Problémamentesen indult az M3-as metró Göncz Árpád városközpontig tartó pótlása

2021. július 26. – Jól vizsgáztak a metrópótlók hétfő reggel: a legnagyobb forgalmú reggeli csúcsidőszakban is zökkenőmentesen közlekedtek az M3-as metrópótló buszok a fővárosban. Felújítás miatt július 24-től egy hónapon át Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között buszokkal lehet utazni, a metrószerelvények csak az északi szakaszon, Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között járnak.

A hétvége után az első munkanapon is rendben indult a metrópótlás, a BKK munkatársai mindössze egy, a közlekedésszervezőtól független baleset és a kialakult torlódás miatt avatkoztak be a pótlóbuszok közlekedésébe.  Július 24-től, szombattól augusztus 22-ig az eddig megszokottnál hosszabb szakaszon Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között járnak a pótlóbuszok.

A járművek gyorsabb haladását elősegítve a korábbi buszsávokat meghosszabbították a Váci úton a Róbert Károly körútig, az Üllői úton pedig a Határ útig. A Göncz Árpád városközpontnál és a Határ útnál a pótló autóbuszok megfordulását biztosító ideiglenes közlekedési rendet vezettek be. A déli szakaszra is kiterjesztett metrópótlás kezdetére a Ferihegyi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton a belváros felé megszűnt a közúti korlátozás, a kispesti Vak Bottyán utcát pedig lezárták az autóforgalom elől, oda – a célforgalom kivételével – csak a pótló autóbuszok hajthatnak be.

A BKK a felújítás mostani szakaszában is javasolja a Göncz Árpád városközpont és a Népliget között az 1-es és 1M villamos igénybevételét is. Az alternatív eljutást biztosító járatok a fenti időszakban változatlanul közlekednek.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

Az M3-as metróvonal felújításáról bővebb információkat a BKK weboldalán, illetve az m3felujitas.hu oldalon találhatnak.

A Budapesti Közlekedési Központ kéri az érintettek megértését és köszöni együttműködésüket, türelmüket!