Közvetlen autóbuszjárat a repülőtérről a belvárosba

A 100E repülőtéri járat átmenetileg nem közlekedik a Covid–19-járvány következtében drasztikusan visszaesett utasforgalom miatt! A 100E repülőtéri vonaljegy és mobiljegy értékesítése szünetel.

 

Akár 30 perc alatt a központban! Közvetlen autóbuszjárat a repülőtérről a belvárosba.

 

A Budapesti Közlekedési Központ 2020. július közepe óta díjmentesen visszatéríti a fel nem használt 100E repülőtéri vonaljegyek árát. Erre a magyar és a külföldi állampolgároknak egyaránt van lehetőségük, személyesen és elektronikusan is. Erről bővebb információt itt találsz.

  • A Közlekedési mobiljegy alkalmazásban vagy a Simple, illetve a VoxPay applikációban megvásárolt, de még fel nem használt 100E repülőtéri vonaljegyek más járatokon nem érvényesek, azokat az applikációban visszaválthatjátok, árukat az alkalmazásban használt fizetési megoldásnak megfelelően visszatérítik.
  • A 100E autóbuszra érvényes, papíralapú repülőtéri vonaljegyet a 200E autóbuszon szabályosan érvényesítve elfogadjuk a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a Deák Ferenc tér közötti utazáshoz.

A repülőtér és a belváros közötti utazási lehetőségekről itt tájékozódhatsz! 

A járat közlekedésének szünetelésével, valamint a korábban megvásárolt repülőtéri vonaljegy felhasználási, visszaváltási lehetőségével kapcsolatban további információt a BKK ügyfélszolgálatán, az éjjel-nappal hívható +36 1 3 255 255 telefonszámon is kérhetsz.

 

 

 

A 100E közlekedésével kapcsolatos információk

Akár 30 perc alatt a központban! Közvetlen autóbuszjárat a repülőtérről a belvárosba.

A 100E közvetlen repülőtéri járat a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a Deák Ferenc tér, Budapest meghatározó közlekedési csomópontja között közlekedik, érinti a Kálvin teret is, amelyik a főváros másik fontos pontja. A hét minden napján 10 percenként induló autóbusz kényelmes, gazdaságos és gyors kapcsolatot teremt a repülőtér és a városközpont között.

A belvárosba érve a Kálvin térről és a Deák Ferenc térről könnyen elérhetők a turisták körében népszerű sétálóutcák, a Duna-korzó, a Szabadság híd, az Erzsébet híd és a Lánchíd. A nyüzsgő forgatag mellett múlt századi paloták, felkapott szállodák, galériák, éttermek, kávézók, teraszos bárok és kaszinók, a budai Vár és a Gellért-hegy panorámája fogadja az utazót. A Váci utca, a Vörösmarty tér, a Vigadó, a Kiskirálylány szobra és a Lánchíd oroszlánjai állandó fotótémát kínálnak. A rakparti kikötőből induló sétahajókról is gyönyörködhetünk az UNESCO világörökségi listáján szereplő fővárosi nevezetességekben.

A Deák Ferenc tér nemcsak a főváros közlekedésében kulcsfontosságú helyszín: a három metróvonal találkozása egyúttal a kedvelt közösségi terek, szórakozóhelyek, romkocsmák és kulturális intézmények színtere is. Az Erzsébet téri Akvárium, a Király utcai Gozsdu-udvar, a Madách tér színvonalas események otthona.

 

 

Könnyítsd meg utazásodat! Szerezd be egyszerűen Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a Deák Ferenc tér között egyedi díjszabás szerinti közlekedő 100E autóbuszra érvényes 900 forintos repülőtéri vonaljegyet okostelefonra telepített applikációval! Részletek: bkk.hu/mobiljegy

 

A 100E járat útvonala

 

A 100E repülőtéri busz menetrendjét itt találod.

 

A 100E járat díjszabása

 

FUTÁR utazástervező letöltése

 

További információk

  • A járat az első ajtós felszállási rend szerint közlekedik, felszállás után a jegyet azonnal érvényesíteni kell, majd meg kell mutatni a járművezetőnek.
  • A vonalon alacsony padlós, légkondicionálóval felszerelt csuklós autóbuszok közlekednek, elegendő hellyel a bőröndöknek és az útipoggyászoknak.
  • A 200E autóbusz a nap 24 órájában a megszokott módon jár, kizárólag érvényes jeggyel és bérlettel lehet utazni rajta (a repülőtéri vonaljegy nem használható).

 

További információt a BKK éjjel-nappal hívható ügyfélszolgálatátától kérhet: +36 1 3 255 255.