Hajójáratok Budapesten

 

MAHART–BKK HAJÓJÁRAT

 

 

Fotó: MAHART

A MAHART és a Budapesti Közlekedési Központ együttműködésében 2022. április 29-étől ismét menetrend szerinti hajójárat közlekedik a Duna budapesti, belvárosi szakaszán. A közösségi közlekedés alternatívájaként is igénybe vehető járaton utazva a folyóról csodálhatók meg Budapest nevezetességei és a páratlan Duna-parti panoráma.  A hajójáratra keddtől péntekig munkanapokon a BKK havibérletével, vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni.

A hajójárat a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedik a Vigadó tér–Akadémia–Margitsziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Vigadó tér útvonalon:

 

Menetrend

A hajók keddtől vasárnapig, 12 és 20 óra között kétóránként indulnak. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

Vigadó tér, 5. ponton 12:00 14:00 16:00 18:00 20:00
Akadémia, 3. ponton 12:10 14:10 16:10 18:10 20:10
Margitsziget, Sportuszoda 12:25 14:25 16:25 18:25 20:25
Batthyány tér, 1. ponton 12:40 14:40 16:40 18:40 20:40
Vigadó tér, 5. ponton 13:15 15:15 17:15 19:15 21:15

 

Díjszabás

A hajójáraton keddtől péntekig a BKK havi bérleteivel, vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. (Az elfogadott bérletek részletes listája ide kattintva tekinthető meg.) BKK-bérlettel nem rendelkező utasok 1500 forintos napijeggyel utazhatnak a hajón, az érvényesség napján korlátlan alkalommal. 

Szombaton, vasárnap és ünnepnapokon kizárólag 1500 forintos napijeggyel vehető igénybe a hajójárat, kivéve minden hónap utolsó hétvégéjét (erről bővebb információ a következő bekezdésben). A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra.

Májustól szeptemberig minden hónap utolsó hétvégéjén – azaz 2022. május 28-án és 29-én, június 25-én és 26-án, július 30-án és 31-én, augusztus 27-én és 28-án, továbbá szeptember 24-én és 25-én – a havi vagy hosszabb érvényességű bérleteink felmutatása esetén ingyenes a hajózás!

7 év alatti gyermekek a hajójáratot díjmentesen vehetik igénybe, amihez előzetesen a Vigadó téri MAHART jegypénztárban regisztrációs jegyet kell váltani.

A hajójárat nem a közszolgáltatás része, így arra a helyi közlekedési kedvezmények – így például a gyermekek, a 65 év felettiek és a fogyatékkal élők MÁK-kártyával történő díjmentes vagy kedvezményes utazása – nem érvényesek. 

Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség. 

Kutya és kerékpár is szállítható a hajójáraton, 1000 forintos jegy megvásárlása ellenében.

A jegyvásárláshoz a MAHART SZÉP-kártyát is elfogad, amellyel csak a Vigadó téri hajóállomáson lehetséges fizetni.

 

Még több információ a MAHART oldalán.

 

D14-ES HAJÓJÁRAT

Menetrend

A D14-es kompjárat – korábban Soroksári rév – a XXI. és a XXIII. kerületet köti össze a Dunán. A Csepel-Királyerdő és Soroksár, Molnár-sziget között közlekedő rév menetrendje itt érhető el: 

 
14

 

Díjszabás


A járat teljes árú révjeggyel (170 forint), tanulóknak (110 forint), illetve nyugdíjasoknak szóló révjeggyel (110 forint) vehető igénybe.

A révjegyeken kívül az alábbi napijegyek és budapesti bérletek jogosítanak utazásra:

  • Budapest-jegyek (Budapest 24 órás jegy, Budapest 72 órás jegy, Budapest-hetijegy, Budapest csoportos 24 órás jegy);
  • kedvezményes csoportos tanulójegy, rendezvényhez kapcsolódó jegy, kombijegy, 5/30 BKK napijegy;
  • Budapest-bérletek (az összes olyan bérlet, amelyiknek a nevében szerepel a „Budapest-bérlet” kifejezés);
  • havibérlet álláskeresőknek;
  • közfoglalkoztatottak arckép nélküli havi bérlete.

A révjegyek megvásárolhatók elővételben a BKK Ügyfélközpontokban, a jegypénztárakban, vagy a személyzettől a helyszínen. 

A réven a Budapest Kártyák is felhasználhatók a rajtuk jelölt érvényességi időben.

A helyi közlekedésben díjmentes utazásra jogosultak a révet is díjmentesen vehetik igénybe. A kedvezményes bérletek (tanuló, nyugdíjas, kisgyerekes) szintén jogosítanak a révvel utazásra.

A révjegyek (és az egyéb napijegyek, bérletek, Budapest Kártyák) csak egy személy utazására jogosítanak. Kerékpár, motorkerékpár (valamint utánfutó, ló, quad), személygépjármű, tehergépjármű vagy autóbusz szállítása az ezekre szolgáló külön révjegy váltásával lehetséges.

A kompon kerékpárt és kutyát is szállíthatsz. Kerékpár szállítása külön kerékpárjeggyel vagy kerékpárbérlettel lehetséges, kutyát pedig külön teljes árú személyjeggyel, Budapest-jeggyel, 5/30 BKK napijeggyel vagy kutyabérlettel szállíthatsz. Minden másban a kutyaszállításra vonatkozó szabályokat kell figyelembe venni.

További információkat a jegyekről, bérletekről itt, az értékesítési pontokról pedig itt találsz.

 

További információk
  • A hajók zárt, fűthető belső térrel és nyitott fedélzeti utastérrel rendelkeznek. Befogadóképességük korlátozott, a személyzet az előírtnál több utast nem enged fel.
  • Kérjük, a hajó kikötése előtt ne lépj a hídra. A kikötés előtt a hídra lépők pénzbírsággal sújthatók.