Megújult a Görgey Artúr út – Gyalogosok, kerékpárosok, autósok

Gyalogos forgalmat érintő változások

A gyalogos közlekedés ebben az ütemben változatlan.

Kerékpáros forgalmat érintő változások

A kerékpáros közlekedés ebben az ütemben változatlan.

Közúti forgalomkorlátozások

A végleges forgalmi rend elkészültét követően a közúti forgalom a villamosok vágányzónáját a villamosokkal közösen használja majd. A korábbi villamos-megállóhelyek helyén új megállók épültek, amelyek biztonságos le- és felszállási lehetőségeket biztosítanak az utasok számára. Azokon a helyeken, ahol ezek a megállóhelyek kiépültek, a kerékpárutat felvezetik a megállóhely mögé, a járda mellé. Az így a peronok mögött létrejövő szélesebb felület segíti az ott található kapuk megközelítését is, ezért ott esetenként előfordulhat, hogy járművek haladnak el. A megállóhelyen utascserét folytató villamosok kielőzésének megakadályozása, így az utasok biztonsága érdekében a megállóhelyek környezetében a vágányzóna gömbsüvegsorral kerül levédésre.

Az út- és villamospálya felújítása kapcsán egyes csatlakozó utcák forgalmi rendje is megváltozik. A korábban kétirányú Erkel Gyula utca egyirányúvá válik a Nádor utca irányába, a Vécsey Károly utcából kihaladó járműveknek kötelezően jobbra, az István út irányába kell kanyarodniuk, valamint a Deák Ferenc utca Görgey Artúr utca és Bercsényi utca közötti szakaszán várakozóhelyek épültek.

A fenti változásokon túl a Görgey Artúr út és környezetének forgalmi rendje a felújítás előtti állapottal azonos maradt.

Utoljára frissítve: 2016. január 27. szerda, 15 óra 30 perc