A Stromfeld Aurél úti körforgalom felújítása

Augusztus 26-án befejeződött a Stromfeld Aurél út–Németvölgyi út–Pagony utca találkozásánál lévő ötágú jelzőlámpás kereszteződés egy forgalmi sávos csomóponttá történő átalakítása.

1. ábra: megvalósuló körforgalom

A március 16-án elkezdett építési munkák nem érintették a körforgalomba érkező útvonalak forgalmi rendjét, azaz a Stromfeld Aurél út és a Németvölgyi út kétirányú, a Pagony utca pedig a körforgalom felé egyirányú maradt.

A körforgalom egy 14 méter átmérőjű területet vesz körbe, melynek közepén zöldfelületet, a szélén kiskockakő burkolatú vezetősávot alakítottak ki. A középső kört 15 cm magas kiemelt szegély választja el az úgynevezett járható gyűrűtől, amely nagykockakő burkolatot kapott 3,5 méter szélességben, mellette a körpálya aszfaltburkolata 4 méter széles lett. A körforgalomba lépő és az abból kilépő járműveket csomóponti terelőszigetek választják el.

A csomóponttal új zöldfelületek jöttek létre, melyeket öntözőrendszer segítségével locsolnak; a kör közepén található dísznövények pedig egyedi megvilágítást kaptak. Az átalakítással egy időben átépültek a kapubehajtók és a járdák, amelyek a zöldövezeti lakókörnyezetbe illő nemes zúzalék felületű térkő burkolatot kaptak.

Galéria

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.