2015. február 7-június 15. – Gyalogosok, kerékpárosok, autósok

Gyalogos forgalmat érintő változások

A gyalogos forgalom a munkálatok idején is zavartalan, a járda akadálytalanul használható a forgalom elől lezárt útszakasz mellett is.

Kerékpáros forgalmat érintő változások

Az István utca és a Rózsa utca között továbbra is a megszokott rend szerint lehet kerékpározni. A munkálatok miatt a Rózsa utca és a Szilágyi utca között az úttest nem használható. Mivel a járdán csak tolni szabad a biciklit, ezért azt javasoljuk a kerékpárosoknak, hogy kerülő útvonalon közlekedjenek.

Közúti forgalomkorlátozások

A forgalmi rend változása a 12-es, a 14-es, valamint a 14E jelzésű autóbusz közlekedését nem érinti, azok továbbra is az eredeti útvonalukon járnak.

A munkálatok idejére ezúton is kérjük az arra közlekedők és az ott lakók megértését és türelmét, illetve hogy fokozottan figyeljenek egymásra.

A Görgey Artúr utca és a Szilágyi út csomópontjának a lezárását követően a Szilágyi úton közlekedő járművek nem hajthatnak be és ki a Görgey Artúr utcába, onnan csak az építési területet minimálisan érintő, a Vécsey Károly utca irányából érkező villamospótló autóbuszok hajthatnak ki. A közlekedést a csomópontban jelzőlámpás forgalomirányítással segítjük.

Az István út és a Károlyi utca csomópontjában az István út jelenlegi, észak felé vezető 3 sávjából a balra kanyarodó és visszafordító sáv eredeti helyén megszűnik, amire a középső egyenes sávot jelöljük ki. A jelenlegi két egyenes sáv helyett így csak egy sávon lehet egyenesen haladni, ezért a torlódások csökkentése érdekében ideiglenes jelzőlámpás forgalomirányítást vezetünk be.

A Görgey Artúr utca felújítása miatt a Rózsa utca – Görgey Artúr utca – Kiss János utca – Árpád út által határolt lakótelep járműforgalma a Görgey Artúr utca irányába nem, vagy csak korlátozottan tud haladni, ezért a Závodszky Zoltán utca – Rózsa utca csomópont forgalmi rendje is módosul: a csomópont jelzőlámpáinak az áthelyezésével megengedett lesz a Závodszky Zoltán utcából a balra kanyarodás a belváros irányába.

Kérjük az autósokat, hogy a munkavégzés ideje alatt az említett területen – az ideiglenes forgalmi rend, és az új autóbusz-közlekedés miatt – fokozott figyelemmel közlekedjenek!

A felújítás miatt a Rózsa utca és Szilágyi utca közötti szakaszon csak eseti parkolásra van lehetőség, ezért azt javasoljuk a gépkocsival közlekedőknek, hogy járművüket hagyják a környező utcákban. A munkálatok következtében előfordulhat, ideiglenesen nem lesz lehetőség az ingatlanokra autóval behajtani, vagy onnan kijönni, amiért az itt lakók szíves megértését és türelmét kérjük.

Utoljára frissítve: 2015. május 04. hétfő, 10 óra 30 perc