Közlekedési változás HÉV-vonalakon

A nyári utazási igényekhez igazodva 2019. június 16-án a H8-as és a H9-es HÉV menetrendje megváltozik.

A BKK a HÉV-en továbbra is elfogad minden olyan vonatjegyet, illetve -bérletet, amely egyébként érvényes lenne Gödöllő és Budapest közötti vasúti utazás során, ezért minden érintett utas a megszokott helyen és módon vásárolhatja meg vasúti menetjegyét, bérletét.

A hatvani vasútvonalon zajló vonatpótlásról részletesen a MÁV honlapján olvashatnak. A Gödöllő és Budapest között utazók számára a vonatpótló busz alternatívája lehet a H8-as HÉV. A HÉV-re fel lehet majd szállni minden olyan vasúti menetjeggyel, illetve bérlettel, amely egyébként is érvényes lenne Gödöllő és Budapest közötti vasúti utazás során, ezért minden érintett utas a megszokott helyen és módon vásárolhatja meg vasúti menetjegyét, bérletét.

Változások a H8-as és a H9-es HÉV közlekedésében – részletesen

H8-as HÉV:

Módosul a hétköznapokon, a reggeli órákban közlekedő gyorsított vonatok megállási rendje: Gödöllő, illetve az Örs vezér tere felé minden vonat megáll Zsófialigeten, az Örs vezér tere felé azonban nem állnak meg Mátyásföld alsón.

H9-es HÉV:

Ismét átszállás nélkül lehet utazni Csömörről az Örs vezér tere, illetve az Örs vezér teréről Csömör felé a csúcsidőszakokban is. Csömör és Kerepes között a vonatok ideiglenesen nem közlekednek, az eljutás cinkotai átszállással lehetséges.

Hétvégén nem változik a H8-as és a H9-es HÉV menetrendje, mindkét vonalon a megszokott rend és követési időköz szerint járnak a vonatok.

Örs vezér tere ⇾ Gödöllő / Csömör (munkanap) Gödöllő / Csömör ⇾ Örs vezér tere (munkanap)
Örs vezér tere ⇾ Gödöllő / Csömör
(szabad- és munkaszüneti nap)
Gödöllő / Csömör ⇾ Örs vezér tere
(szabad- és munkaszüneti nap)

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.