Hosszabb útvonalon járnak az 58-as és a 158-as buszok március 5-től

Budapest, 2022. február 25. – Hosszabb útvonalon, a Jégmadár utca helyett a Balatoni út / Háros utca kereszteződésig járnak az 58-as és a 158-as buszok március 5-től, szombattól.

A vonalhosszabbítás annak köszönhető, hogy nemrég átadták a Balatoni út és a Háros utca új, körforgalmú csomópontját, így a helyszínen lehetőség nyílik a járművek fordulására. Március 5-től, szombattól a Jégmadár utcánál a 141-es buszok megállójában lehet felszállni az 58-as és a 158-as buszokra.

Az útvonalak hosszabbításának köszönhetően könnyebbé válhatnak a környéken lakók mindennapjai, egyúttal javulnak Kőérberek, Erdődűlő és Budafok-Felsőváros közlekedési kapcsolatai. Az 58-as busz Újbuda központi részeit, valamint Kelenföld vasútállomást, a 158-as busz a Savoya Park bevásárlóközpontot köti össze a XXII. kerület kertvárosi részével. Az új Balatoni úti végállomásnál mindkét járat átszállási lehetőséget biztosít ezentúl a Budatétény és Kelenvölgy felé közlekedő 150-es buszokkal.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.