKK továbbra is megerősített kínálatot biztosít Pesterzsébet térségéből a Soroksári úton át közvetlenül a Nagykörút felé: a 23-as gyorsjárat sűrített menetrend szerint közlekedik, illetve továbbra is jár a 223M jelzésű közvetlen gyorsjárat Soroksár-Újtelep felől Pesterzsébeten át a Boráros térre. A belváros belső részének eléréséhez a Boráros téren a sűrűbben közlekedő 2-es, és a 4-es, 6-os villamosra is át lehet szállni.
  • Az elmúlt időszak utasforgalmi tapasztalatai alapján, még kedvezőbb alternatív belvárosi szolgáltatást kínálva, a 23E gyorsjárat ezentúl nemcsak csúcsidőszakban és hétvégén, hanem hétköznap egész nap – reggel 5 órától egészen körülbelül este 21 óráig – közlekedik. A 23E gyorsjárat a lakótelepről induló utasok kényelme érdekében továbbra is a Topánka utca térségétől indul és a lakótelepen körjáratként közlekedik, viszont ezentúl minden időszakban ugyanabban az irányba, a Határ út – Török Flóris utca – Topánka utca – Baross utca nyomvonalon tárja fel a lakóövezetet.
  • Az érintett lakótérségből a déli vonalszakaszon újra közlekedő M3-as metrót a Határ út állomásnál lehet a leggyorsabban elérni, ahová a 66-os autóbusszal továbbra is el lehet jutni. A metrópótlás korábbi ütemében bevezetett közlekedési rend tapasztalatai alapján a 66E járat ismét közlekedik a reggeli és délutáni csúcsidőszakban.
  • Pesterzsébet felől a belváros eléréséhez további alternatívát jelent a Ferencváros érintésével a Keleti pályaudvarig közlekedő – Budapest-bérlettel igénybe vehető – elővárosi vonatok használata.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

  Szabótelep térsége

  • Az M3-as metró középső, a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt a BKK a térségből közlekedők figyelmét arra hívja fel, hogy a metrópótlás ideje alatt a belvárost továbbra is a Soroksári út felé indulva, a Boráros tér felé közlekedő 23-as járatcsaláddal érdemes megközelíteni. Az alternatív belvárosi eljutást segítve BKK továbbra is megerősített kínálatot biztosít Pesterzsébet térségéből a Soroksári úton át közvetlenül a Nagykörút felé: továbbra is közlekedik a 223M jelzésű közvetlen gyorsjárat Soroksár-Újtelep felől a XX. kerületen át a Boráros térre. A belváros belső részének eléréséhez a Boráros téren a sűrűbben közlekedő 2-es és a 4-es, 6-os villamosra is át lehet szállni.
  • A Nagykörút közvetlen eléréséhez további lehetőség az 51-es villamos használata, mely a Mester utca / Ferenc körút csomópontig közlekedik.
  • Az érintett lakótérségből a déli vonalszakaszon újra közlekedő M3-as metrót a Határ út állomásnál lehet elérni, ahová az 52-es villamossal, illetve a 66-os busszal továbbra is el lehet jutni. A belváros felé a Nagyvárad tértől a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamosokkal lehet utazni.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

  Pacsirtatelep térsége

  • A térségből közlekedők figyelmét a BKK arra hívja fel, hogy az M3-as metró középső, a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása ideje alatt belvárost továbbra is a Soroksári út felé indulva, a Boráros tér felé közlekedő 23-as járatcsaláddal érdemes megközelíteni, a buszokra Szabótelepen, illetve Pesterzsébet központjában is át lehet szállni. Az alternatív belvárosi eljutást segítve BKK továbbra is megerősített kínálatot biztosít Pesterzsébet térségéből a Soroksári úton át közvetlenül a Nagykörút felé: a 23-as gyorsjáratok sűrített menertend szerint közlekednek, illetve továbbra is jár a 223M jelzésű közvetlen gyorsjárat Soroksár-Újtelep felől Pesterzsébeten át a Boráros térre. A belváros belső részének eléréséhez a Boráros téren a sűrűbben közlekedő 2-es és a 4-es, 6-os villamosra is át lehet szállni.
  • Az érintett lakótérségből a déli vonalszakaszon újra közlekedő M3-as metrót a Határ út metróállomásnál lehet elérni, ahová az 52-es villamossal továbbra is el lehet jutni. A belváros felé a Nagyvárad tértől a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamosokkal lehet utazni.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

