Tisztelt Ügyfelünk!

A BKK-automatán keresztül vásárolt jegyekről és bérletekről egyszerűsített számlát (a továbbiakban számla) is igényelhet. A számla kiállításához szükséges adatokat oldalunkon tudja megadni.

Mit kell tennie?

A számlázási információk megadásakor először azt kell eldöntenie, hogy természetes személyként vagy jogi személyként vásárol-e.

Természetes személynek minősülnek a magánszemélyek.

Jogi személynek minősül minden nem természetes személy, úgymint gazdasági társaság (bt., kft., rt. stb.), egyesületek, alapítványok, intézmények, iskolák, kórházak, költségvetési szervek, önkormányzatok, minisztériumok, közhasznú társaságok, társadalmi szervezetek, egyházak.

Azon jogi személyek, szervezetek, jogi személyiség nélküli személyek és szervezetek, amelyek nem rendelkeznek belföldi adószámmal, illetve a természetes személyek közül azok, akik nem rendelkeznek adóazonosító jellel; illetve azok az egyéni vállalkozók, akik nem rendelkeznek belföldi adószámmal, ezek a személyek, szervezetek nem igényelhetnek számlát a BKK-automatán keresztül.

Felhívjuk szíves figyelmét a következőkre:

Ezekről jogi személy (pl. cég) számára nem lehet számlát kiállítani, ez csak természetes személy részére adható ki!

Amennyiben bármilyen kérdése van, kérjük, keresse fel a bkk.hu/automata oldalt, vagy hívja Call Centerünket a +36 1 3 255 255 telefonszámon!

Üdvözlettel,
Budapesti Közlekedési Központ