Európa-bajnokság: a budapesti meccsnapokon különösen érdemes a közösségi közlekedést használni

Budapest, 2021. június 12. – A BKK sok más mellett járatsűrítéssel igyekszik zavartalanná tenni a szurkolók szórakozását a labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt. A négy mérkőzésnek otthont adó Puskás Arénát a legkönnyebben közösségi közlekedéssel és gyalog lehet megközelíteni. Aki csak teheti, meccsnapon kerülje el autóval a környéket! A létesítmény környezetében június 15-én, kedden útlezárásokra kell számítani, amelyek hatással lehetnek a Pest keleti részén, különösen a Zuglón áthaladók közlekedésére.

Felkészülten várja a Budapesti Közlekedési Központ az öreg kontinens legjelentősebb futballeseményét, az Európa-bajnokságot, amelynek keretében a Puskás Arénában négy labdarúgó-mérkőzést rendeznek:

• június 15-én, kedden 18 órától a Magyarország–Portugália,

• június 19-én, szombaton 15 órától a Magyarország–Franciaország,

• június 23-án, szerdán 21 órától a Portugália–Franciaország csoportmérkőzést,

• június 27-én, vasárnap 18 órától pedig egy nyolcaddöntőt játszanak Budapesten.

A rendezvények ideje alatt a Puskás Arénánál és környékén nincs parkolási lehetőség, a létesítmény környezetében pedig előreláthatóan 14 órától útlezárásokra kell számítani. Akik mégis autóval indulnak útnak, azoknak célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük. A BKK a megszokottnál gyakrabban induló kötöttpályás közlekedési eszközök – azaz a metró és a villamos - igénybevételét javasolja, valamint azt, hogy aki csak teheti, ne közelítse meg meccsnapon gépjárművel a környéket!

Az útlezárások jelentős hatással lehetnek a Pest keleti részén, különösen a Zuglón áthaladók közlekedésére. Aki tudja, jó előre tervezze meg az utazását, fokozottan figyelje a tájékoztatókat, s ha teheti, június 15-én, azaz kedden – ha nem meccsre megy – az utazása során kerülje el a Hősök tere és a Puskás Aréna környékét, illetve a környező útvonalakat.

A közösségi közlekedést használók elsősorban metróval (M2 és M4) vagy az 1-es villamossal közelíthetik meg a Puskás Arénát. A közlekedés gördülékenységét a BKK járatsűrítéssel biztosítja. A stadion környezetében lévő jelentős közlekedési csomópontokban az alábbiakra érdemes figyelni:

 

  • Puskás Ferenc Stadion M

Az M2-es metró állomásán két kijárat közül lehet választani, az UEFA EURO 2020 jelzések megmutatják, melyik metrókijáraton keresztül érhető el a jegyen feltüntetett stadionbejárat. Az 1-es villamossal utazók az Egressy út / Hungária körút megállóhelytől vagy a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelytől közelíthetik meg gyalog a stadiont, amelynek közelében a személyzet tagjai segítik a tájékozódást és a bejutást.

 

  • Keleti pályaudvar M

Az M2-es és az M4-es metró állomásánál az UEFA EURO 2020 jelzések vezetnek a Verseny utcán és a Dózsa György úton át a stadionhoz.

 

Az egyhónapos nyári futballtorna jelentős változást hoz a fővárosban közlekedők életébe, ezért a részletekről a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat az úti cél eléréséhez.

Újra jár június 14-től, hétfőtől a 100E repülőtéri buszjárat, amely naponta 7 és 21 óra között közvetlen kapcsolatot biztosít a belváros és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között. Minden további információ megtalálható a BKK weboldalán, a járat részletes menetrendje pedig ezen az oldalon olvasható.

A négy budapesti meccsnapon a jegy- és bérletvásárlást a BKK hosszabb nyitvatartási idővel biztosítja a Keleti pályaudvari ügyfélközpontban, valamint a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson lévő pénztárnál. Emellett a Keleti pályaudvarnál tizenkettő, a Puskás Ferenc Stadionnál öt rendszeresen fertőtlenített BKK-automata üzemel. A metróbejáratok legforgalmasabb helyein lévő automatáknál a meccsnapokon a BKK munkatársai készséggel segítenek a vásárlásban vagy a tájékozódásban. A legközelebb eső értékesítési pontot a Pontkereső oldalon érdemes megkeresni. Számos népszerű bérlet- és napijegytípus a Közlekedési mobiljegy alkalmazás segítségével is megvásárolható, a mobiljegyekről bővebben a BKK weboldalán tájékozódhatnak.

A BKK az FKF Nonprofit Zrt.-vel és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal (FÖRI) szorosan együttműködve fontosnak tartja, hogy az Európa-bajnokság ideje alatt is biztosítsa a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion metróállomás, valamint a kiemelt helyszínek környezetének rendjét és tisztaságát, ennek köszönhetően pedig fokozza a kikapcsolódni vágyók komfort- és biztonságérzetét.

 

Egy nappal előbb érdemes átvenni a belépéshez szükséges karszalagot

A szervezők célja, hogy a koronavírus-fertőzés elleni védettség igazolása zökkenőmentes legyen. A szurkolók három könnyen elérhető helyszínen – Groupama Aréna (B-lelátó, a Sas-szobor mellett), Dózsa György út (Városliget, Promenád) és Papp László Budapest Sportaréna – vehetik át a belépéshez szükséges karszalagjukat. Az átvételi pontok a Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint kora reggeltől estig lesznek nyitva. A budapesti és a főváros környékéről érkező szurkolók a legkényelmesebben a találkozók előtti napon reggel 8-tól este 20 óráig vehetik át a karszalagot, míg a külföldről érkező szurkolók – kizárólag a mérkőzésnapokon – a repülőtéren is hozzájuthatnak azokhoz. Az UEFA EURO 2020 alkalmazásban további hasznos információk találhatók a Puskás Aréna megközelítéséről és a karszalag felvételéről is.