  Soroksár-Újtelep térsége

  • Az M3-as metró középső, a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása miatt Soroksár-Újtelep térségéből a BKK továbbra is biztosít kedvező, alternatív belvárosi kapcsolatot: hétköznap csúcsidőszakokban a már korábban bevezetett 223M jelzésű gyorsjárattal közvetlenül elérhető a Boráros tér, ahol a sűrűbben közlekedő 2-es és a 4-es, 6-os villamosra is át lehet szállni.
  • Az érintett lakótérségből a déli vonalszakaszon újra közlekedő M3-as metrót a Határ út állomásnál lehet elérni, ahová a 123-as és a 123A busszal továbbra is el lehet jutni. A belváros felé a Nagyvárad tértől tovább a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamossal lehet utazni.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

  Soroksár térsége

  • A térségből közlekedők figyelmét a BKK arra hívja fel, hogy az M3-as metró középső, a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakaszának lezárása ideje alatt belvárost továbbra is a Soroksári úton át a Boráros tér felé indulva érdemes megközelíteni. A gyorsabb belvárosi kapcsolat érdekében a BKK továbbra is javasolja, hogy a 66-os busszal érkezők Pesterzsébeten közös megállóhelyen, Pesterzsébet felső HÉV-állomásnál a 223M gyorsjáratra szálljanak át a Boráros tér felé, ahol a sűrűbben közlekedő 2-es és a 4-es, 6-os villamost is el lehet érni.
  • Soroksárról további alternatív eljutási lehetőséget jelent a H6-os HÉV, melyről a Közvágóhídnál a sűrűbben közlekedő 2-es villamosra átszállva lehet továbbutazni a városközpont felé.
  • Soroksár felől a belváros eléréséhez további alternatívát jelent a Ferencváros érintésével a Keleti pályaudvarig közlekedő – Budapest-bérlettel igénybe vehető – elővárosi vonatok használata.
  • Az érintett lakótérségből a déli vonalszakaszon újra közlekedő M3-as metrót a Határ út állomásnál lehet a legkedvezőbben elérni, ahová a 66-os autóbusszal továbbra is el lehet jutni. A metrópótlás korábbi ütemében bevezetett közlekedési rend tapasztalatai alapján a 66E járat ismét közlekedni fog a reggeli és délutáni csúcsidőszakban. A belváros felé a Nagyvárad tértől tovább a metró helyett az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokkal, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamossal lehet utazni.
  • A BILK térségét csúcsidőszakban a továbbiakban ismét a 66E járat szolgálja ki.
  • A helyközi járatokat üzemeltető VOLÁNBUSZ tervei alapján a Grassalkovich úton és a Soroksári úton közlekedő elővárosi járatok a reggeli csúcsidőszakban a Népliget autóbusz-végállomás felé betérést tersznek a Nagyvárad térre, elérve a metrópótló buszokat és a metrópótló villamosokat. Az elővárosi autóbuszok a fővároson belüli utazáshoz Budapest-bérlettel igénybe vehetők.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – az M3-as metróról a Népliget állomáson az 1-es villamosra szálljanak át. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

  Pestszentimre térsége

  • Figyelembe véve, hogy a metrófelújítás következő ütemében a Nagyvárad tértől a metró helyett pótlóbusszal lehet a belváros felé utazni, az Alacskai úti lakótelep és Pestszentimre térségéből közlekedő 254M gyorsjárat a lezárt metrószakasz elérése helyett a Nagykőrösi út – Illatos út – Soroksári út útvonalon közvetlenül a Nagykörút vonaláig, a Boráros tér felé közlekedik, ahol a sűrűbben közlekedő 2-es és a 4-es, 6-os villamosra is át lehet szállni. Az autóbuszokról az 1-es villamosra ezentúl a Közvágóhídnál lehet átszállni.
  • Gyál és Pestszentimre felől a VOLÁNBUSZ továbbra is fenntartja a Nagyvárad teret közvetlenül elérő 84M, 94M és 294M gyorsjáratot, amelyekről a belváros felé történő továbbutazáshoz közvetlenül át lehet szállni az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokra, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamosra.
  • A belváros felé további alternatívát jelent a Zugló érintésével a Nyugati pályaudvarig közlekedő – Budapest-bérlettel igénybe vehető – elővárosi vonatok használata, amelyek a térségben két állomáson is megállnak.

