Megújul a Határ úti metróállomás környéke

Júniustól várhatóan 2016 elejéig a III. ütemmel folytatódik a Határ úti metróállomás és környékének átépítése. A munkákkal nemcsak a metróállomás, de annak környéke is megszépül. Az autóbusz-végállomás átépül, a gyalogosok több területet használhatnak, a metróállomásnál parkosított, díszmedencés rendezett teret alakítanak ki. A busz- és villamos-végállomás akadálymentesített térkő burkolatot kap.

A Ferde utca átépítésével növekedett a gyalogosok által használható terület, több hely jut a buszmegállókban várakozóknak. Ennek érdekében lebontották a szálloda előtti betonfalat. Teljesen átépül a buszvégállomás is.

A rekonstrukcióval a korábban kaotikus, a pavilonok labirintusaként leírható közterület helyett szellős, áttekinthető teret alakítanak ki, az összes bódét elbontják. A tér új, kiváló minőségű térkő burkolatot kap, zöldfelületet alakítanak ki, a bevásárlóközpont felőli saroknál pedig díszmedence épül.

Az Üllői út mentén és több helyen magasabb sövényeket, máshol a levelükkel és virágukkal díszítő talajtakaró cserjéket, díszfüvet és évelő virágokat ültettek, hogy csillapítsák a forgalmi terhelést. Az Üllői út mentén fasort telepítettek olyan fajtákból, amelyek jól tűrik a városi környezetet.

Az autóbusz-végállomás peronja magasított szegéllyel épült, hogy könnyebb legyen felszállni a járművekre, illetve lelépni róluk. A buszfordulóval közrezárt zöldfelületet is újraparkosították, és padokkal szegélyezett, közvilágítással ellátott sétányt vezetnek át rajta. A buszvégállomás környezetében található összes gyalogos-átkelőhelyet akadálymentesítették lesüllyesztett szegélyekkel, taktilis burkolati elemekkel.

A 42-es, az 52-es villamos és az 50-es villamos végállomásánál a peronok díszkő burkolatot kaptak, a megállókban utasváró épült, az ügyfeleket pedig mostantól a FUTÁR utastájékoztató berendezései tájékoztatják az aktuális forgalmi információkról. A fel- és leszállást magasított peronszegélyek teszik könnyebbé, az utasbiztonságot színezett burkolóelemek segítik. Az 50-es villamos peronjához csatlakozó gyalogos-aluljáró előtti terület is a peronéhoz hasonló díszkő burkolatot kapott. A vakokat és gyengén látókat a járművek első és utolsó ajtaja vonalában vezetősáv, valamint biztonságos közlekedőzóna segíti. A peronok akadálymentes megközelítése érdekében rámpák épültek.

Bízunk abban, hogy a megújult tér a környéken lakók és az arra közlekedők kényelmére és örömére szolgál majd. Az átépítés jelentős része megvalósult, a buszforduló 2015. október 15-től visszaadásra került a közlekedők részére. A végső befejezés tervezetten jövő évre várható.

Galéria


Fejlesztéseink  Fejlesztéseink

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.