Az újpesti Tél utca komplex felújítása

A BKK a Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programjának részeként sikeresen elvégezte a rossz állapotú IV. kerületi utcarekonstrukcióját.

A korábbi helyzet

A Tél utca Újpest egyik fontos, korábban 2 x 2 sávos, középen járdaszigettel kettéválasztott közlekedési útvonala. A környéken lakók, illetve dolgozók parkolási igényeinek kielégítése érdekében a Tél utca északi útpályáján, a Pozsonyi utca és Erzsébet utca közötti szakaszon a szélső sáv és a középső elválasztó sziget is parkolóként funkcionált. A Tél utcán közlekedik a 20E, a 25, a 120 és a 121 jelzésű autóbusz, amely szintén a szélső forgalmi sávban állt meg. Az útburkolat a jelentős forgalom miatt leromlott, megsüllyedt, kátyús, töredezett állapotú volt. A korábbi betonszegélyek helyenként tönkrementek, hiányosak voltak, magasságuk nem volt megfelelő.

A felújítás utáni állapot

Az utca felújításának részletes terveit a BKK 2014 áprilisán készítette el. Ezt követték az ősszel megkezdett rekonstrukciós munkálatok, melyek eredményeként a Tél utca nemcsak új burkolatot kapott, de a sávkiosztás is megváltozott. Augusztus 3-án a műszaki átadás lezárásra került. A meglévő 2 x 2 forgalmi sáv helyett mind az északi, mind a déli oldalon egy-egy forgalmi sáv, irányhelyes kerékpársáv, valamint parkolósáv került kialakításra. A zavartalan közlekedés, valamint a Tél utcától északra található lakótelep megközelíthetőségének javítása érdekében az itt található csomópontoknál, a déli pályán egy balra kanyarodó sávot is használhatnak az autósok. A felújítás óta a kerékpársávoknak köszönhetően a Tél utcát teljes hosszában használhatják a biciklisek.

Az új sávkiosztás eredményeként nőtt a parkolóhelyek száma, a kevesebb forgalmi sáv miatt a gyalogosok biztonságosabban tudnak átkelni az úton. A felújítással megújultak a járdaszegélyek, a buszmegállók új, ellenállóbb burkolatot kaptak, a déli oldalon található „Erzsébet utca” buszmegálló áthelyezésre került az Erzsébet utca és a Nap utca közé.


Nagyobb felbontásért, kérjük, kattintson a képre (14,1 MB).

GalériaFejlesztéseink  Fejlesztéseink

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.