A Béke tér felújítása

Budapest XVIII. kerületében 2014. október 1-jén elkezdődött a Királyhágó út és az Üllői út kereszteződésében a Béke tér felújítása. A munkálatok első ütemében megújult a tér parkosított része, a járda és a közút, új utca- és kerti bútorokat helyeztek ki, sőt kerékpártárolót is létesítettek. A folyamatos zöldterület érdekében örökzöld növényeket telepítettek összesen 1170 négyzetméteren, és új burkolat épült a gyalogosok által használt csaknem 1400 négyzetméter felületen.

Az átépítéssel teljesen megújult a Béke tér arculata. A füvesített zöldterületre tűlevelű és lombos fák, valamint cserjék kerültek, ezek öntözéséről automata locsolórendszer gondoskodik. A parkban az arra közlekedők kényelme érdekében padok, ülőfelületek és egyéb utcabútorok is helyet kaptak.

A felújítás hangsúlyos eleme az akadálymentesítés: a területen nincsenek szintkülönbségek, ezért lehetővé vált a kerekes székes, babakocsis közlekedés rámpa és egyéb kényszermegoldások nélkül is.

A Béke tér felújításának I. üteme több mint nettó 71 millió forintba került, melynek forrását a megrendelő Budapest Főváros Önkormányzata biztosította. A rekonstrukciós munkálatok tervezője és kivitelezője közbeszerzési eljárásban került kiválasztásra, a pályázatot a JÓ-ÉP Építőipari Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság nyerte. A Béke tér felújításának első üteme 2014. december 29-én befejeződött.

A felújított térburkolat és a folyamatosan gondozott zöldfelületek kialakításával az eddigihez képest jóval kellemesebbé vált a Béke téren és környékén a közlekedés, és a kikapcsolódással töltött idő.

Megújul a Béke tér!PDF Formátumban (2,3 MB)

Galéria

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.