  József Attila-lakótelep térsége

  • József Attila-lakótelep térségéből a belváros felé a déli vonalszakaszon újra közlekedő M3-as metróval lehet eljutni. A lakóterület Üllői úttól távolabbi részeitől a felújított metróvonal Ecseri út állomásához a 181-es, a 281-es busszal vagy a 3-as villamossal biztosít a BKK eljutási lehetőséget.
  • Mivel a rekonstrukció soron következő ütemében a metró Kőbánya-Kispesttől csak a Nagyvárad térig közlekedik, a Nagyvárad tértől a belváros eléréséhez az igen sűrűn, csúcsidőszakban 45 másodpercenként induló metrópótló buszokat, valamint a Haller utcán át közvetlenül a pesti rakpart felé közlekedő új 2M villamost lehet igénybe venni.
  • A várost átszelő utazások segítése érdekében a BKK javasolja, hogy – a belvárost és a pótolt metrószakaszt elkerülve – a lakótérségből a Népliget állomás felé indulva az 1-es villamost válasszák. A metró északi és déli üzemelő szakaszait a Hungária gyűrűn át – a Göncz Árpád városközpont és a Népliget metróállomás érintésével – összekapcsoló 1-es villamosjárat kínálatát a BKK jelentősen megerősíti: a Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között 1M jelzéssel új sűrítőjárat indul.

Elérhetőségek

Budapesti Közlekedési Zrt.

 • Levelezési cím: 1980 Budapest, Pf. 11.
 • Székhely: 1072 Budapest, Akácfa u. 15.
 • Központi telefonszám: + 36 1 461 6500
 • E-mail cím: [email protected]

Metró Felújítási Projekt Igazgatóság

Budapesti Közlekedési Központ

 • Cím: 1075, Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19–21.
 • Telefon: +36 1 3 255 255
 • E-mail: [email protected]
 • Fax: +36 1 235 1040

BKK Telefonos ügyfélszolgálat

 • Telefonszám (Call Center): +36 1 3 255 255

BKK Központi Ügyfélszolgálat

 • Személyes ügyfélfogadás: 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 19–21.
 • Levelezési cím: 1241 Budapest, Pf. 200
 • E-mail: [email protected]
Nyitvatartás
hétfő, kedd 9.00–17.00 óráig
szerda 9.00–19.00 óráig
csütörtök 9.00–17.00 óráig
péntek 9.00–15.00 óráig
szombat–vasárnap zárva

BKK Ügyfélközpontok

Cím Nyitvatartás
Hétköznap Szombat Vasárnap
Csepel XXI. kerület, Szent Imre tér HÉV- állomás 7.00–19.00 7.00–19.00 7.00–19.00
Deák Ferenc tér M, aluljáró 7.00–19.00 7.00–19.00 7.00–19.00
Déli pályaudvar M 7.00–19.00 7.00–19.00 7.00–19.00
Ferenciek tere M 7.00–19.00 7.00–19.00 7.00–19.00
Kelenföld vasútállomás M, aluljáró 7.00–19.00 7.00–19.00 7.00–19.00
Keleti pályaudvar M, aluljáró 7.00–19.00 7.00–19.00 7.00–19.00
Kőbánya-Kispest M 7.00–19.00 7.00–19.00 7.00–19.00
Liszt Ferenc repülőtér 2A terminál 8:00-22:00 8:00-22:00 8:00-22:00
Liszt Ferenc repülőtér 2B terminál 9:00-21:00 9:00-21:00 9:00-21:00
Móricz Zsigmond körtér M 7.00–19.00 7.00–19.00 7.00–19.00
Központi Ügyfélszolgálat VII., Rumbach Sebestyén utca 19-21. 9.00–17.00, szerdán 9.00–19.00, pénteken 9.00–15.00 Zárva Zárva
Rákosmente XVII. kerület, Pesti út 170/b. 7.00–19.00 7.00–19.00 7.00–19.00
Szentlélek tér HÉV-állomás 7.00–19.00 7.00–19.00 7.00–19.00
Széll Kálmán tér M 7.00–19.00 7.00–19.00 7.00–19.00