Ne feledje: szombattól Kőbánya-Kispest és Göncz Árpád városközpont között metrópótló autóbuszok közlekednek

Budapest, 2021. július 23. – Július 24-től négy héten át az M3-as metró szerelvényei a hét minden napján csak Újpest-Központ és a Göncz Árpád városközpont között járnak. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között pótlóbuszokkal lehet utazni.

Amint arról a BKK korábban már hírt adott, július 24-től, szombattól augusztus 22-ig, vasárnapig a metró helyett a déli és a belvárosi szakaszon pótlóbusz jár:

  • Az M3-as pótlóbusz Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között, a metró teljes üzemidejében közlekedik.
  • Az M3E pótlóbusz csak hétköznapokon csúcsidőben jár a Határ út és a Göncz Árpád városközpont között, a belváros felé a Népliget érintése nélkül.

A pótlóbuszok a hétköznap reggeli csúcsidőszakban rendkívül sűrűn, 1 percnél is gyakrabban indulnak, a pótlásban pedig több mint 100 csuklós, akadálymentes, légkondicionált autóbusz vesz részt.

A BKK a felújítás e szakaszában is javasolja a Göncz Árpád városközpont és a Népliget között az 1-es és 1M villamos igénybevételét is. Az alternatív eljutást biztosító járatok a fenti időszakban változatlanul közlekednek.

Július 24-től augusztus 22-ig ideiglenesen zárva tart a Népligetnél található ügyfélközpont, valamint a Lehel téri és a Nagyvárad téri pénztár. Az említett időszakban változatlanul üzemelnek a jegy- és bérletautomaták, valamint a Deák Ferenc téren és a Kőbánya-Kispestnél található ügyfélközpont. Az értékesítési helyszínekről részletesen a BKK Pontkeresőjében, a bkk.hu/pontkereso oldalon lehet tájékozódni. Emellett könnyedén és gyorsan elérhetők a különböző típusú mobiljegyek is, melyekről a bkk.hu/mobiljegy oldalon olvashatnak többet.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

Változások a közúti közlekedésben

A pótlóbuszok megbízható, zavarmentes közlekedésének biztosítása érdekében a Váci út és az Üllői út érintett szakaszain újra buszsávokat jelöltek ki.

A Váci úton és Róbert Károly körúton közlekedőket érintő korlátozások: 

  • A Váci úton – a városból kifelé vezető irányban – a jelenlegi buszsávot meghosszabbítják egészen a Róbert Károly körút térségéig, a Déryné közig.
  • A Váci úton a belváros felé vezető oldalon, a szélső forgalmi sáv szintén már a Róbert Károly körút térségétől, a Zsilip utcától buszsáv lesz.
  • A Göncz Árpád városközpontnál, a Róbert Károly körúton a Teve utcai csomópontnál - az Árpád híd felől érkezőknek - sem balra a Teve utcába, sem visszafordulni az Árpád híd irányába nem lehet, egyéb forgalmi irányoknál pedig sávelhúzásokra kell számítani.
  • A Róbert Károly körúton a Váci úti kereszteződésnél az Árpád híd irányában csak a belső sávból érhető el a belváros és a Kacsóh Pongrác út.

Az Üllői úton és Vak Bottyán utcában közlekedőket érintő változások: 

  • Az Üllői úton, a népligeti Borbás Vince sétány és a Kőér utca között mindkét irányban buszsáv lesz a szélső forgalmi sávokból.
  • A Vak Bottyán utcát a Ferihegyi Repülőtérre vezető út és a Lehel utca között lezárják az autóforgalom elől, oda – a célforgalom kivételével – csak a pótló autóbuszok hajthatnak be.

A pótlóbuszok közlekedését segítő buszsávok és egyéb forgalomtechnikai elemek e hét szombatig folyamatosan kerülnek kialakításra, az érintett helyszíneken ezért időszakos korlátozásokra kell számítani, kérjük az autósok különös figyelmét és türelmét!

Az M3-as metróvonal felújításáról bővebb információkat a BKK weboldalán, illetve az m3felujitas.hu oldalon találhatnak.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Közlekedési Zrt. kéri az érintettek megértését és köszöni együttműködésüket, türelmüket!

Megosztás