Útfelújítási program

Útfelújítási programAz UP nevű Útfelújítási Programban Budapest számos nagy forgalmú útja, utcája és köztere megújul. Az utak új burkolatot kapnak, a terek, megállók a mai kor elvárásainak megfelelően épülnek újjá.

Komplex fejlesztési szemlélet

Az útfelújításokkal nemcsak az utak állapota javul, hanem egyben megvizsgálják a forgalomtechnikai és közlekedési igényeket is, és ezeket figyelembe véve újítják fel az egyes útszakaszokat. A kialakításkor előtérbe kerül a közösségi közlekedés segítése: felújítják a buszmegállókat, gyalogos-átkelőhelyeket, körforgalmú csomópontokat, és jelzőlámpás kereszteződéseket létesítenek. Továbbá kerékpárutakat, parkolóhelyeket hoznak létre, ahol szükséges úgy, hogy a gyalogosok, a kerékpárosok, a közösségi közlekedést használó lakosok és az autósok is biztonságosan közlekedhessenek. Modern, az időjárásnak ellenálló anyagok kerülnek felhasználásra: csúszásmentes, fagyálló felületek kerülnek a járdákra, esztétikus és tartós anyagból épülnek az új buszmegállók.

Azért, hogy Budapest élhetőbb legyen, megújulnak a közterek is. Sokkal több zöld felületet hoznak létre, új utcabútorokat helyeznek ki a lakók és a közlekedők kényelmének érdekében.

Az utak, terek átalakításakor kiemelt figyelmet kap az akadálymentesség is. A felújított területeken a rámpákkal vagy a szintkülönbségek eltüntetésével a kerekes székes, babakocsis közlekedés is egyszerűbbé válik.

Az aktuális projektekről jelenleg a https://bkk.hu/fejleszteseink/ oldalon található részletes információ.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.